Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Zaboravljam

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zaboravljam

Meni je mozak u štrajku.

Ne mogu se sjetiti banalnih stvari, mješam imena vlastite djece, nedavno se nisma mogla sjetiti prezimena vlastite tete. Ne mogu se sjetiti što mi je tko rekao na poslu, ne mogu se sjetiti imena serija, knjiga, bilo čega. Užasna blokada pamćenja. Svog djetinstva se sjećam samo u par slika, često se ne mogu sjetiti nečeg o čemu mi priča MM da smo proživjeli...
    Iako sam to sve do nedavno prepisivala umoru, iscrpljenosti, whatever, sad me to počelo jako zabrinjavati. Uz to je i strašno neugodno. Probajte si Zamisliti da se ne možete sjetiti kako vam se zove kolegica s posla na kojem ste već 11 godina. Ono, baš sam senilna.

Imala sam jedan takav period kad sam imala jako lošu krvnu sliku i jaku slabokrvnost. Ne sjećam se skoro ničeg iz te godine. ALi sad mi je krvna slika OK, hormoni štitnjače su mi OK. Počela sam već sumnjati u Alzehimera. Mislite da je moguće? Kome se obratiti da se ta sumnja odbaci (napominjem da mi je doktorica opće prakse za ništ)

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

:shock: još se nekome ko nema 80 to događa :shock:
    Mene isto ta zaboravljivost muči za poludit.
    Sve isto osim imena bliskih ljudi.
    Mene muče događaji. I naravno djetinjstvo.
    I nemam pojma zašto. Probala sam to nekim doktorima spomenut, ali niko me baš puno ne šljivi po tom pitanju.
    Negdje sam pročitala da problemi sa štitnjačom mogu uzrokovati gubitke pamćenja ( i ja imam problema sa štitnjačom) ali kad sam to spomenula endokrinologu nije niti trepnuo :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sto god da je potrazite strucnu pomoc radi vas i vasih bliznjih koji vas vole. umor radi cuda,stres,stitnjaca...ali pitajte strucnjake. zelim vam sve najbolje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo bih se pridružila...
    U početku je smiješno, sve s eokrene na šalu itd. No sada je već postalo zabrinjavajuće ...

Početno

i ja se pridruzujem...
    sinoc ines poteze angelu(ove dvije najmanje) i angela pocinje padati.. ja umjesto da kazem ines pusti je vicem angela ne diraj je...
    osim toga zaboravila sam da sam bacila razbijenu casu u kantu u kuci, umjesto da je odnesem van, i kad sam gurala hrpu paira u kantu tako sam se lijepo porezala da me jos sve boli i prst uopce ne mogu savit....
    idem si kupit ginko ili antisklerin

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uopće se ne čudim....

uz toliko obaveza i stresa još i koliko toliko dobro funkcioniram....

Početno

I ja zaboravljam. Ali zamišljam da sam moj mozak. Koji se mora sjetiti barem 200 filigranskih glupih i balastnih poslova na dan. I ja zaboravljam. I to čudesno poznate stvari (maria71, zaboravila sam formulu za rješavanj kvadratne jednadžbe, blamaža pred studetima).

Kad sam pisala magisterij (a bilo je sve u posljednji trenutak) morala sam nabrzinu naučiti, shvatiti i primijeniti neke složene matematičke teorije. Ja sam jedno ljeto bila toliko u transu da sam instant zaboravljala svako ime, svaku tvrdnju dulju od 3 riječi i svako cremenoijjalno događanje tipa rođendan ili kojekakva obljetnica..čak i mužev rođendan

jednostavno to pripisujem ograničenoj koncentraciji, a koja se još više ograničava pri stresu, umoru ili raskrhanosti življenja. a zamisli tek koliko se koncentracije troši na brigu o djeci.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala sam nedavno u novinama da netko (a naravno da se ne mogu sjetiti tko) svaki dan nauči jednu pjesmicu napamet da bi vježbao mozak. Mislite da nešto takvo pomaže?
    Kako vježbati mozak?
    Križaljkama? To sm jedno vrijeme upražnjavala i mislim da pomaže?

Ili mi stvarno treba Ginko forte?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

opet ja-npr,jucer mi susjed vratio srafnciger i ja ga odlozim i nakon par min ga trazim-da ne duljim preokrenula sam cijelu kucu i smece i ladice...nasla ga nisam do danas

Početno

Poslid...možda bi jedna wellness sedmica dana lišena privjesaka čuda učinila..bar meni mislim da bi

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cijela radnja zbiva u tri sata jednog radnog dana prije cca 1,5 mjesec.
    Dođe mi kolegica u sobu i govori kako je počela zaboravljati i da će morati piti ginko..
    Nakon cca sat vremena, pokušavam drugoj kolegici objasniti nešto, a ne mogu se sjetiti određene osnovne imenice koja je između ostalog i predmet razgovora...i mučim se...i psujem...i okrećem mozak...i ne mogu!!!!! I onda poludim i kažem: "Morati ću početi piti ono...ono....ono...k vragu kako se zove?????!!!! "
    One pitaju: "Ma što??" Ja: "Ma ono što je Sanja rekla za pamćenje!¨"...One: "Ma što?"...tu poludim i zovem Sanju: "Sanja, daj mi reci kako se zove ONO što si rekla da ćeš piti za bolje pamćenje?"... :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prijavak.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ovo da mi fali riječ usred razgovora pripisujem tome što sam zaglupila jer više nit čitam, nit slušam, nit se trudim. no, vjerujem da je ta stvar popravljiva. brine me, međutim, ovo što i vas - zaboravljanje aktualnih, ili prošlih, događaja. dogurala sam tako daleko da sam se neki dan bavila morbidnom idejom da zapišem tko je sve od dalje rodbine i susjeda umro u zadnjih desetak godina, da se ne nađem u nezgodnoj situaciji da pitam za nekoga, a njega već odavno nema... :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

eh, a neki dan susjeda (80-ak godina) pita za moje klince (poimence), a ja se imena njenog jedinog praunuka ne mogu sjetiti nikako. :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MALO MI JE LAKSE DA NISAM SAMA U SVOM PROBLEMU

vidim svoje dijete boso hoda po kuci i kazem - hajde brzo obuci .... ........ ...... (blokiran mozak - ne mogu se sjetiti sta on to treba da obuce)?

i jos mnogo takvih i slicnih slucajeva.
    Tjesim se da je to od puno kucnih obaveza.

ALI ZNA LI IKO KAKO SE TO IZLIJECI??????
    KOJE TABLETICE POMAZU ???
    :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upisujem se u klub ... o čemu ste ono pričale? :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

upravo sam mamu zvala dva puta i oba cim se javi zaboravim zakaj ju treba...konacno sam se sjetila...idem zvat opet.i tako u nedogled

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nije toliko problem zaboravljanje (iako se i to događa), koliko poglupljivanje. Poglupavila sam do neslućenih razmjera i svaki dan tonem sve dublje.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni fran dovršava rečenice.
    jednostavno zablokiram pri kraju rečenice.
    baš na ovakvim primjerima kakav navodi mljekarica.

fran, idemo van, molim te donesi........jaknu(kaže on).
    fran, idemo van, ajmo obući................cipele (kaže on).
    gledam u frižider i pitam ga:"Hoćeš li piti....................." jogurt (kaže on).
    Staaalno, ali stalno mi se događaju ovakve blokade.

A poglupljivanje o kojem Luna priča.........baš kao što je rekla, do neslućenih razmjera to seže.
    Npr. imam silnu volju upisati magisterij, pa otići i korak dalje, ali prvi put ozbiljno sumnjam u svoju sposobnost učenja.
    Moram priznati da su mi one blokad s početka posta dosadne, i ponekad znaju biti neugodne (kad zaboravim ime prijateljici iz osnovnjaka, o prezimenu da i ne pričam), ali ova sumnja u vlastitu sposobnost me onako malo peče iznutra.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prije nekih godinu dana sam pročitala nešto na tu temu, naime da se uslijed tempa života i sve sile gluposti kojima se opterećujemo, mozak zatupljuje u jednostavnim stvarima i da onda pomažu neke "mentalne vježbe", upravo tipa rješavanje križaljki, neke memo igrice ili slično.

Tako da tko voli npr. učiti svaki dan par riječi iz kakvih riječnika, nek proba, ili, kao što Poslid kaže, probajte raspaliti po križaljkama. Pa ako upali kod koga, javite...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sto se tice magisterija, projekata, ispita i ostalih mentalnih poduhvata, iskustvo mi govori da tu nema problema jer se radi o usmjerenoj pažnji i fokusiranom pamćenju. Skoncentrirana si na jedno područje i pamtiš činjenice vezane samo uz to područje. Drugim riječima, radiš u jednom folderu. Pri tom, zbog mnoštva ostalih dnevnih i kućnih obaveza, rad oko projeta obično dobro organiziraš što se odražava i na učinkovitost i brže učenje.

No problem nastaje kod tzv. difuznog tj. općeg pamćenja. Mnoštvo sitnica koje leže u različitim folderima našeg mozga i koje ne možeš baš tako lako izvući iz tih foldera na svjetlo dana. Imena, likovi, svakodnevni pojmovi, sadržaj frižidera. Jednostavno - taj naš računar je preopterećen. Osobno ne znam kako da taj svoj racunar osvježim novom memorijom.

Dakle, savjet za Tweety i njen magisterij - upisuj opod obavezno. Neces imati problema sa pamcenjem, a to ce dati novi smisao tvom zivotu. O samopouzdanju da ne govorim. 8)

A sa problemom Lune Rocco i zaglupljivanjem svi se susrecemo kada se dan za danom nalazimo licem u lice sa cetiri zida naseg doma a jedino drustvo nam bebac. Mislim da tu definitivno pomaze citanje - čitanje knjiga a ne casopisa, gledanje samo odredjenih i pazljivo odabranih emisija na TV, slusanje odredjene glazbe - a ne da pustis radio da tek onako svira, surfanje samo po odredjenim portalima sa ciljem sa sebe oplemenis, kuhanje dobre hrane i sl. Dakle sve aktivnosti koje su unaprijed smišljene i za koje se trudimo ne obavljati ih rutinski.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

prijavljujem se i ja u škvadru
    iako moram priznati da se situacija malko popravila od kako je vid počeo normalnije spavati - od 2. godine /do tad je bio u skupini klinaca koji se bude svakih sat, dva, tri, i to me uništilo/, i od kad sam više angažirana na poslu.
    kad sam izgubila svaku nadu i tonula sve jače u glupavost - krenulo je nabolje
    ali kad jednog dana dođe druga beba, bojim se da ću opet "nizlazno"

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    ali kad jednog dana dođe druga beba, bojim se da ću opet "nizlazno"
    ne da te obeshrabrim..ali sasvim sigurno!

evo mene sad jaše već 4 ili 5 vrtićka viroza, a koliko to blagotovrno djeluje na moju ingenioznost neću ni komentirati. (trebao mi je kalkulator za zbrojiti 18 plus 12)

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kolko nas ima, h....e kolko nas ima, kolko nas imaaaaaaa oooo kolko nas ima, h....e kolko nas ima.......

Nego osim ginka i antisklerina ima li ko kakva rješenja i eventualne spoznaje o tome koji je uzrok.
    Za mene mislim da je u pitanju loš rad štitnjače uz dodatak stresa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •