Ja zaista ne znam ništa o tom "ranom učenju" , ali svoju djecu potičem na učenje posve instinktivno. Tako sam prvom sinu izrađivala razne šarene kartice sa slovima i riječima dok je bio još sasvim mali i mali smo hrpu slikovnica (prvu smo počeli "čitati" s točno 4 mjeseca). Prije nego je navršio dvije godine znao je prepoznati sva slova, hrpu riječi napisanih na papiru (recimo znao je izabrati karticu na kojoj piše teta, a postojala je i tata kartica koja je vrlo slična!), sastaviti puzzle slagalicu od dvadesetak komada, poznavao sve boje....i da ne nabrajam...
Zato mislim da vašem djetetu nisu potrebne nikakve posebne metode ni točkice nego vi i vaše vrijeme koje ćete provesti zajedno u igri...
Moja beba M (moram se pohvaliti) već prepoznaje neke jednostavne upute koje mu dajem npr. hajde da mama papa nogicu (dobijem nogicu usta!), ili rukicu, ili idemo potražiti lopticu - jel možda pod krevetom (i on se sagne da bi je tamo potražio), i vjerovali ili ne već spremamo svoje igračke!!!...kad mama kaže čarobne riječi: "sad ćemo to pospremiti" on sve što mu je u vidokrugu sprema u svoju košaricu....
Ako ništa drugo, evo iskoristila sam ovaj topic da se pohvalim svojom "pametnom" dječicom(što mama mami nadam se ne može zamjeriti!
)

...
(što mama mami nadam se ne može zamjeriti!
)
Odgovori s citatom