Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: kako faširanci mogu biti brzi?!

  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno kako faširanci mogu biti brzi?!

    pa dajte me prosvijetlite. kad netko od vas napiše kako je nabrzinu napravio faširance, duboko se zamislim. meni je to jedno od najdugotrajnijih priprema (uz bok knedlama).
    1. popržim luk
    2. izrežem kruh i namočim ga u mlijeko
    3. nasjeckam peršin, češnjak
    4. pomiješam meso, luk, kruh, dodam začine, jaje, oblikujem popečke
    5. pržim popečke
    6. a još treba i prilog i salatu štrikat.
    ima li kakav brži način?

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ja ne pržim luk, sitno ga isjeckam i dodam mesu. Sve ostalo kao i ti!

  3. #3
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Brže mi je kad napravim od smjese mesnu štrucu pa se ne moram zafrkavati s oblikovanjem popečaka, nego samo ubacim u rol i pečem (i također ne pržim luk, al stavljam zobene pahuljice koje se oko pol sata moče u mlijeku, a ponekad i naribam mrkvicu i celer u smjesu)

  4. #4
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    aleta, napravi veću smjesu, i onda zamrzni. da vidiš sljedeći put brzine .

  5. #5

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    mala sirena, tu štrucu nečim pokriješ ili samo ubaciš u pećnicu? kako znaš kad je gotovo?

  6. #6
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno Re: kako faširanci mogu biti brzi?!

    Ja ne pržim luk (samo ga sitno nasjeckam), umjesto sjeckanog i močenog kruha stavljam krušne mrvice, ne stavljam ni peršin ni češnjak, s tim da faširance prije stavljanja na ulje uvaljam u brašno.
    Ne pravim ni prilog ni salatu, jer ih najčešće radim uz neko varivo (npr. kelj).
    Meni najduže traje dok ih oblikujem, pogotovo ak Lea krene zanovijetat, a ja do laktova u mesu

  7. #7
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    mala sirena, tu štrucu nečim pokriješ ili samo ubaciš u pećnicu? kako znaš kad je gotovo?
    Uvaljam je u mrvice, malo poškropim uljem i ne napravim je baš predebelu, pečem na oko 200 stupnjeva oko sat vremena, a nagađam da bi moglo biti gotovo nakon oko sat vremena ili odrežem malo pa pogledam i probam

  8. #8
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Uvaljam je u mrvice, malo poškropim uljem i ne napravim je baš predebelu, pečem na oko 200 stupnjeva oko sat vremena, a nagađam da bi moglo biti gotovo nakon oko sat vremena ili odrežem malo pa pogledam i probam
    baš si zanimljiva! po ovom receptu - ne daj bože da ja nekom to stavim u tanjur!

    od koje količine mesa to radiš?
    koliko je u centimetrima "ne baš predebelo"?

    pozdrav od žene s dvije lijeve u kuhinji

  9. #9
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Uvaljam je u mrvice, malo poškropim uljem i ne napravim je baš predebelu, pečem na oko 200 stupnjeva oko sat vremena, a nagađam da bi moglo biti gotovo nakon oko sat vremena ili odrežem malo pa pogledam i probam
    baš si zanimljiva! po ovom receptu - ne daj bože da ja nekom to stavim u tanjur!

    od koje količine mesa to radiš?
    koliko je u centimetrima "ne baš predebelo"?

    pozdrav od žene s dvije lijeve u kuhinji
    Debljine je otprilike ko jedan i pol francuz poredani jedan do drugog, možda mrvicu deblje u visinu.

    Nije ti bitna ukupna količina, nego u kak velikoj tepsiji to radiš, odn. koliko si je debelo zamijesila (mislim si da bi bilo dobro to peći i u kalupu za srneći hrbat )

  10. #10
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    (mislim si da bi bilo dobro to peći i u kalupu za srneći hrbat )
    :shock: :shock:

    čuj, da te ne znam - ja bi si sad mislila nešto sasvim drugo od onog što mislim jer te znam...

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Debljine je otprilike ko jedan i pol francuz poredani jedan do drugog, možda mrvicu deblje u visinu.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    meni je otprilike jasno, mada kalupa za srneći hrbat u životu vidjela nisam, a ni čula za njega, bome.
    znači, smjesa ovako kako sam rekla, s komadićima kruha i jajetom? baš imam volju probat to.

  12. #12
    Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,421

    Početno

    Ja preprzim luk dok hitam u zdjelu ostale stvari (meso, jaje, sol, biber, cesnjak, papriku, zobene pahuljice - ne stavljam kruh, ovakve ili onakve sjemenke). Luk je taman gotov dok ja sve ovo skupim. Onda promijesam, sve zarolam kak vec hocu (male ili velike kuglice, pljeskavice ili sto vec) i preprzim. Istovremeno se kuha riza ili krumpir ili kaj vec drugo. Dok se prze, slazem salatu.

    Treba mi oko pol sata.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno



    ljudi, ovaj smajlić se zove "tele"

  14. #14
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    mos stavit sirovi luk, sitno nasjeckan, i mozes zamijesiti smjesu recimo navecer, i ostavit u frizideru do kad ti treba-onda samo oblikujes i peces 8)

  15. #15
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    ja sam doskocila spricanju i muci dok ih przis.
    zagrijes pecnicu na 200 i na malo zamasceni pleh poslazes i pokrijes alu folijom, u toku pecenja ih jednom preokrenes. hrskavi su jednako kao iz tave ali puuuno manje masni, super ako radis vecu kolicinu. pecnicu bolje ne ukljuciti na ventilator jer ih posusi. probaj pa javi.
    e da, u smjesu stavim i nekog zelenila, najcesce list ili dva blansiranog i narezanog kelja.

  16. #16
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    E ja isto ne kužim kako faširanci mogu biti brzi.

    Najbolje mi je kad mi sestrična kaže da ima ručak na brzinu - kelj cušpajz i faširanci. Pa nisam kompliciraniji ručak skuhala u životu.

    Meni je ručak na brzinu - tortelini iz vrećice

  17. #17
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    Nema dobrih fasiranaca na brzaka. Kod moje mame su ispadali kraljevski i znam da je tajna bila upravo u duzem przenju na laganoj temperaturi.
    Mi ne jedemo puno mesa, crvenog pogotovo, no bas se fasiranaca pozelim nekada.
    I onda po maminom receptu zamjesam sve sastojke, stavim na ugrijano ulje i "smanjim na dvojku".

    Mljac!

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    1,111

    Početno

    ako dan prije skuhaš faširance i čuš, staviš ih u frižider i onda drugi dan podrgiješ čuš a faširance jedeš hladne, eto ti ručka na brzinu

  19. #19
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    meni je to jedno od najbrzih jela...

    1. isjeckam luk,češnjak. peršin
    2. kruh namočim u mlijeko, iscjedim samo sredinu i n ju koristim
    3. pomiješam meso, luk, kruh, dodam iskljucivo sol (ne stavljam jaje)
    4. oblikujem, uvaljam u brasno ili ne....(ako ne stavljam u brasno idu u hladno ulje a ako stavljam onda ide u vruce ulje)
    5. prilog, ogulim krompir, izrezem na velike komade, stavim u pretis, dodam malo ulja i soli, zatvorim i kad propisti pustim 10 min....

    sve skupa gotovo za cca pola sata....do 45 min
    jos mozes napraviti sos kakav zelis i njamiiiiiiiiiiiiiiiiii

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja nikad ne radim faširance.
    to mi je najbrže

  21. #21
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Kod mene defitivno faširanci nisu brzo jelo, jer nema šanse da ih ja radim sama. Kad zamiješam smjesu (meso, jaje, sirovi sitno sjeckani luk, kruh razmočen u mlijeku, začini) ja oblikujem kuglice, a klinci rade pljes! pljes!, pa u brašno (pa brašna posvuda), u ulje stavljam ja da ih ne opeče, ali oni moraju nadgledati kako se peku i daju upute: mama, jel ih sad treba okrenuti, jesi ih već okrenula, a kad budeš, a mogu ja ....
    Ali ja na to gledam i kao aktivnost i zabavu sa svojom djecom (kad već nisam od onih mama kreativki koje od malo konca, krpica, suhe tjestenine i neznamvećčega mogu napraviti čuda). I bar ih poslije hoće pojesti već kad su ih oni i radili.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    23

    Početno

    Ja fasirance radim po slijedecem receptu : 1 jaje, pola kile fasiranog, 2-3 cesnja cesnjaka, malo persina, 1/2 kiselog vrhnja, vegete ili soli, i 3-4 zlice krusnih mrvica, te dodam na vrh noza sode bikarbone.
    Budu super meki, i super brzi.

  23. #23
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Neki dan sam pročiatal u nekom časopisu da se faširanci mogu ispeći u kalupu za muffine.Nisam isprobala,ali isto zvuči zanimljivo.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    evo, inspiranana ovim idejama, danas sam napravila smjesu za faširance, oblikovala štrucu i ubacila u pećnicu. mogu vam reći da je odlična. uz to, kad je već pećnica u funkciji, sam ubacila i krumpire.
    a na donjoj etaži pećnice, na foliji, se peče patliđan. od njega ću napraviti namaz za večeru.

  25. #25
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Što se tiče tih štruca,uvijek ih možeš i napuniti,npr. kuhanim jajima,šunkom,sirom

  26. #26
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj stella prvotno napisa
    Što se tiče tih štruca,uvijek ih možeš i napuniti,npr. kuhanim jajima,šunkom,sirom
    Ili ovim:

    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32302

  27. #27
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ne zaboravite prije nego stavite strucu da se pece, okolo dodati izrezanu na rezance (crvenu) papriku, sjeckane gljive, malo svjezeg paradaiza (ali samo malo), te nekoliko reznjeva bijelog luka...

    hehehe i onda pazite da ne pojedete prste

  28. #28

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    596

    Početno

    moj recept je sljedeći:

    meso, oba luka, peršun, jaje, sol, aleva paprika (mrvica), malo bibera, krušne mrvice oliti prezla zamjesim, uvaljam u brašno i gotovo za sve mi treba negdje oko 15 minuta

  29. #29

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ja nikad ne radim faširance.
    to mi je najbrže

  30. #30

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    26

    Početno

    Ja kupim fant za kosani odrezak.
    Pomješaš ga s vodom i ostaviš 5-10 min. dotle se igraš sa djecom. Pomješaš s mesom, uvašljaš u prezle ili brašno kako već voliš i gotovo za tili čas.

    Meni su to daleko najfinije polpete. Nekada sam i ja sjeckala sve ove sastojke ali od kada sam probala sa Fantom više se ne trudim i stvarno su ukusne.

    Inače u njih se može uvaliti i malo kruha.

  31. #31
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Hm, ja to nikad nisam pravila

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •