Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Endometriom i IVF postupak

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Endometriom i IVF postupak

Prije mjesec dana mi je po prvi puta dijagnosticiran endometriom na desnom jajniku, i to upravo prije postupka. Išli smo na stimulaciju i čak je i taj desni jajnik reagirao i proizveo par folikula. Nažalost postupak nije uspio i sada trebamo raditi planove za dalje. U MB su mi dali novi termin u 12.2007. MM i ja smo razmišljali da bi ipak probali dva IVF godišnje, odnosno da bi za 6 mj išli na CITO.

Pitanje je što sa endometriomom. Da li ići na laparoskopiju i kada? On mi je bio dijagnosticiran na CITU i dr. je rekao da me takvu ne bi primio u postupak. Tri dr. iz Mb su rekli da nalaz nije problematičan za stimulaciju. Kad sam ih pitala da li trebam na operaciju ako postupak ne uspije rekli su ne nužno. Malo prije mi je sestra iz Mb rekla da laparoskopija možda nije najbolje riješenje jer može doći do oštećenja janika, da pričekam malo i dođem na kontrolu na proljeće. Sutra sam naručena u CITO da popričam o istoj temi, odnosno ja sam čak imala neku ideju da odmah idem nalaparo pa da sve ružno ostavim u ovoj godini. Znam da se endometriom može vraćati.

Totalno sam zbunjena. Ne mislim se igrati lijčnika, ali prevladati razlike u mišljenjima dr. odnosno kako donijeti odluku?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako to misli da može doći do oštećenja jajnika? Zbog laparaskopije as such ili zbog micanja endometrioma (ne kužim se što je to točno)? Naime, ja planiram nakon Maribora (ako ne uspije) dijagnostičku i po potrebi radnu laparaskopiju (ako se ne utrtrarim) - nisu mi je dosad nikad radili pa me isto zanima tema laparaskopije.

Luce draga, naći će se isto sigurno netko sa sličnim problemima, naša Pčelica se borila s endometriozom (uspjelo prirodno )!

Da, ni ja se ne želim igrat liječnika, ali kako jedan dio nas menadžira 2 klinike zbog želje 2x u postupak godišnje, hoćeš-nećeš moraš...

Šaljem ti i da sve ružno ostane u ovoj godini, kako si dobro rekla!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga luce vjerujem da ti nije lako odlučiti. Koliko znam od dr.-a da se endometriomi do 5 cm baš i ne diraju, makar neki liječnici preporučuju vaditi i manje endometriome. Neki će ti operaciju preporučiti samo u krajnjoj nuždi.
    Sve ti na kraju ovisi o uvjerenju samog doktora i tvojoj odluci.

I ja ti želim da ti sve ružno ostane u ovoj godini!

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bila jutros u dr. i on rekao da bi trebalo raditi laparoskopiju. Odnosno da se vade ciste preko 3 cm kad je prvi put, ako se ponavljaju onda je bolje izbjegavati laparo jer može doći do oštećenja jajnika. Hvala puno svim RODAMA koje sam izgnjavila na telefon. Bio je dugačak dan. Sutra idem po uputnice u počinjem skupljati nalaze, laparoskopija zakazana za 14.12.
    Sa novom godinom u nove pobjede :D

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga želim da ti sve prođe u najboljem redu i da "tvornice" ostanu u pogonu.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sretno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Luce samo ti šaljem

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sretno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Luce, drago mi je da je odluka donešena, najgore je, barem je meni tako, ono dok još traje "vaganje" da li ili ne. Drago mi je da ideš tako brzo pa još brže sve to ostavi iza sebe u staroj godini. Sretnu i uspješnu laparaskopiju, brz oporavak i sve najbolje ti želim, draga Luce!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sve sam ti rekla, a ovdje ti opet šaljem veeeliki i da 2007 bude godina u kojoj ćemo nakon tvojih postova samo skakati i skakati :D
    Drži se i sretno!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

luce-SRETNO!
    Kod mene je vec duze vrijeme na desnom jajniku endometrium 4 cm.a dr. mi rekla da ga ne diramo posto se vec duze vrijeme ne povecava a folikuli prste na sve strane tako da jajnik nije ometan u funkciji.Inace i ja sam sad protivnica laporoskopije osim u nuzdi jer ja sam imala vec dvije neposredno prije IVF-a pa mi nista nisu pozitivno pridonijele osim par novih oziljaka koji isto mogu biti negativni u buducnosti jer oni navodno vremenom deformiraju tkivo.Prema tome sto manje rezuckanja....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •