Sigurna sam da knjigu imaju sve veće knjižare, a možete je i preko neta naručiti. Irenas dala link![]()
Sigurna sam da knjigu imaju sve veće knjižare, a možete je i preko neta naručiti. Irenas dala link![]()
I MM i ja planiramo da se bacimo na UN dijetu. Molim samo vaša iskustva u provedbi. Npr. da li nosite na posao hranu od kuće? Kako usklađujete redovitost obroka sa ostalim obvezama tipa službena putovanja, slobodne aktivnosti vaše djece i sl. ? Da li za svoju djecu kahate hranu posebno ili jedu isto što i vi?
Hvala.
cure, tinki winkiiiiiiiiiiiiiiiii, treba mi brzo pomoć
bila sam bolesna i morala sam prekinut dijetu 3 dana, zbog meda
EH sad mi je boilje pa bih da nastavim, 2 pitanja:
1.)Mogul ja sad samo nastavit odmah ili trebam čekat 3 mjeseca?
2.) dali da na dijeti budem još tih mjesec dana koliko mi je ostalo ili da počnem novih 90 dana
mojih -13kg stoji kako stoji, ali ja bih rado nastavila, baš imam psihičku potrebu da nastavim
hajte molim vas odgovrite![]()
Ja rijetko nosim ručak na posao. Nekako sam lijena i nezgodno mi je podgrijavat, a nije mi neki doživljaj jesti hladan ručak. Osim kad je riža u pitanjuNa službena putovanja ne idem
, ali mislim da se da ukomponirati. Sretno!
irenaaaaa, cureeee...
šta je s arašidima? negdje sam pročitala da se smiju u voćnom danu...
koliko oraha, badema, lješnjaka smijem pojesti?
umrijet ću ako cijeli dan budem jela samo jabuke, naranče, grožđe i ananas...
Nekako mi se vrti brojka 8 po glavi,ali nisam sigurna. Čekaj cure koje imaju knjigu![]()
white_musk samo nastavi gdje si stala,nikakvih novih 90 dana. Od sutra proteinski pa dalje po redu.
Apri Tog dana dopušteno je sve voće i to za svaki obrok.Dopušteno je suho voće,sjemenke i jezgričavo voće,voćni i sokovi od povrća.Mogu i kompoti ali bez šećera........
Količina nije velika kad se radi o orasima,lješnjacima i slično.Recimo za međuobrok 6-8 jezgri oraha,ili 8 badema.........
Ja ću kuhati kompot od jabuka(ili krušaka) sa žlicom meda i malo cimeta.Posipa se narezanim orasima ili lješnjacima.Čak piše da ide jedan vanilin šećer![]()
jučer sam zeznula i jela kukuruz. u škrobnom danu.
a TW kaže da to spada u ugljikohidratni.
i sad sam sto posto dobila barem 2 kile![]()
Jutros -2I ja sam jučer jela kukuruz. U škrobnom danu. Istina, par zrna u riži, ali ipak jesam. To mi bilo kao umjesto kruha
![]()
Malo me muči taj voćni dan. Jel ima u knjizi još neki recept osim pečenih jabuka i voćnog kompota? Drugi tjedan ju kupujem![]()
Apri, meni kroz vocni dan jako pomazu narance i ananas. Ovi kuhani recepti mi odmazu.
U knjizi nema poseban recept sa kukuruzom(bar ga je ne vidim) ali palenta se jede na UH dan a u skraćenim verzijama se spominje pizza s kukuruzom.Ja ću danas pizzu sa gljivamaa za večeru pol pleha kremšnita
![]()
ja ću danas špagete sa salsom, a na večeru idem u restoran: naručujem samo desert i trudim se ne poubijati sve oko mene i pomlatiti sve s njihovih tanjura![]()
Ja nemam knjigu, za nju sam cula da ima nekih nelogicnosti.
Kukuruz u zrnu je izvorna namirnica (nije visoko procesuirana), skrobna. Ne znam za palentu, koja je ipak procesuirana.
ja se udebljala 3 kg za praznike....za pop... danas opet pocinjem
5kg to go...
ja sam kukuruz jela u UH danu :/
evo cure, ja vam još danas uzimam med i sirup i onda od sutra, inshAllah počinjem ponovo 8)
da mi je još ovoliko skinut' bila bih sebi k'o lutka![]()
Pa to i mene buni, mislim, skrob je vrsta ugljikohidrata, zar ne?
Onda bi bilo ok jesti samo skrobne namirnice za skrobni dan, a svejedno koji uh na uh dan? :? (sori sto vam upadam)
Koliko piše u knjizi na UH dan se jede ili tijesto(bez jaja) ili pogača ili pizza samo sa rajčicam( i gljivama), kuskus i to je otprilike to.Prilog tjestenini mogu biti pelati i začini(peršin,vlasac...........) različito povrće (ali ne ono koje se konzumira na škrobni dan) .UH dan se prije svega odnosi na žitarice:heljdu,ječam,proso.........Za ručak pojedeš peciva ili si ispečeš domaću pogaču od raznih vrsta brašna.
Za škrobi dan jede se:grah,grašak,soja,leća,slanutak,riža ili krumpir. Isto tako može sadržavati neke od žitarica:heljdu,proso,ječam.............Ali kad je UH dan onda grah,grašak.....itd. ne doalze o obzir.
Ajoj nadam se da sam ovo suvislo napisala.
Evo ovo sam zaboravila:
Na škrobni dan ječam,proso,heljda se jede u zrnju a na UH dan jela koja se pripravljaju od mljevenih namirnica.Vjerovatno ima neke veze način pripreme.
kaj sad?!
svi odustali sad kad sam ja krenula?
je li itko preživio vodeni dan?
mene ovaj voćni potpuno dotukao i ne mogu zamisliti da bih sutra cijeli dan bila samo o vodi.
i to će me zapasti na skijanju :shock:
Ma kakvo odustajanje :shock: Meni je danas voćni dan. Za ručak umjesto voća pojela zdjelicu kiselog zelja sa 4 (četiri) badema. Mislila sam da me jučer palenta "očistila". U kakvoj li sam zabludi bila...![]()
Apricot, kako je prošao tvoj jučerašnji restoranski izlazak?![]()
Naša W_M je preživjela voćni dan. I jako smo ponosni na nju. Na -13 je :D
Ah, oni su naručivali i jeli sve neke fine stvari tipa "grdobina u šafranu", "pureće rolice s gratiniranim povrćem", "teleće medaljone s tartufima"...aenea prvotno napisa
a ja sam cuclala svoje tri kugle sladoleda i psovala na pasja kola što nije bilo moje omiljene pite od borovnica i čokolade. dok su ono pili fino crno vino, ja sam grickala svoju čokoladicu (jedan red, da ne bi bilo zabune) sa 78% kakaa.
ali, ako misliš da je TO najgore... :shock:![]()
danas sam se prihvatila lektoriranja jelovnika jednog poznatog zagrebačkog restorana i šta misliš kako mi je kad cijeli dan pred sobom imam ovakve stvari (dajem samo jedan slijed):
Pršut s dinjom i maslinama
Kuhana šunka
Sir s vrhnjem
Kulen
Pašteta od pilećih jetrica, pjenica od lososa
Izbor sireva
Izbor narezaka
Carpaccio od govedske pisanice
Grčka salata
Rajčica s mozzarellom
Marinirano povrće
Salata s piletinom, rižom i povrćem
Salata od morskih plodova
Zapečeni štrukli
Njoki s četiri vrste sira
Tortelini s pršutom i kaduljom
Lazanje s mesom i povrćem
Teleći medaljoni u umaku od papra i šunke
Pohana punjena pureća prsa
Gratinirani svinjski kotleti
Izbor svježih salata
:smajli, udaraj se po glavi koliko god snage imaš:
Ma, tko je vidio lektorirat jelovnik u voćnom danu?![]()
Samo što nas je fritulica napustila sa svojim avatarom (ispunila misiju), eto tebe sa cijelim jelovnikom :smajlićkojinezaustavljivoslini:
ja si sve mislim da više mršavim što više patim![]()
![]()
da sam znala za tu teoriju, tempirala bih si na Božić vodeni dan
![]()
a rastresenosti....voćni=vodeniaenea prvotno napisa
![]()
Danas voćni bez puno problema,pojela sam dosta suhih šljiva i to me spasilo.Dora ako da je znala da sam danas luda i gladna pa je imala dan D.
Apri sutra možeš jesti grčku salatu u velikim količinama,čak je spominju i u knjizi.
Kad će ručak?![]()
![]()
A ja u Zadru bespomocno jos tragam za knjigom! Ko da su se urotili pa jos i inventure imaju! Nadam se da cu vam se i ja uskoro pridruziti! Zato zasad svima samo VEELIKA podrska!![]()
ma naruči poštom,meni je stiglo u roko par dana.bebelina prvotno napisa
bili smo danas na Plitvicama pa sam naručila pladanj mesine.
objedinila sam ručak i večeru (obrok je bio oko 16:30) jer je moja telefonska savjetnica Busy Bee rekla da smijem.
Pa kad si me toliko sms-ala, morala sam reci da je ok.![]()
Salim se. U situaciji u kojoj si znala da doma imas samo jogurt i ako stvarno nisi vecerala, izvukla si se na iglene usi.
cure, imate moju podršku i nadam se da ću se i ja ubrzo vratit.
Imala sam smrtni slučaj u obitelji(pisala sam na topicu "Altzheimer") pa nisam ništa ni jela odva dana.
Jako sam psihički malaksala i iscrpljena, pa ću od ponedeljka na dijetu, jer sam se na njoj tako divno osjećala.
Mojih -13 stoji kako stoji.![]()
puno vas ljubi vaša w_m![]()
Ma kakva večera!BusyBee prvotno napisa
Ručala/večerala u 16:30 i to neznatno više nego da sam to doživjela samo kao ručak. Znači, nisam pojela 3 odreska, salatu, kruh i juhu, nego 4 odreska, salatu, pola šnite kruha i juhu.
I, da... Zapravo mi u ovoj dijeti najviše fale jogurti.
Nekako si mislim da će u sljedećem P danu piti samo jogurte i umirati od gladi...
WM, žao mi za nanu...
evo javljam se da vas podrzim i javim da mojih -18 i dalje stoji iako je proslo mesec dana od dijete!
e da, ja sam izdrzala i vodene dane, ali mi je prvi bio mnogo laksi od drugog i treceg.
a kako se sada hraniš?
održala si voćni doručak?
Zadrzala sam vocni dorucak, ali jedem prvi put oko 11-12 to mi je isto ostalo od un dijete.
Prvih par dana posle dijete nisam nista posebno pazila, ali onda sam se uplasila i odlucila da postim na vodi preko novogodisnjih praznika, i to je trajalo do juce.
Na tom postu nisam nisam pazila na kolicine, ali nisam jela nista slatko osim slada i marmelade zasladjene suvim grozdjem, i nisam jela hleb da ne bih zapala u celodnevno jedenje istog (desava se ljudima kad poste na vodi).
Ono sto sam primetila jeste da mi je jako neprijatno ako jedem uvece, tako da ne jedem posle 18-19 i to smatram jako dobrom navikom stecenom upravo iz un dijete.
ne znam kakvo poboljšanje bih, dugoročno gledajući, kod sebe mogla očekivati :/
nikad ne večeram ,ne jedem kruh... ali slatkiši su ovisnost.
ako mi ovo pomogne da shvatim kako mogu bez njih... nikad više neću prijeći 60 kila...
Apricot, sudeci prema fotkama, ti si ko iz tube istisnuta![]()
Necu ti govoriti sto se patis, jer vidim da si se fino zainatila.
mm se bio nalozio na ovu dijetu, ali se nesto povuko. Cak je bio sa posla donio jelovnik kojeg su njegove kolegice smisljale. Svaka od njih je smrsala barem sest kg.
apri, pa mozda ti bas ova dijeta pomogne da se resis zavisnosti o slatkisima.
ja sam se resavala svakakvih zavisnosti, i pri svakom odvikavanju najbolje mi je pomagalo ako se neko vreme potpuno odreknem toga o cemu sam zavisna.
ne znam kakav si karakter, ali mozda i tebi pomogne da odlucis da npr. mesec dana ne pojedes nista slatko.
Molim vas zelim i ja da se pridruzim od sutra da satrtam na ovu dijetu hitno mi treba pomozite mi sta da kuham i sta vi kuhate za ova 3 dana osim vocnog..
karakter je trenutno na kušnji.kli_kli prvotno napisa
ako ne računamo ove UH dane kada smijem ipak malo...
nego, mogu vam reći da sam konačno počela otkrivati zadovoljstvo u čokoladi 78% kakaa (gdje je seni da to pročita)...
I ja od danas nastupam.
Sada sam na 76, cilj -10kg.
Ja nisam odustala i dostupna sam ti na sms ili mail.Danas sam na skrobu.
(Meni je coksa sa 72% kakaa odlicna, ona Swiss Delice.)
e, baš ta!
(a nije ona sa 78? ma nema veze, super mi je. ali 22 kune?!)
ja sam danas UH i opet ću jesti tijesto i salsu (sad sam skužila da tijesto mora biti bez jaja)...
Ja si u salsu stavim preprzene kockice ili trakice patlidzana. Ili sampinjone, preprzene na gril tavi ili na malo maslinovog (u biti ja koristim maslinovo stalno, odustat cu od njega i jesti posno tek kad vaga stane i ne bude vise rezultata).
U Billi ta cokolada kosta 18 kn, cini mi se. Cuj, ako je prihvatis da je uzimas kao lijek i da ti u biti treba trajati za 5 ciklusa (ima li pet redova?), to i nije tako skupo.
I ubaci integralnu tjesteninu u jelovnik.
Cak, kad malo bolje razmislim, cini mi se da ta Swiss Delice od 72% kosta 12 Kn u Billi.
Ja neko veče kupila u Mulleru (znam, znam... tko mi je kriv) jer mi je bio usput.
No dobro, sad idem u Konzum po današnju turu.
Kak to misliš.. 5 ciklusa?! Pa imam ja i muža i dijete koji ko lešinari čekaju da ja odlomim svoj dio.
Nego... kako se ja volim sekirati unaprijed... mogu li ja preskočiti vodeni dan? Mislim, bit ću na skijanju i fakat ću se srušiti ako cijeli dan budem rondala po snijegu i pila samo vodu.
Ili da zamezim... snijeg?