-
Na ovim stranicama možete još detaljnije pročitati o ovim programima:
http://www.iahp.org
Nadam se da link radi!
A knjige se mogu naručiti na onim stranicama koje je poslid preporučila.
Metoda je prvotno evaluirana na djeci s posebnim potrebama, pa je nakon toga primjenjena i na ostaloj djeci..
U kratko se radi o tome da se mozak djeteta najintenzivnije razvija do 6 godine djeteta i u to vrijeme djeca upijaju i kroz igru zahvaćaju i upamćuju brdo informacija koje u kasnijoj dobi trebaju baš učiti..
Djeca globalnim zahvaćanjem memoriraju i stvaraju u mozgu zapise o viđenim materijalima puno lakše dok su još moždane vijuge i neuronske sinapse u razvoju! U biti na taj način i potičemo bolji razvoj mozga.
Osim toga vježba se i vizualna i auditivna percepcija, koncentracija i pažnja djeteta i dr.
Možda sve zvuči smrtno ozbiljni rad s djetetom u dobi kad je za dijete predviđena igra, ali to je rad na podu ili bilo kom drugom ugodnom ambijentu i dijete to prihvaća baš kao igru, samo je mi roditelji strukturiramo... I radi se u vrlo kratkim intervalima flash prikazivanjem tih kartica unutar nekih 5 min jer dijete u toj dobi ni nema veću koncentraciju, a djetetu to ne smije biti mučenje!
Sistem je vrlo razrađen(od veličine kartica, slova, slika, boje,..), pa je potrebno malo više znanja, informacija, seminara, literature...i više vremena je potrebno roditeljima za napraviti materijale nego za sam rad s djetetom.
Sve je to možda malo revolucionarno za našu sredinu, ali mislim da je vrijedno da se obrati pažnja...
Svaki roditelj onda može donjeti odluku o temama, intenzitetu rada i sl. i da li uopće krenuti u to ili ne!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma