Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Bez naslova, samo sam neugodno iznenađena

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Bez naslova, samo sam neugodno iznenađena

Igra se Sven jutros sa prijateljem iz vrtića u parku. Prvo su se lijepo igrali a onda su se malo sporječkali oko toga kako igru treba nastaviti.
    U jednom trenutku je to sporječkanje preraslo u svađu gdje su počela vrijeđanja. Prvo je to bilo bezazleno tipa "ja sam jači/brži", "ti to ne znaš" i sl. dok se odjednom ovaj drugi mališan nije zaderao: Dao Bog da te odvedu u Klaićevu i bace krokodilima! :shock:
    Šta je moguće da se ljudi takvim izjavama prijete djeci??? Jer, od kuda bi malome to inače uopće palo na pamet?!
    Baš sam (po tisućiti put) razočarana i tužna

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A možda je maleni svoje dvije najveće noćne more samoinicijativno pretvorio u kletvu. Doktora i krokodile. A da se doma kod njega vjerojatno psuje, psuje se, ali sumnjam da je baš ta njegova psovka u upotrebi.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za iznenaditi se odakle djeci svakakve psovke i ideje.... ja se čudom čudim djeci koju znam, a znam na koji način su odgajani...

Pa samoj sebi se čudim...npr. kada sam bila mala oko mene se nije psovalo, pazilo se šta se gleda na TV-u, ali ne ono baš strogo, ali sam bila psovatorica, bezobraznica i sve ostalo... mislim, šta je meni iz mojih usta izlazilo, a da to nisam nigdje čula, nego eto....

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bunda, ja isto mislim da je dijete neke svoje trahove pretočilo na ovaj način i u bijesu to rekao+ retorika koju je pretpostavljam od doma pokupio.
    Kužim da te rastužilo, ali i sama znaš da je to zbog prevelikog iskustva koje imate sa doktorima.
    Da mu je rekao neku drugu glupost, vjerojatno bi ostala šokirana djetetovom maštom, na ovaj način situacija je dobila osobniji ton, pa te je i jače dotaknula.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma čisto sumnjam da je njemu to doma netko govorio :/
    kakva je to psovka da bog da te bace krokodilima?!?

mali je to negdje čuo, možda na telki, možda u vrtiću, možda u tom istom parkiću i zaključio da je sad prigodno vrijeme za ispaliti to. a možda i sam ima frustracije klaićevom i doktorima :?

ja to ne bi uzimala tak srcu

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hoću opet nešto reći, jer mislim ima opet i svakakvih roditelja koji znaju sve i svašta reći svojoj djeci, uključujući i razne prijetnje - pa možda su mu i rekli da će ga baciti krokodilima, a možda i u šali... ma mislim svašta može biti, ali eto... kako su već rekle cure, ne bi se trebalo s tim opterećivati....

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma nije mene pogodilo to što je on to rekao Svenu, iako moram priznati da mi i samoj prijetnja (baš) Klaićevom utjeruje strah u kosti
    I da, možda je stvarno mali pretočio svoje strahove u takvu jednu "kletvu", ali baš je ružno zazvučalo. U tom trenutku mi je ustvari najviše bilo žao tog klinca (bez obzira na koji način je došao do te izjave) :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, mogu mislit kak je to bilo grozno za čuti :shock:
    Inače me užasavaju "kletvolike" psovke, a isto sam sklona vjerovati da se mali doma od nekoga nasluša poštapalice Da Bog da ti....(ovo ili ono), pa je imajući taj model u podsvjesti sročio ovu rečenicu koja baš gadno zvuči

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znam roditelje koji svojoj djeci nisu prijetili doktorom, nego da će ih dati u dom

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marta07 prvotno napisa
    znam roditelje koji svojoj djeci nisu prijetili doktorom, nego da će ih dati u dom
    meni su prijetili da ce me dati ciganima

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj marta07 prvotno napisa
    Meni je baka time prijetila...

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Brunda...formulacija "kletve" i mene malo smrzne, ali stvarno je moguće da je to čuo i negdje drugdje ili sam smislio (a pogotovo dio, slažem se s curama, s krokodilima i Klaićevom)...To, nažalost, govorim iz vlastitog iskustva jer bi netko za moje dijete također mogao reći da kod kuće svašta čuje, a 100% odgovorno tvrdim da nije...Naime, ona je silno elokventna i maštovite i sklapa vrlo zanimljive rečenice kad je ljuta (a trenutno je često ljuta-eno baš lamentiram o tome na onom drugom topicu ). Ne zna psovke i ružne riječi jer ih isto tako kod kuće ne čuje, ali recimo doživjela sam da mi kaže "idi van iz kuće, idi!" :shock:...izjavljujem odgovorno da to nikad, baš nikad nije čula kod kuće...ni izgovorene prema njoj, niti nedajBože MM i ja međusobno...doživjela sam da kaže "udarit ću te da umreš!" :shock: ...i ponovo...sigurno nije čula od nas. Dopuštam da je čula u vrtiću ili što ja znam...ali sad zamisli da ona to vani izgovori nekom djetetu...naravno, mama se šokira s punim pravom i misli si..."ma kakvi su ovo roditelji, šta oni to djetetu izgovaraju."
    Zapravo, mislim da je vjerojatnije da je dječak iz tvoje priče samo formulaciju čuo, a ovo ostalo sam primjenio...I sama se često šokiram dječjim rječima i bude mi žao "što sve čuju u kući", a zapravo vrlo je teško prepozbnati što djete odkud nosi i iz koje interakcije u kojoj sudjeluje ...i mi kao roditelji često ne možemo na to u potpunosti utjecati :/ .

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Slazem se sa svima gore i jos samo zelim dodati da oni svasta mogu cuti i na TV-u. Meni je najnoviji primjer da L. drekne daj zasuti glupane jedan. Ja :shock: :shock: . Od nas (a i moji roditelja koji ju cuvaju) to nije mogla cuti. Onda slucajno u jednom trenutku gledanja crtica Marko i Goga (neki golubovi) neki zlocinac to isto vikne. Ja ostala PAF. E sad vise nema Marka i Goge. I MM i ja smo prokomentirali da cemo odsada prvo on ili ja odgledati crtic prije nego sto joj dozvolimo da ga gleda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je Oliver neki dan rekao da će me zaklati nožem na što sam ja ostala :shock: :shock: jer to isto definitivno nikada nije mogao čuti kod nas doma. Onda sam se fakat naljutila jer me to silno povrijedilo i pitala ga da li on zna što je upravo rekao. Kad sam mu objasnila da kad nekoga zakolješ nožem onda toj osobi ide krv iz vrata i da onda umre, i pitala ga jel on stvarno želio to meni napraviti počeo je plakati i govoriti da on to nije znao i da nije htio tako ružno govoriti. Možda sam ja u ovom slučaju bila pregruba u objašnjenju i prerealna, ali me fakat izbace iz takta takvi nekakvi grozni izrazi, upućeni ne samo meni nego bilo kome i želim da zna što govori.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj najčešće takve stvari pokupi u vrtiću, ali kad mu objasnimo šta znače prestane ih većinom koristiti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad neko dijete opsuje, onda je to kod nas jako zgodno za etiketirati mu cijelu familiju.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Kad neko dijete opsuje, onda je to kod nas jako zgodno za etiketirati mu cijelu familiju.
    fakat.

po tome ispada da mi doma svojem djetetu kažemo:

"ubit ću te"

"razrezat ću te"

"udarit ću te kamenom"

a naravno da ne kažemo i da to nikad od nas nije čula, ali to je ipak rekla.

prema tome, bezveze mi je svaljivati sve na roditelje jer nije pošteno s obzirom da dijete ne provodi 24 sata dnevno s njima i da nisu oni jedini utjecaj. najsnažniji jesu, ali nisu jedini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •