-
Vidim da ovdje vecinu cine mame, tako da se bojim ponesto napisati na ovu temu :/
Uglavnom, evo razmisljanje jednog buduceg tate u vezi privatnog rodilista.
Sto se tice tretiranja zena pri porodu na isti nacin u potpunosti se slazem sa svima vama, medjutim... nazalost toga ce biti sve manje i manje (nazalost). Izabrali smo kapitalizam, a jedino mi Hrvati znamo dobro unistiti svaki sustav koji se pojavi kod nas, pa tako cemo uskoro doslovno imati "ako imas novaca bit ce sve u redu, a ako nemas krepaj na cesti". Dobro... ne bas doslovno, ali....
Mislim, pogledajte da se vec sada uvelo dopunsko zdr. osiguranje, svakim danom se sve vise i vise kresu prava bolesnika iako se to zapakirava u "mjere koje ce dovesti do boljitka svih pacijenata"
Zar nije za pretpostaviti da cemo u bliskoj buducnosti placati svaki lijek ili barem sudjelovati sa barem 50% troskova, da cemo ucestvovati u svim pregledima koje cemo vrsiti u bolnicama itd?
Na kraju krajeva svima ce biti svejedno da li ce nesto obaviti privatno i platiti 30% vecu cijenu ili ce ici u drzavne bolnice i placati pola cijene.
Primjera radi... frend u Chicagu je isao na MR bubrega. Na kraju pregleda je dobio racun na 15000$, od cega 13000$ pokriva njegovo zdrv. osiguranje, a ostalo treba platiti u roku 8 dana. Zar zbilja mislimo da ce kod nas zdrv. osiguranje ostati ovakvo kakvo je za vijeke vijekova? Nekak sumnjam
Ja cu svakako svojoj supruzi omoguciti da ide u buducnosti roditi u privatnu kliniku i hvala dragom Bogu da imamo i mozemo, ali opet mi je s druge strane zao onih koji ne mogu i zbog toga mi nije drago.
Ali... zar nismo sami '90 godina izabrali ovo?
Eto... nadam se da necu sada dobiti zabranu pisanja i izrazavanja svojeg misljenja jer ipak pisem o porodima i cuvanju trudnoce o kojoj znam jedino iz druge ruke
E da... i jos jedna stvar koja me uzasno ljuti
U HR ne mozemo pohraniti pupcanu vrpcu nigdje na cuvanje, pa ako ce ne daj Boze ikada zatrebati nasoj bebici da se mogu izvaditi maticne stanice.... najblize nam je da ju odnesemo u Sloveniju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma