Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kuća i centralno

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kuća i centralno

Budući da planiramo u našu buduću kuću uvesti centralno, pokušavamo doći do nekih cifri koliko se može očekivati da će biti mjesečni račun za grijanje u zimskim mjesecima.

Ako mi možete reći vi koji živite u kućama koliko vas to izađe?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ovisi o puno stvari-jel centralno na plin,struju,ložu,drva?
    -kakva je izolacija na kući,fasada,izolacija podova i stropova?
    -koliki je prostor koji treba grijat?
    Uglavnom skupo je kako god okreneš.Mi smo prešli prije 3 godine na drva.Kaminsku peć na sred kuće i da vidiš gušta i topline.Ali takav nam je raspored da kad stvarno zahladi palimo radijator u kupaoni i spavaćoj sobi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ovisi i koja zima je u pitanju ova je naprimjer baš simpatična štp se tiče cijene grijanja
    mi se grijemo na plin, i zimska cifra varira od 600-1000 kn mjesečno

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...kuca,dva stana(2 kata),bez izolacije,alu stolarija,centralno nafta,po sezoni cca 12000 kn.....-planiramo jednog dana graditi kucu i uvesti plin- e da,i izolaciju stavit!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..a da,grijemo cca od sredine 10 mj. pa do sta ja znam sredine 3 mj.-cca 5 mj.,ovisi o zimuljini...

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi grijemo na plin, ali samo jednu etažu i još nemamo fasadu i mjesečno je oko 1000 kn ( ali nije nam baš za biti u kratkim rukavima )

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi grijemo na plin koji smo uveli prošle godine u 9 mj. Kuća je tada preuređena i ima dvije etaže, u donjoj je centralno i ima cca 60 m2, a gornja još nije uređena, nema pregradnih zidova (tu gubimo puno energije). Izolacija vanjskih zidova nam je nikakva (stara fasada), a unutra smo ispod parketa i glazure stavili stiropor, postavili novu izo stolariju.
    Do sada smo potrošili ukupno 10 000 kn. Grijemo se na propan-butan, imamo plin u spremniku.
    Prije toga smo se grijali na kamin, i bez obzira na sve čari takvog načina grijanja , nismo požalili zbog većih troškova grijanja centralnim (+ manja potrošnja struje i uvijek ima tople vode).
    Kad stavimo novu termo žbuku i sredimo gornji kat potrošnja će se zasigurno još smanjiti. S obzirom da gradite novu kuću vi ćete tu prednost imati od samog početka.
    Centralno je nešto skuplje, ali i puno veća komocija.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi grijemo kucu od nekih 250 kvadrata stambenog prostora na dva kata. Imamo centralno na lozulje i ono najvaznije, nemamo termostat-sklopku nego programabilni regulator koji odrzava temperaturu. Da pojednostavim, u toplinskom krugu najvise se trosi pri pocetnom zagrijavanju i zato je za ustedu zapravo potrebno odzavati neku stalnu temperaturu.

Mi godisnje potrosimo izmedju 6 i 8 tisuca kn na lozu.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Buba Sanja,

moraš nam reći kolika je koća (kvadratura), broj etaža, da li ima podrum, potrkrovlje, kakvi su zidiovi, ima li izolacije, kakva je stolarija, i da li ima puno staklenih površina.
    Ukoliko gradite kuću, obavezno stavite dobru fasadu.

primjer naše kuće sa 3 stana, susjedi imaju identičnu, čak je malo manja.
    Naša ima stiropor 8 cm, njihova 3 cm. I termofasadu.
    Mi plačamo oko 2000 kn godišnje, na cca 110 m2, oni 3800 kn.
    Moji roditelji imaju kuću bez fasade, plačaju ratu zimsku oko 1000 kn.

Sve ovisi. Uloži, pa ćeš manje trošiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Mi smo u kuci. Nas stan je u potkrovlju, cca. 75m2.
    Plinsko etazno grijanje.
    Ovako: 1 zimu dok nismo imali fasadu ni izolaciju, dakle samo cigla izvana, u doba najjace zime bilo je oko 800kn/mj, i za kratke rukave, cijeli stan topli.

Zadnje 2 zime imamao fasadu i izloaciju: u vrijeme najjace zime kada je H dosla iz rodilista i kada se grijalo i po danu i po noci racun je bio oko 500kn.

Prosli mjesec (11) bilo je 250 kn.

Znam tocno jer posto baka stanuje u prizemlju, ja svoju potrosnju zapisujem svaki mjesec.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

plinsko grijanje, kuća 140 m2, oko 700-800 kn mjesečno, temperatura termostata je obično oko 22 C

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •