Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Zašto ginekolog koji vodi trudnoću ne vodi i porod?

matkonika

Početno Zašto ginekolog koji vodi trudnoću ne vodi i porod?

Zanima me vaše iskustvo i mišljenje - je li vam porod vodio isti ginekolog koji je vodio i trudnoću i ako je - jeste li to postigle preko veze. Moj je osjećaj na žalost da takav, u svijetu sasvim normalan slijed stvari, u ovoj zemlji predstavlja samo iznimku. Meni je na prvom porodu čistom slučajnošću bila ginekologinja koja mi je vodila trudnoću, jer je onda sustav bio drugačiji - ona je radila i u primarnoj praksi i u bolnici. Ovaj puta o tome nije bilo ni govora jer primarna ginekološka praksa nema nikakvoga dodira s ginekolozima u bolnicama, pa tako onaj tko vas i vašu trudnoću najbolje poznaje ne prisustvuje krunskom dogadjaju, što ulijeva veliku nesigurnost. Ja sam sa svojim ginekologom bila u telefonskoj vezi, on je nazvao bolnicu i interesirao se - hvala mu na tome, ali mene su porodili potpuno nepoznati ljudi. Mislim da je i ovo jedan od problema u vrhu ledenoga brda, koji buduću majku čini vrlo nesigurnom, uplašenom, a da ne kažem da u trudovima morate svaki puta drugom liječniku ili sestri prepričavati slijed vaše trudnoće i eventualno ih upozoravati na stvari o kojima je do tada vodio brigu vaš ginekolog.

Pozdrav svima :D :D :D

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je na porodu bio divan doktor, ali ne moj 'uobicajni' ginekolog jer on ne radi u bolnici.
    pa nije mogao biti ni na mom porodu.
    ovaj doktor koji je bio je, kao sto sam rekla, super- isla sam kod njega nekoliko puta na kontrolu u bolnicu prije poroda, al da sam mogla birati- radje bi izabrala svog ginekologa.

Početno

Ja sam kompletnu trudnoću i vodila u bolnici, ali mi igrom slučaja nije bio isti doktor na porodu - imao je operaciju mjesec dana prije i nije smio u rađaonu ako mu nije bila smjena. Iako je tu večer bio u bolnici.

Najgore je to što sam se s njim bila sve dogovorila, ali doktorica koja je na kraju bila tamo je valjda bila pri kraju smjene i živčana, ili je jednostavno imala loš dan...I ništa od onog što sam ja s njim dogovorila nije uvažila. Od puštanja MM na porod, preko epiziotomije koju nisam htjela...ma koma živa.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije me porodio ginekolog koji mi je vodio trudnoću, ali sam ja zato zadnjih par pregleda (zadnjih cca 1,5 mjesec) išla i u bolnicu kod doktora koji me na kraju i porodio. Tih zadnjih par pregleda sam radila duplo (i kod svog i u bolnici) zato jer je moj ginić smatrao da ako on vodi cijelu trudnoću ( i radi ultrazvuk) to treba obaviti do kraja, a ja sam htjela u bolnicu kod doca koji me porodio baš zato jer sam htjela da me on porodi (kad već moj nije mogao). Sve u svemu totalna zbrka i zavrzlama bezveze. :?

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam cijelu trudnoću kontrolirala u bolnici ali mi taj doktor nije bio na porodu.
    Imala sam sreće da mi je na porodu bila jedna prekrasna doktorica kojoj na žalost ne znam ni ime.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas je "sigurnost" poroda bitnija od "privatnosti". Zato ja idem sa svojom sekom tamo da glumim nevidljivog kontrolora i budem dio "privatnosti".
    E kad bi mi sve bile pracene prijateljicama, sestrama, mamama koje znaju sto je porod ne bi bilo toliko frki.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su na porodu bila, ako se dobro sjećam 3 doktora i 2 babice :shock:
    Prepali me više nego što treba, kao da sam rađala trojke a ne jednu malu mrvicu Josipa.
    Moja ginekologica nema nikakve veze sa Petrovom bolnicom, ona samo šljaka u primarnoj zaštiti. Ona čak niti nema pojma jesam li rodila, kad sam rodila, što se dogodilo sa mnom nakon što mi je dala uputnicu da se hitno javim u Petrovu zbog visokog tlaka. Mogla sam baš i umrijeti ona ne bi pojma imala

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Danas je "sigurnost" poroda bitnija od "privatnosti". Zato ja idem sa svojom sekom tamo da glumim nevidljivog kontrolora i budem dio "privatnosti".
    E kad bi mi sve bile pracene prijateljicama, sestrama, mamama koje znaju sto je porod ne bi bilo toliko frki.
    Zato je mene moja seka (koja se btw udaje slijedeću subotu, nije trudna, atrudnoću planiraju tek kroz godinu-dvije) pitala da li bih željela biti s njom na porodu. :D (kao ja sam već iskusna i oboružana hrpom informacija ).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Zašto ginekolog koji vodi trudnoću ne vodi i porod?

Citiraj matkonika prvotno napisa
    Zanima me vaše iskustvo i mišljenje - je li vam porod vodio isti ginekolog koji je vodio i trudnoću i ako je - jeste li to postigle preko veze.
    Meni nije, jer je rodiliste u Puli, a ja zivim u drugom gradu.
    S jedne strane, drago mi je da mi na porodu nije bila prisutna moja ginekologica, jer ona nema sa porodima nikakvog iskustva, osim valjda onog cega se sjeca sa staziranja :D Sto se tice doktora koji mi je bio prisutan na porodu - on me nije ni porodio, u biti me nije ni taknuo, meni je u porodu pomogla jedna divna i predivna babica :D a doktor je samo ispunio papire, pogledao bebu, cestitao i otisao :D :D

Zar nisu nesto govorili da ce donijeti zakon da ginekolozi iz privatne prakse trebaju poradjati svoje trudnice? :? Mislim da sam prosle godine nesto o tome citala..

I da, ovdje mozes, ako zelis, dobiti svog ginekologa na porodu, ali pod nekoliko uvjeta: porod mora biti induciran zbog toga sto moras rezervirati radjaonu unaprijed, tj. s ginekologom se unaprijed dogovoris koji dan vam pase, i onda on za taj dan rezervira radjaonu, dolazis u ugovoreno vrijeme, buse ti vodenjak i daju drip; a i placa se nesto (ne znam koliko, doduse).

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuj mraka porod mora biti INDUCIRANI...čisto ludilo...da bi dobila pored sebe OSOBU A.

Brunda samo ti idi sa sekom na porod i sredi to tamo...ali pazi da seku ne uznemiriš 8) .

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prvu trudnoću sam vodila kod socijalnog ginića koji naravno nema veze s bolnicom i porodom.

Drugu trudnoću sam mirovala radi komplikacija i vodila sam je u bolnici kod par doktora (jer je bilo ljeto i godišnji, ali i inače je takva politika u bolnicama). Pošto sam imala inducirani porod, dr. Mišković me pitao koji dan želim roditi i ja sam naravno odabrala dan kada je on bio dežuran. nažalost porodila me samo babica bez prisutnosti doktora. On je došao u rađaonu tek nakon dva sata. Pogledao me ( još sam bila u boxu) i rekao Aha, ovo je indukcija, kako napredujemo??? Nije ni skužio da sam rodila. Ja sam samo rekla ZAKASNILI STE.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Čitam sve to što ste napisale i mislim kako ću ja proći :?
    Užasno je to što ti jedan vodi trudnoću a tko zna koji te porađa.
    Mislim da je stručnost liječnika jako važna ali mi je jako važan osjećaj sigurnosti da će u tom trenutku pored mene biti netko tko zna moju situaciju i kome vjerujem.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je obje trudnoće vodio isti dr i na svu sreću bio mi je i na oba poroda i moram priznati da je dobar osjećaj imala sam max povjerenje u njega,a osim toga znao je sve o mojoj trudnoći i o veličini beba!Mislim da bi se puno više bojala da sam išla nekome nepoznatom i jednostavno je nevjerovatno da sam ja jedna od rijetkih kojima je isti dr vodio trudnoću i porod.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj je bio privat i pitala sam ga za porod,ali rekao mi je da im je gos.Hebrang zabranio ulaz u bolnice.No na idući porod svakako samnom ide moja sister sama nikako,imaju potpuno drugi odnos kad je netko u pratnji,naime morala sam ih dozivati neka netko dođe da moja beba ide van!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E za takve kod nas još uvijek "privilegije" cure moje treba platiti doktoru , pa te on onda obilazi i kad nije dežuran (iz pouzdanih izvora čak i s tenisa doleti da pacijenticu pogleda). Lova čuda stvara!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj alias prvotno napisa
    E za takve kod nas još uvijek "privilegije" cure moje treba platiti doktoru , pa te on onda obilazi i kad nije dežuran (iz pouzdanih izvora čak i s tenisa doleti da pacijenticu pogleda). Lova čuda stvara!!
    Znam ja za slucaj kad je doktoru placeno pa se nije ni pojavio na porodu. Zalosno!!
    Ja sam s druge strane imala ljepsi slucaj. Moja doktorica koja jos specijalizira/stazira (something) u Vinogradskoj u radjaoni inace radi uz pravog ginica u jednoj privatnoj poliklinici, ona je bila uz mene cijelu trudnocu. Imala sam njen broj mobitela, mogla sam ju zvati u bilo koje doba dana i noci ( i onako je stalno dezurna gore ). Ona me primila kad sam dosla, uzela podatke kako to vec ide kad dodjes roditi, porodila me, sivala me. A pravi ginic, njega smo skupa zvale vec iz boksa da mu javimo da smo rodile. Oboje su bili divni. . .
    Eto, ja sam jos jedna od rijetkih koje imaju tu srecu da uz MM-a imaju jos nekoga poznatog uz sebe. To je vjerojtno jedan od razloga sto sam isla roditi totalno smirena, jer sam znala u cijim sam rukama.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je igrom slucaja bio na porodu dr koji mi ju je i vodio... toliko sam se dugo mucila tamo da sam docekala i njegovu smjenu...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo da napomenem da liječnik trudnoću ne vodi nego prati , a isto tako niti ne porađa.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    samo da napomenem da liječnik trudnoću ne vodi nego prati , a isto tako niti ne porađa.
    uze mi riječi iz tipkovnice!

Meni je na porodu asistirao dok koji je trudnoću pratio, igrom slučaja je bio dežuran dan prije, a ostao je samnom i kada mu je završilo dežurstvo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •