Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: grčevi-fen

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno grčevi-fen

Znam da vam nije jasan naslov, al evo pitanja, prijateljica ima malu Saru, stara je mjesec dana, sisa i sve je ok ali ima grčeve, kad dobije napadaj grčeva ona uključi fen i puše joj na stomak!!!
    Kad sam to vidjela nisam ništa htjela komentirati , al kako prolaze dani to mi je sve čudnije. Što vi iskusne mame kažete na to, da li je trebam upozoriti da to ne radi?
    Hvala na pomoći

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja je imala kolike baš u toj dobi i mi smo se isto služili fenom, ali nismo puhali u nju već bi ga samo uključili negdje u blizini i taj jednolični šum koji fen proizvodi bi je smirio u tren oka. Baš je to bilo smiješno. Beba plače, nikakvo smirivanje ne pomaže, upalimo fen i ona prestane. Ugasimo ga, ona opet počne. Šta da ti kažem, puštali smo joj fen umjesto uspavanki.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Šta da ti kažem, puštali smo joj fen umjesto uspavanki.
    Evo i mi tako Nježna (tiha) rowenta silence čini mi se.
    Kad je došlo toplo vrijeme, čičak trakom sam pričvrstila tipku pahuljica (hladni zrak) da joj još i fen ne grije sobu.
    Treba li dodati da nam je fen riknuo?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Toplina na trbuščiću nekome pomaže. Ugrijana krpica npr.

Ja bi se bojala da ne opečem dijete fenom, ali ako fen pomaže super.

Kad su grčevi u pitanju onda se stvarno divim domišljatosti roditelja kako skuže što djetetu pomaže.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su za grceve pomagali svi bijeli sumovi: fen, usisavac, a apsolutni hit je bila cetkica za zube. nismo izlazili iz kuce bez elektricne cetkice za zube - cim pocne kmecati u autosjedalici, ukljucis cetkicu i istu sekundu prestane! svaki put!

ne vidim razloga da ju upozoravas, izgleda da je nasla super rjesenje za smirivanje!

postoji i objasnjenje iz teorije: dijete u maternici nikad nije u tisini. 24h dnevno slusa zvukove iz majcine utrobe, koji su slicni bijelom sumu. kad se rodi, takva okolina mu fali, i, po nekima, to je uzrok grcevima. da bi bebi pomogao, trebas imitirati maternicu: ljuljuskati bebu, proizvoditi bijeli sum, dodirivati ju...

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo isto fenoljupci.
    Otkrili smo to slučajno kada je Jakov imao crvenilo na guzi pa sam mu fenom malo prosušila, a on se sav opustio.
    Jednom sam sušila kosu pored njega.....a on zaspao(inače ne zaspe sam).

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo provodili sate uz uključenu kuhinjsku napu, fena se uopće nismo sjetili

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Davno smo prošli tu fazu, no fenom smo se redovoto koristili. Upravo zbog zvuka koji imitira boravak u trbuhu. Pomagao nam je i zvuk vode iz pipe.

Otišla dva fena. Ne moram ni reći da sam i ja znala zasapti uz taj zvuk, pa se onda trgnuti iz sna i gasiti ga.

Dakle fen je prava stvar. No, nikad ga nisam usmjeravala u nju. I kosu smo fenom počeli sušiti tek sad kad je gotovo 2 godine i to na najblažoj opciji temperature.
    Osobno se ne bih usudila usmjeravati ga u bebu.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drage majke, puno ste mi pomogle, ja već pomislila da mi ja prijateljica skroz poludila, evo dokaza da ne treba odmah nešto komentirati, prvo se raspitaj pa prosuđuj,
    Još jednom hvala svima :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •