Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Mali antigurmani

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Mali antigurmani

Pričali smo o prisilnom hranjenju, a mene intresira kako izlazite na kraj s klincima koji nemaju vremena papati.

Moja Gabi ima vremena za sve, ali ne i za jesti. Nas je u stanu previše (troje odraslih + dijete, financijska kriza majka je svakojakih protuprirodnih obiteljskih kombinacija) pa možete misliti kako to izgleda. Moja je da nema trčanja sa žličicom, bijelih peciva i sličnih gluparija, pa sve još uz crtiće na TV-u, samo da jede, nego nećeš jesti - OK, ne moraš, ali nema ničega osim vode i kakve voćkice do slijedećeg obroka. Uostalom, zdravo dijete neće umrijeti od gladi, niti će u vrtiću, a taj nas čeka u rujnu, tete trčati za malenom i nutkati ju. A da se može ogladniti i dobro jesti vidi se kada se vrati iz šetnje s djedom. Pogotovo ako u šetnji nije bilo kinder jajca i banankića.

Ajde ti to sada objasni baki, a znate već kakvi su stariji kad im unučići baš i nisu neki jelci. (vidi gornji pasus kako se to rješava). Već vidim da će biti kazališta u kući kad za mjesec dana krenem na porodiljni.

Kako vi izlazite na kraj s malim antigurmanima?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovako kao ti.
    Kad smo kod djeda i bake imamo isti problem kao i ti (neka barem jede bananko ako neće ništa drugo, pa umrijeti će vam dijete od gladi) . Onda se pola dana svađam, kad sjednem za stol, djed ode krišom u spavaću sobu i nahrani djedu banankom. Onda mene ostatak dana baka pili kako nisu ništa jeli, i neka joj kažem kaj da skuha da oni jedu. Pa se ispostavi da ih je djed krišom nahranio čokoladom, a strina je nakon ručka stavila friško pečene kolače na stol, kojima su oni poskidali čokoladu koju su također pojeli.
    I onda se ja tješim da je to samo jedan dan, da ćemo brzo stići doma.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi oko ručka muku mučimo svaki dan, on bi samo je lino, dukatino i sl.
    Ali zato u vrtiću jede sve. Zapravo samo kada sam ja pristuna filozofira. Onda se ili malo "svadimo" ili ova metoda "Nećeš- ne moraš"
    MM-ova mama bi mu isto bilo kaj dala samo da jede ili kaj mi je još gore, nutkala ga sa svim i svačim dok ne bi našla kaj maloj guzici paše. Ja na to poludim, doduše, to je rijetko jer ne živimo blizu, ali i kad smo blizu ne dozvolim da se to radi. Ako si gladan jest ćeš kaj ima i govoto. I na kraju uglavnom pojede. Jedino kaj mi neće jesti nikakvu salatu. Osim kaj obožava krastavce. I nema tu da on jde sve u kompletu. Meso i krumpir i još k tome i kruha, ma nema šanse. ako se jede meso nema kruha, ako se jede kruh jede se samo kruh, prilog još nekako i uspijem uvaliti.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ni kod nas nema vremena za jelo, uvijek neka akcija. kod dede i bake također predstave za svaki zalogaj, a umjesto dobar dan baka kaže "buš nekaj papala" i onda počne, a završi kad meni prikipi pa kažem "idemo sad doma". doma u pravilu vrijedi pravilo "oš-oš, neš-neš", makar nakon što ogladni zna pojesti dvije žlice i ponovo akcija. u vrtiću druga priča, jede ko velika, svi jedu i nikom nije stalo da baš ona jede, nitko se ne uzrujava ako ne jede i niko ju ne moli i ne hoda s hranom za njom, i onda jede jer od nejedenja nema nikakve koristi

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ana možda je on na onoj dijeti gdje se ne kombiniraju ugljikohidrati i bjelančevine

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zeko to i ja često mislim, zato je tak lijepo šlank, sve mu pada u struku, a nije baš žgoljav, ima njega...Onak je taman za gricnuti ga svugdje malo, pogotovo guzu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da dijete, ako je zdravo, ne treba siliti da jede. Ni mi ne jedemo kad nismo gladni i biramo hranu koju ćemo jesti. Ja ne kuham ono kaj ja ne volim, pa mislim da i M. ima pravo na to. Mislim da sva djeca imaju faze kad manje jedu i to je OK, naravno, pod uvjetom da je dijete zdravo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije problem da ne jede, nego bi jela svaki puta mlijeko i slatkiše :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    nije problem da ne jede, nego bi jela svaki puta mlijeko i slatkiše :/
    [/quote]
    To je isto problem i kod mog mališana(18mjeseci)kada triba jesti nešto
    konkretno onda ga moram nositi i hraniti a ponekad neće niti da pojede to što sam mu skuhala ali ako su u pitanju monte ,dukatino za to je uvijek spreman. :?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, to je i meni poznato. Ja to rješavam objašnjavanjem što je zdrava hrana što nije i zašto jest ili nije. Kad traži svoje slatkiše, odgovor je da ih može dobiti poslije ručka. On to već zna, pa rijetko i pita. Ako baš ne može ili mu nije fino, dogovorimo se npr. za 5 žlica riže i meso ili već nekako. Kompromisno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Milsim da dvogodišnjak ne može shvatiti kaj je to zdrava hrana i da ga baš boli briga za to. On zna da je njemu fini monte ili dukatino ili nešto slatko i uvijek traži to jesti i buni se protiv ručka. Mada kada ga nagovorim uvijek jede i pojede i kaže mmmmm, ali ipak mu je slatko prioritet. Rijekto kad se dogodi da on traži jsti juhu i meseka. To fakat kad je full gladan.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Moja dodje u kuhinju i vice: daj šek! da šek! U prijevodu: Daj špek!
    Strasno je izbirljiva: ako joj dam npr. malo kruha, špeka i sira, ona pljune, pažljivo odvoji kruh i sir i vrati špek u usta, a ostalo odnese u smeće i baci. Tako prolazi vecina hrane.

I ne podnosi da se hrana pomiješa ili dodiruje na tanjuru, sve odvaja. Npr. jede prvo tijesto, pa onda meso, pa onda salata.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Za dvogodišnjake je dobra metoda za mamu, za tatu. Mog M. je hranio i njegov plišani rakun. Palilo je i natjecanje s tatom tko će biti prvi gotov. I obećanje slastice poslije ručka. Ali, istina je i to da je on tada jako volio papati.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Npr. jede prvo tijesto, pa onda meso, pa onda salata.
    i ja

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko je sad dobio nekakog medu pa ako neće papati Janko, hoće medo. Pa da vidiš kak se brzo predomisli ne bi li mu medo sve pojeo . Ali ipak, moramo naizmjence hraniti njega i medu da on baš ne bi sve pojeo medi i da ne bi jeo sam. (A mama i/ili tata za stolom)

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Strasno je izbirljiva: ako joj dam npr. malo kruha, špeka i sira, ona pljune, pažljivo odvoji kruh i sir i vrati špek u usta, a ostalo odnese u smeće i baci. Tako prolazi vecina hrane.
    ovo kod mene ne bi proslo... bacanje hrane u smece je kod nas veliki tabu. ja pazim da i kuham tako da ne ostane, a djecu sam ucila da kad padne kruh na pod ga poljube itd... o bacanju u smece jer "nije fino" nema ni govora. takve vrste bahacenja me posebno nerviraju. ako nesto nikako ne vole, to im onda ni ne trpam u tanjur.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Janko je sad dobio nekakog medu pa ako neće papati Janko, hoće medo. Pa da vidiš kak se brzo predomisli ne bi li mu medo sve pojeo . Ali ipak, moramo naizmjence hraniti njega i medu da on baš ne bi sve pojeo medi i da ne bi jeo sam. (A mama i/ili tata za stolom)
    Tako smo i mi, samo s rakunom. A ja sam tih godina uvijek ručala kao putnik.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    I obećanje slastice poslije ručka.
    ja ovo, npr, nikad ne radim

uvjerila sam se da kad je gladan, onda jede, kad nije- nema šanse da će išta pojest

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Hana_Sara prvotno napisa
    a djecu sam ucila da kad padne kruh na pod ga poljube itd...
    :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas uglavnom nema problema s jelom, problem je u tome što je sve drugo važnije od sjedenja za stolom. Voli jesti, ali igra je uvijek važnija.
    Tako da sam mu počela dopuštati da "čita" (tj. lista) slikovnicu za stolom. Sad ne znam, učim li ga nepristojnim manirama :? ali ne znam na koji bih ga drugi način navela da pojede doručak.
    Ručak uglavnom izdrži do pola, onda počne juriti okolo, a za večeru uopće ne sjedi za stolom, nego se igra i povremeno došeće do stola, uzme zalogaj i ode dalje.
    S obzirom na to da kod njega stvarno nema priče "ne volim to jesti", "fuj" i slično - jede uglavnom sve što mu se ponudi, ovo sjedenje-nesjedenje za stolom ne smatram nekim velikim problemom. Može li se uopće očekivati od dvogodišnjaka da mirno pojede obrok za stolom?

(Inače, kad je u "neću" fazi pa odbija i hranu, izvrsno pali onaj glupi trik: "Nećeš? Dobro, onda će tata/mama." Isti čas se stvori za stolom i jede.)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tanja, i kod nas je slično; isto si voli prolistati slikovnicu ili da mu ja pričam nekakvu priču, pa malo jurca uokolo, pa malo pojede...ne zabrinjavam se zbog toga, doći će vrijeme kad će biti u stanju odsjediti u komadu toliko koliko mu treba da pojede

prije sam se često znala razljutiti, ako cijeli dan ništa konkretno ne pojede, ali to nikad nisam pokazivala pred njim niti sam ga nutkala milion puta; nastojala sam pred njim ne pridavati veliku pažnju tome

par puta ga pitam dal hoće još jesti i ako kaže da neće, pospremim jelo

njegova je odluka da više neće, ja to ispoštujem i to mi se čini ok

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I Grga isto tako,mora listati slikovnicu i onda nešto pojede,pa moramo nuditi svima u knjizi i tako.
    Kad mu dojadi sjedenje onda isto zako dođe po zalogaj,prošeće pa opet natrag.Ne znam jel to pametno ali on bi jeo ali nema vremena sjediti.I onda između jela i igranja odabere naravno ono drugo.A pojede valjda u miru samo onoliko koliko mu je potrebno da ne umre od gladi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

ovo kod mene ne bi proslo... bacanje hrane u smece je kod nas veliki tabu. ja pazim da i kuham tako da ne ostane, a djecu sam ucila da kad padne kruh na pod ga poljube itd... o bacanju u smece jer "nije fino" nema ni govora. takve vrste bahacenja me posebno nerviraju. ako nesto nikako ne vole, to im onda ni ne trpam u tanjur.
    Cuj, radi se o dva-tri zalogaja...kada pokusam "uvaliti" nesto zdravo, nadajuci se da ce ovaj put proci. Ne trpam u tanjur - opisala sam kako moja gurmanica odmah skuzi npr. mrvicu piletine medju krumpirom. I mislim da se beba od 22 mj ne bahati. I mene nista kod moje H ne nervira.

I ja sam odgojena kao mala da kada kruh padne na pod, poljubi se i baci u smece - kao opravdanje za to sto se baca hrana. Protiv sam bacanja hrane u smece - najcesce visak rucka odnese sveki svojima ili sebi za veceru. Ali to nije za ovu temu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Citiraj apricot prvotno napisa
    Npr. jede prvo tijesto, pa onda meso, pa onda salata.
    i ja
    Nije mi to jasno: suho tijesto, pa onda saft sa zlicom, pa onda meso???Kako vam je to fino?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Interesantno kako u vrtiću gdje nitko ne šljivi koliko će pojesti papaju bez problema, a kod kuće gdje se oko jela podižu tenzije neće jesti i izvode kerefeke... Mislim da bi iz toga svi mogli ponešto naučiti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Filip izvodi s hranom preko tjedna, kad je kod baka, a pomalo i kad dodje kuci, ali za vikend obicno sasvim pristojno jede. Izvodi u smislu da pojede dva zalogaja pa vise nece, da bira od 5 jela sto bi mogao probati, da jede uglavnom kruh, suhe makarone ili krafne (samo do dzema, dalje ne) i pije miljeko u velikim kolicinama.
    Sa mnom je takodjer izbirljiv ali obicno pristane na kraju ako mu to nesto nije sasvim odbojno. Ja ga ne nutkam bas cesto, obicno mu stavim ono sto sam mu prvi put ponudila na dohvat i pustim da stoji dok on sam ne zatrazi. Ni sokove/vodu/mlijeko ne nudim nego ostavim da moze sam dohvatiti kad ozedni. Jest da zato uglavnom jede hladne juhe, paste i rizota, ali ih pojede u sasvim pristojnim kolicinama.
    Ono sto sam sigurna jest da on definitivno nije izjelica, te da je prilicno gadljiv-koji taj izraz lica napravi kad dodirne vlazni komadic neke vocke, ko da puzeve jede (jos se nadam da ce ih mozda i jesti kad odraste).

Fore koje mi pale u zadnje vrijeme-
    Evo malecki dio da probas jel dobro, ako nije ti pljuni,
    Sluzavo, ali je gust! (ovo je citat iz Kralja lavova i njega zabavlja, uz ovo je ponovno poceo jesti banane)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Khm, svim čitačima slikovnica za stolom - meni su to isto dozvoljavali i uvijek su mi pričali priče i posljedica toga je da dan danas MRZIM jesti u društvu, jer onda moram biti pristojna i ne smijem čitati - najslađe mi je kad sam sama, pa jedem i čitam (zadnjih godina mi je još draža verzija u kojoj jedem i surfam ). A nije da nisam gurman, upravo suprotno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tonci papa svuda sve,ali ima faze kada nece jesti,ne silim ga jer si misli da ni ja ne jedem svaki dan isto pa tako i on,a fala bogu ima ga............

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Khm, svim čitačima slikovnica za stolom - meni su to isto dozvoljavali i uvijek su mi pričali priče i posljedica toga je da dan danas MRZIM jesti u društvu, jer onda moram biti pristojna i ne smijem čitati - najslađe mi je kad sam sama, pa jedem i čitam
    Pa i ja sam takva, ponekad, i ne smatram to nekim problemom.
    Ja sam kao dijete obožavala čitati za stolom, i znala sam da to "nije pristojno", pa sam to radila uglavnom kad bih bila sama doma.
    Onda sam skužila da i mama čita dok jede, da i ona voli jesti sama, i uopće mi više nije bio bed.
    A sad - slikovnice su nam u igri za doručkom, jer kad se probudi, zaboga, ima toliko važnijih stvari koje treba ODMAH napraviti, a ne jesti doručak i onda uzmemo slikovnicu, jedemo i čitamo. I tako je naučio već cijelog Antuntuna, jednog Zvrčka i Mljaca, Pika kod djeda i bake, i još neke. Spajamo ugodno s korisnim!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svi koji vole čitati, vole čitati i kad jedu. Ja obožavam čitati i jesti kad sam sama, ali volim i pričati s ukućanima za vrijeme objeda, kad smo svi zajedno.

Što se tiče podizanja i ljubljenja kruha, ne vidim ništa loše u tome. I mene su tako odgajali, jer je kruh simbol hrane, da ne idem za ovu priliku dalje u simboliku kruha. Mom M. je to pasalo dok je bio mali i nespretan, pa mu je često padalo pecivo. On nikada nije htio da se baci, nego bi podigao i poljubio svoju kiflicu i nastavio je papati. Možda je zato tako otporan.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nema ništa slađe od čitanja uz jelo.

(dijete ipak ne učim tome)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najdraže mi je:

jesti vreli, masni burek, piti kolu i čitati mikijev zabavnik

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mamita:

Sve se mast cedi niz bradu... pa na to tepsiju šampita i gajbu piva ... mlakoga ... crnog...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjećam se jedne žene čija djeca su uzela pola kruha, i s njim igrala nogomet :shock: . ona ih je natjerala da taj kruh pojedu...

ali, da mom djetetu ISPADNE (o tom govorimo) kruh na pod - nema šansi da bi ga ljubila. odgajala sam ju tako da zna da ima onih koji NEMAJU kruha, i da pripazi kod jela. nisam imala što dizati s poda.

btw - po podu se ipak HODA, i nema šansi da ono što je na podu ide u usta. bljak.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja priznajem da ponekad bahato postupam s hranom . Nije mi na čast. Ne volim recimo jesti ručak od jučer, pojedem ga, ali nije mi baš u slast...
    Ali primjećujem da u većini obitelji postoji "kanta za smeće", odnosno onaj koji pojede sve, samo da se ne baci.
    Kod mene je to mm, kod svekija svekrva...
    I dobro da ih ima.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kulenova_seka prvotno napisa
    Interesantno kako u vrtiću gdje nitko ne šljivi koliko će pojesti papaju bez problema, a kod kuće gdje se oko jela podižu tenzije neće jesti i izvode kerefeke... Mislim da bi iz toga svi mogli ponešto naučiti.
    kod nas nije takav slučaj.
    meni je hrana zadnja rupa na svirali, kad nisam u prooždrljivoj fazi pa mi se jedu hamburgeri i čokolade a takav je i Ian. njemu je sad sve "ne bi" i ne tjeram ga. već drugu godinu u vrtiću umače kruh u varivo ili pojede tri žlice nečega (ak nije pohano ) i to je to. proći će ga

a o ljubljenju kruha...to ću preskočiti. moš ga ljubit koliko oćeš - opet ga bacaš

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ninochka nije bas da si preskočila ono o ljubljenju kruha, potpuno se slažem s tobom, malo mi je to licemjerno

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

btw - po podu se ipak HODA, i nema šansi da ono što je na podu ide u usta. bljak.
    ti nisi cula za "five-second rule"? hehe. pa kod mene stvarno kuhinjski pod nije prljav, a strasna mi je grehota bacati kruh dok ima gladnih... ne znam, to je nesto sto sam stvarno htjela nauciti i vlastitu djecu.

i da, btw, ja rijetko poljubim- pa bacim. i meni je to licemjerno. velim, ja poljubim, malo "puhnem" i pojedem, a djeci to jaca i imunizam . nista strasno, u biti.

malo je off topic, nedavno sam citala ovu knjigu: http://www.amazon.com/First-They-Kil.../dp/0060931388

... i nevjerojatno me potresla. ta curica nije godinama imala sto jesti, kao ni cijela njena obitelj, kao ni cijelo to selo u kojem je bila za vrijeme rata. doslovce je gledala kako joj najmiliji umiru od gladi. a sve to pred samo par desetljeca. nakon ovakvog stiva mi je doslovno strasno vidjeti da se moja vlastita djeca, bez obzira koliko mala igraju s hranom ili ju pljuju u smece. ne znam, mozda sam preosjetljiva, ali savjest mi prigovara.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti nisi cula za "five-second rule"? hehe. pa kod mene stvarno kuhinjski pod nije prljav, a strasna mi je grehota bacati kruh dok ima gladnih... ne znam, to je nesto sto sam stvarno htjela nauciti i vlastitu djecu.

i da, btw, ja rijetko poljubim- pa bacim. i meni je to licemjerno. velim, ja poljubim, malo "puhnem" i pojedem, a djeci to jaca i imunizam . nista strasno, u biti.
    nisam čula za to pravilo. i dalje kažem BLJAK. i ne jedem s poda - pa makar bio i steriliziran.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cuj, nije uvijek poslastica, ali oni koji su gladni sigurno ne razmisljaju na takav nacin... pa se ja trudim ne biti tipicni pripadnik ove nase sjeverne polutke koji doslovce rasipa dok bi juzni dio polizao iz smeca samo da ima sto

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne jedem s poda samo ako mi padne na namazanu stranu
    a po pravilu murphy 21 naravno da padne

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i dalje kažem bljak.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

S poda pojedem ako mi je palo nešto fino. Ako je nešto za čim nisam luda, bacim. I uopće se ne smatram licemjernom.
    Licemjerna bi bila prema djetetu, da ga tjeram da baci nešto što ja pojedem s poda, i on želi pojesti, ili obrnuto, da pojede nešto što bih ja bacila, a i on.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    S poda pojedem ako mi je palo nešto fino. Ako je nešto za čim nisam luda, bacim. I uopće se ne smatram licemjernom.
    Licemjerna bi bila prema djetetu, da ga tjeram da baci nešto što ja pojedem s poda, i on želi pojesti, ili obrnuto, da pojede nešto što bih ja bacila, a i on.
    Točno tako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj, nije uvijek poslastica, ali oni koji su gladni sigurno ne razmisljaju na takav nacin... pa se ja trudim ne biti tipicni pripadnik ove nase sjeverne polutke koji doslovce rasipa dok bi juzni dio polizao iz smeca samo da ima sto
    potpisujem

jedino sto klopu koja nam padne damo zivotinjama ili pticama

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali ja to smatram pranjem savjesti. Ja eto ne rasipam ali oni i dalje nemaju....
    Nego ja redovno uplatim nesto npr. unicef-u. Nekako mi efektnije od moraliziranja.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ali ja to smatram pranjem savjesti. Ja eto ne rasipam ali oni i dalje nemaju....
    Nego ja redovno uplatim nesto npr. unicef-u. Nekako mi efektnije od moraliziranja.
    good for you. ali rasipanje nije jedini nacin da se djeci posalje poruka, za njih je ponekad upravo efikasnije kad mama pojede nesto sto joj mozda nije fino ili je na trenutak palo na pod, nego da im pokazuje racun i veli "vidite, ovo sto je kostalo toliko i toliko nismo kupili, nego smo se ogranicili na ovo, a to cemo sigurno pojesti ovaj tjedan"... kuzis sto hocu reci. kao sto kaze jedan topic na ovom podforumu "what children see, children do". ali sta ja znam, mozda ti njima pokazujes uplatnice unicefu prije nego ides u banku

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    potpisujem

jedino sto klopu koja nam padne damo zivotinjama ili pticama
    odlicna ideja. bas sam razmisljala koliko je tek lakse onima koji zive bas u prirodi, na selu itd... oni stvarno ne moraju ni malo rasipati, bas im zavidim!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bas me zanima - kruh se ljubi samo kad vam ispadne za stolom? Ljubi li se i stari koji je ostao u ormaru od prethodnog dana prije nego se baci u smece?

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Bas me zanima - kruh se ljubi samo kad vam ispadne za stolom? Ljubi li se i stari koji je ostao u ormaru od prethodnog dana prije nego se baci u smece?
    :shock: to se kod tebe tako radi? :? kod mene se stari cuva do kraja tjedna kad se (jednom tjedno) rade okruglice od kruha koje uz umak od rajcice /mljevenog mesa cine odlican obrok. za prste polizati! posaljem ti recept ako hoces

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •