Dobro kažeš, peta kolona, već jedno godinu dana se spremam na UN dijetu pa redovito dolazim prikupiti vaša iskustva da i ja počnem ali ne ide 8)aenea prvotno napisa
Dobro kažeš, peta kolona, već jedno godinu dana se spremam na UN dijetu pa redovito dolazim prikupiti vaša iskustva da i ja počnem ali ne ide 8)aenea prvotno napisa
pozdrav svim starim i naravno novim UN_ovcima!
Evo da vam se i ja kratko javim, naime kod mene se zadnjih nekoliko dana izdešavalo puno toga.
Ja sammorala privremeno prekinuti dijetu i to nakon skoro 50 dana... razboljela sam se i u petak skoro u bolnici završila, dobila sam neku gadnu virusnu infekciju uz visoku temperaturu, tako da je došlo do totalnog pada imuniteta, krvna slika katastrofa. Konzultirala sam se s liječnicima, i ispričala sve o dijeti, i dobila jedinstven odgovor, da cijelo moje stanje nije povezano s tim, čak su je neki liječnici i pohvalili. No izgleda se meni nažalost samo sve poklopilo.
Sada kad su mi leukociti na dnu donje granice, a imunitet 0, zdravlje je ipak važnije, tako da je dijeta privremeno stavljena na čekanje. Nije mi lako jer za svaki pojedeni zalogaj, a tu spada dosta mesa, Kojeg ja btw. sada ne mogu pojesti puno, jer mi se želudac stisnuo imam užasnu grižnju savjesti. Danas je trebao biti voćni dan, a ja cijeli dan žvačem meso... i nije mi baš tako ukusno kao nekada...
jedini suborac u daljnjem skidanju kila jeste moje skoro svakodnevno znojenje (od temperature) pa se nadam da ovih dana dok se liječim, kad već neću mršaviti, barem neću ni dobiti nazad svoje kg.
Eto, toliko od mene za ovaj put, držite mi se sve i dalje, naročito u ove blagdanske dane pred nama.
pusa svima!!
vaša puppa![]()
Ajme Vlatka, tako mi je žao. Slušaj, zaboravi sad na dijetu, jedi zdravo i raznovrsno samo da što prije ozdraviš i to JEDI BEZ GRIŽNJE SAVJESTI. Malo ove dijete udare na psihu cure moje. Evo ja sam se približila svojoj idealnoj težini (iako nisam bila rigorozna jer nisam imala puno kg za izgubiti), danas bi mi bio zadnji dan dijete, i sad se mislim što sutra kuhati..teško mi je sad odjednom izletjeti iz četverodnevnog ritma dijete, i meni koja sam istinski gurman i sladokusac ne pada ništa na pamet osim mesa (ili riba) + povrće (proteinski dan) :shock:. Ako i uspijem razmišljati o svojim najdražim jelima uhvati me neka malodušnost, tuga, zabrinutost i grižnja savjesti. Mislim da u svemu treba sačuvati zdrav razum i naposlijetku pokušati naći SVOJ vlastiti ritam hranjenja, jesti ono što volimo, jesti raznovrsno, zdravo i umjereno, jesti pametno, slobodno, bez straha! Bez obz. na dijetu koju provodimo, na kraju ćemo se ipak morati suočiti s samima sobom. SRETNO SVIMA!
Ma ja sam se totalno smuvala..Htjedoh reći puppa žao mi je zbog tvoje viroze, ostala mi vlatka u glavi! Ispričavam se!
puppa, uživaj u ovim blagdanskim slasticama i poslasticama....i naravno što prije ozdravi!!! A o kilama ćeš nekom drugom prilikom...![]()
Zaboravih napisati našoj dragoj WM da joj želim svu sreću na ispitima (i diplomu u novoj 2007) :D
Cure da se i ja uključim. Ozbiljno razmišljam o nekakvoj dijeti i ova UN mi dobro zvuči. Ne znam jedino može li štetiti dojenju? Isto tako koliko kila vi to mislite skinuti? Negdje sam pročitala da skida 18-25 kg u 3 mjeseca. :shock: Ja se ne bi htjela toliko "sušiti" htjela bi doći do one predtrudničke kilaže, znači kojih max 5 kg manje i, što mi je još važnije, srediti probavu i vratiti energiju. Je li u tom smislu UN dijeta dobar izbor?
Meni ne škodi dojenju, koliko primjećujem.
Puppa!
Imam jedno pitanje koje mi je vrlo važno: MOGU LI ZAMIJENITI DANE-npr. sutra mi je 1. dan (mesni), mogu li ga zamijeniti za 2. tako da mi mesni ide u subotu pošto je tad post (da mogu jest bakalar)?
ruby, NE MOŽEŠ zamijeniti dane, to i jest cilj te dijete, točan raspored.
Najbolja ti je varijanta da se držiš do petka dana po rasporedu, a u subpotu opet započneš s mesnim.
Ne znam jesi li me razumjela. Ako ti je sutra po rasporedu mesni, ti se drži toga, a onda u subotu opet ponovi mesni i nastavi po rasporedu. To je manje zlo. (Inače, ako misliš na Badnjak on ti pada u nedjelju).
MM završio dijetu, 90 dana. Rezultat: -13kg :D
Vidim da ste me odlučile ignoriratiiva_777 prvotno napisa
pa podižem
Iva, puno ovisnika o kavi s mlijekom je uspješno provodilo un-dijetu bez apstiniranja od svog omiljenog napitka. Nek popije 1 kavu s mlijkom dnevno, i ako se pridržava svega drugoga, neće mu ništa biti.
Ja popijem 2 kave s mlijekom i malo šećera dnevno. Zasad sam skinula 5-6 kg, a danas mi je 23 dan.
mlijeko se može piti jedino na proteinski dan i to ne više od 2 čaše. Isto vrijedi i za mliječne proizvode , jogurte, sireve i sl.
E sad, mlijeko u kavi.... u skladu s prethodno navedenim, trebalo bi izbjegavati. Ja ga se nisam odrekla, a znam i još dosta drugih ljudi koji su i dalje konzumirali za vrijeme dijete, i svima su rezultati bili isti, odnosno nije bilo zapreka u skidanju kila.
cure moje drage, evo me samo kratko jer jedva pišem
grozno me uhvatilo u ležima ne mogu da se pomičem![]()
ali mogu toliko da vam kažem da vas volim![]()
![]()
(btw.na dijeti sam još uvijek)
puppa![]()
hajmo cure, gdje ste, evo ja malko podižem da vas probudim![]()
Čekaju da prođu blagdani![]()
halllllllllllllllllooooooooooooo cureeeeeeeeeeeeeee
buđenjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! :D
Pusa svima!Ja sam trenutno miljama daleko od dijete!
Hallo curke evo i mene malo da se javim. Hvala vam svima na lijepim riječima i porukama. Kod mene je stanje jedva malo bolje, ubola sam gadan virus koji je zahvatio i jetru tako da mi zadnji dani uglavnom prolaze po bolnici i doktorima. Dijeta za sada miruje, ali poslije Nove godine ako bude sve u redu , namjeravam opet krenuti. Dobra vijest svima je da sam ja eto iako sam trenutno dijetu stavila na čekanje svejedno uspjela održati postojeće kilograme, dobila sam 0,5 kg, ali zaista se ne držim nikakvog režima, miješam sve i svašta, i dalje jedino ne pijem sokove i gazirano.
Trenutno zdravstveno stanje diktira mi malo jaču prehranu, da bi se podigli leukociti, a sada opet kad su jetrene probe visoke, moram paziti da ne unosim masnoće u organizam, ma uglavnom blažena naša dijeta. Ja sam se totalno navikla na režim i bar sam znala kada i što jesti, a sada što god pojedem nema više dobar okus , pere me grižnja savjesti, stalno sam kao gladna, ma bez veze!!!
Želim vam svima puno uspjeha i dalje, i naravno sretnu novu godinu koju ćemo ako ništa drugo, onda bar započeti lakše, i zgodnije,
voli vas puppa
drage moje cure,
evo i ova godina sve bliže je izmaku,
nek vam nova donese (još) manje kg, puno zdravlja, sreće, ljubavi,novčića, prijatelja, putovanja, nek vam se ostvare sve male i velike želje, onima koje ih imaju, neka zadovoljno i brzo rastu njihovi mali anđelčići, onima koji ih još nemaju neka što prije dolete sa svojih nebeskih oblačića...
SRETNA VAM NOVA 2007. GODINA!!!!
OD SVEG SRCA ŽELI VAM PUPPA S OBITELJI!!!!
![]()
![]()
Želim vam puuuuuuno zdravlja, ljubavi i sreće i svakako dobar provod večeras, puuuuuno novih bebica, a maaaaaaaloooo kilograma
!!!
Ja sam posustala u dijeti zadnjih tjedan dana, ali od sutra krećem ponovno. I to sa 4 kg manje.
Pusa svima!
Evo i mene k vamanatukla sam 3 kile ovih dana a od prije sam imala 3-4 viška pa sad mi je cilj skinuti 7 da dođem napokon na željenih 60.Od sutra krećem 8)
Ja od sutra krećem na dijetu pa me zanima jel nakon četvrtog voćnog dana ide opet proteinski dan.....buni me peti,šesti i sedmi dan![]()
da, osim ako nakon vocnog dana ne mislis imati vodeni!!!Romina prvotno napisa
![]()
bok svim curama na dijeti! mene zanima dali se smije jesti kiwi za doručak
jel si mogu koji put u kavicu stavit mali natrenčekbucka
![]()
Od sutra krećem tak da se iskreno nadam da me primate u svoj klubcilj mi je skinut 15kg minimalno
Puppaozdravilica...W_M, ženo
![]()
Ja kao da nikad nisam ni bila ovdje. Naime, eto mene opet na početkusa svime
![]()
Al nema veze - eto krećem s provedbom novogodišnje odluke i imam mesni dan.
Nove cure - welcome![]()
Ja sam preko blagdana dosta "zgriješila". I sad primjećujem da više nisam onako odlučna kao na početku, tj. slaba sam na kojekakve izazove pod nazivom kolači i ostale grickalice. Valjda će sutra bit bolje jer sam danas podijelila sve preostale kolače da me ne dovode u kušnju.
Zasad sam dogurala na -7 i već se duže vrijeme ne mičem s toga. A htjela bi skinuti još bar 5. Iako si već i sad super izgledam. Mogu ući u stare traperice. :D I sad ih nosim bez prestanka. Baš mi se sad peru nakon duže vremena i ne znam šta ću sutra obući.
Bok curke!
Nakon sto godina evo i mene. Nešto sam brljavila po dijeti u studenome i prosincu, nikakvih posebnih rezlutata (nisam se vagala, ali onako od oka, po odjeći procijenjujem).
Javljam se da svećano obznanim da sam danas započela sa dijetom. (kao ak' obznanim bolje ću se držati).
Imam sigurno 66, 67 kg (nadam se ne i više) a san mi je 58 odnosno barem 60. 8) Visoka 172 cm.
Čak sam se kladila sa svojim dragim da ću min 4 puta tjedno vrtiti bicikl (ili rolati-ak je lijepo vrijeme) tako da nesmijem zeznut da se ne zbrukam a da ne kažem da za 5 tjedana idem na jedno daleko putovanje gdje ću se "morati" skinuti u badić, da se u petom mjesecu udajem i da bi negdje već možda u ožujku krenuli u "potragu" za bebom.... Motivacije koliko hoćeš... Ak' sad zbrljavim sa dijetom e onda sam stvarno poseban biser.
Samo me brine da mi se ne desi da mi kile neće ići dole, ali nadam se uz svakodnevnu aktivnosti i stvarno redukciju hrane valjda hoće, uf, drž'te mi fige!
Pusa svima!
ps: tako me zanima koliko imam kila a strah me stati na vagu da se još dodatno ne zbediram, mislim si da možda bolje malo pričekam dok dođem na neku prihvatljiviju kilažu pa da se onda vagnem (baš sam kukavica, jel to i vi radite?)
vjerojatno ste već i napisale, ali ja ne mogu sve čitati: smiju li se jesti kisele salate: kisela paprika, cvjetača, kupus...
prilično mi je hitno, spremam današnji ručak...
pronašla sam da može...
Apri eto nas opetJa sam kupila knjigu sestri al sam je mudro zadržala 8) .Piše ovako
Proteinski dan:
"Uz navedene namirnice pripremite puno svježe salate i drugogo povrća koje možete pirjati i ispeći,a da ostane hrskavo"
Spominju se još i salate od raznovrsnog povrća.Možeš slobodno jesti kiseliš jer i svježu salatu možeš začiniti uljem i octom.
e, još nešto...
ide li juha i drugi i treći dan, ili samo prvi?
irena, mi jučer krenuli kupiti knjigu, pa nekako odustali...
gdje si ti kupila?
http://www.moderna-vremena.hr/novisajt/shop/default.asp
Juha samo prvi dan,knjiga je dobra jer ti riješi sve nedoumice šta smiješ a šta ne.
knjižara je u zapruđu?
Nemam pojma,ja sam naručila poštom.
ljenguzo!
Na netu piše Meštrovićev trg, neki broj, ali najbolje je nazvati i pitati.
ajme..ja izgleda bila lijena čak i link pogledatiHvala, apricot
![]()
Dakle,![]()
U svoju obranu ću reći da nisam iz Zagreba.
Kakve to veze ima? Nije Zapruđe preko svijeta![]()
Ima knjiga u Levaku na Trgu -90 kn
E da se javim u obranu VELIKE! i ja bi kupila knjigu i konacno se stavila na dijetu , ali zivim u Zadru i malo mi je koma samo zbog knjige dolazit u Zagreb! Ko je izdavac , tocno ime i autora molim!![]()
Ja imam fotokopirano, ali se psihički i fizički spremam krenutipa ak nekom treba, mogu posuditi....
Stvarno mi treba pomoc ! U zadnjoj trudnoci natukla sam 30 kila i sad nikako dole! Da bi sve bilo zanimljivije imam problema sa stitnjacom. Vicite di da nadem knjigu pa da krenem!![]()