Zanima me vaše iskustvo i mišljenje - je li vam porod vodio isti ginekolog koji je vodio i trudnoću i ako je - jeste li to postigle preko veze. Moj je osjećaj na žalost da takav, u svijetu sasvim normalan slijed stvari, u ovoj zemlji predstavlja samo iznimku. Meni je na prvom porodu čistom slučajnošću bila ginekologinja koja mi je vodila trudnoću, jer je onda sustav bio drugačiji - ona je radila i u primarnoj praksi i u bolnici. Ovaj puta o tome nije bilo ni govora jer primarna ginekološka praksa nema nikakvoga dodira s ginekolozima u bolnicama, pa tako onaj tko vas i vašu trudnoću najbolje poznaje ne prisustvuje krunskom dogadjaju, što ulijeva veliku nesigurnost. Ja sam sa svojim ginekologom bila u telefonskoj vezi, on je nazvao bolnicu i interesirao se - hvala mu na tome, ali mene su porodili potpuno nepoznati ljudi. Mislim da je i ovo jedan od problema u vrhu ledenoga brda, koji buduću majku čini vrlo nesigurnom, uplašenom, a da ne kažem da u trudovima morate svaki puta drugom liječniku ili sestri prepričavati slijed vaše trudnoće i eventualno ih upozoravati na stvari o kojima je do tada vodio brigu vaš ginekolog.
Pozdrav svima :D :D :D