za privatno osiguranje djeteta ne dobiješ :/icyoh prvotno napisa
za privatno osiguranje djeteta ne dobiješ :/icyoh prvotno napisa
Felix krivo smo se razumjeli. ciljala sam na to da ljudi dižu kredite za tak glupe razloge (npr. moja frendica digla 5 000€ da kupi bundu) da ja uopće neću razmišljati hoću li platiti privat. rodilište. Naravno da hoću, pa makar trebala dići i kredit zbog toga.
Jer ako sam digla kredit za auto (koji je puno nebitniji od mog zdravlja i zdravlja djeteta) dignut ću i za ovo
ne znam otkud si izvukla da smatram da je porod glupa stvar - da to smatram ne bih uopće bila na ovim stranicama i raspravljala o rodilištima
uostalom svi smo tu radi istog razloga![]()
:D :DIvana1976 prvotno napisa
![]()
poludit ću :D
ako bude i treće mi smo tamo :D
a što se tiče kredita,digla bih i tri.S obzirom na današnje uvjete(osjetila na svojoj koži-dijete zaglavljeno u porođ. kanalu a doc. na doručku)bolje platiti pa si siguran da ovaj nije na gablecu!Kad se zlo desi onda se lupaš po glavi i ta lova ti ne predstavlja ništa,dao bi 1000 puta više
sori jos jednom - totalno sam krivo shvatilaicyoh prvotno napisa
![]()
na ovo moram
icyoh prvotno napisa
![]()
mislim stvarno...
nije bed, krivo sam se izrazila![]()
ma poanta svega kaj sam napisala je da smatram da je priv. rodilište super ideja i da bilokoja cijena nije previsoka za takvu vrstu usluge. Nemam ništa protiv socijalnih ginekologa i bolnica, no kad je riječ o zdravlju radije platim i budem mirna.
Ma čak i da se radi o istom dr koji bi me porađao u bolnici, uvijek bi išla privatno. (Žalosno) ali kad platiš drukčije te tretiraju. A i već se panično bojim poroda, najmanje kaj mi u toj situaciji treba je neljubazna baba od sestre, nadrk.. doktor, prljava posteljina i oprema iz II svj. rata (tak je bar kod mog soc. gin)![]()
evo malo povijesti i kako je dr.p. govorio o rodinoj peticiji i zahtjevima prije 5 godina, baš zanimljivo...
http://www.vjesnik.hr/pdf/2002/09/22/25A25.PDF
[quote]U jednoj izjavi za novine voditelj
porodnog odjela KB-a
Ah, možda je pročitao par istraživanja u tih 5 godina. A možda samo ima osjećaj za tržište.
VedranaV prvotno napisa
da, a i ako nije ništa pročitao, pa ima samo osjećaj za tržište, privatniku ćeš vjerojatno moći platiti da te pusti na miru, da ti ne govori dok si se j. trebala si misliti da porod boli itd.
ako ne biti će prisiljen prilagoditi se tržištu, jer će spadati pod uslužnu djelatnostVedranaV prvotno napisa
![]()
a netko treba i financirati toliki pogon
a ono što mi je ustvari na pemeti cijelo vrijeme kao pozitivno: ako ćeš biti prisiljen dići se sa stola u sred poroda (one koje uobičajeno prvo odu u državno), i ići u drugo rodilište, barem nećeš morati sa bebom koja je navalila van očajnički tražiti gdje i kamo kao ja na prvom porodu, nego ćeš znati kamo alternativno uvijek možeš otići.
Ja bi vjerojatno prvo izabrala Varaždin, jer je postao relativno ok u zadnje vrijeme, ali bi si za rezervu dogovorila ili barem ispitala mogućnost za privatno rodilište.
Bila sam nekidan na tehničkom pregledu za uporabnu dozvolu rodilišta i kaže dr. da će početi sa radom za cca 15 dana. Prekrasno izgleda unutra. A što me je najviše oduševilo je ogromna plava kada! Naravno kada za rađanje.
kaj gotovo je već, i počelo sa radom :?
Mislim da će početi s radom negdje polovicom prosinca, a prijateljica mi se raspitivala za porod i cijena će biti oko 6000kn uključujući smještaj u apartmanu 3 dana. Navodno će imati i kadu i stolčić.
Ali ja ipak idem u Varaždin...
Adresa je Sv.Duh 112.
Bebe će biti sa mamama a mogu i tate prespavati na pomoćnom ležaju
Hm, too good to be true. Ja čekam prve priče iz tog rodilišta...
imam prijateljicu koja ide kod tog ginekologa (inače treba roditi negdje u 6 mjesecu, pa je rekla da se sprema rađati u toj privatnoj varijanti).
i super, ali vam moram reći da sjećajući se njene prve trudnoće i poroda - nisam stekla neki dobar dojam o njemu.
naime, radio je amniocentezu debelo iza 20-tog tjedna, bez ikakvih indikacija, a najbolje mi je bilo kad ju je naručio na indukciju da rodi u njegovoj smjeni????
koliko god sam ju ja pokušala prosvijetliti u vezi prirodnog (ili makar prirodnijeg) poroda, nee, njezin dr je rekao to i to...
trebam li reći da je imala jako bolan porod...
ne znam...
možda je to zato što mene deprimira taj privatluk u zdravstvu, ali jednostavno nisam sigurna da privatno automatski znači bolje i prirodnije...
Naravno da privatno nije automatski bolje, ali ako ce zenama omoguciti da dobiju porod kakav zele (mozda to znaci i ne nuzno prirodan), onda je sasvim sigurno pomak na bolje.cherry prvotno napisa
niti ne znači, nikako ne znači
Ali ja u tome vidim neke sasvim druge šanse, a to je za dobiti ono što se hoće, ako hoćeš to tako nazvati - da možeš platiti da te puste na miru i budu ljubazni. Šanse za one koje znaju što hoće. Svatko sluša preporuke za koje misli da su dobre, ionako.
ma, u pravu ste...
sad si mislim zašto sam tako apriori protiv toga i skužim.
u stvari me živcira ta 'prijateljica' kojoj je bitno privatno rodilište, ali iz meni neobjašnjivih razloga (jer je hoch , valjda?)
dakle, nije joj važna ni jedna stvar o kojoj se na rodi govori i koje ja smatram bitnima: prirodni porod, neodvajanje djeteta od majke, mogućnost podoja odmah po porodu, presjecanje pupkovine... isl.
tako da kad sam joj ja na njenu želju za rađanjem u privatnom rodilištu empatično rekla
-joj, pa da, baš lijepo, moći ćete biti svi skupa, i tm i stariji klinac
a ona će
-ma, ne, zašto da se dijete dosađuje, super je što ću biti sama u sobi..
zanemarite me. i have a problem![]()
Zna li netko koliki je kapacitet tog rodilišta i koji ginekolozi planiraju tamo raditi?mfo prvotno napisa
Pa cijena od 6000 kn i nije tako strašna. Očekivala sam i više. No treba se dobro raspitati - možda svaku dodatnu injekciju ili zahtjev naplaćuju posebno, a tko zna koliko košta svaki daljnji dan boravka.
Pitam se da li će se moći na elektivni carski i koliko će koštati, jer ako može, idem na treće dijete![]()
Vjerojatno hoce, privatnici obicno postuju informirani izbor rodilje i pravo na porod kakav zeli.
Jel netko zna, hoće li zdravstveno pokrivati možda jedan dio troškova ili je to čisti privat? Jer što ako se desi da imaš rizičnu trudnoću i moraš ležati tamo tjednima ili ne daj Bože mjesecima, koliki bi onda bio ceh?!!!
Jer ako Podobnik vodi cijelu trudnoću, onda te valjda i šalje k sebi u bolnicu a ne u državnu?!
s obzirom na raniji CR, , mislim da bi ga dobila i u državnoj bolnici, prije nego li pravo na vaginalniiridana2666 prvotno napisa
Jel zna netko tko je cijenjeni dr. vlasnik rodilišta?? Živo me zanima...
Cijeli kompleks se sastoji od tri zgradice: poliklinika, rodilište i bolnica koja još nije gotova. U zgradi rodilišta su 3 sobe (apartmana) za rodilje, operacijska sala, rađaona, soba sa kadom ...
Ja na redu za roditi u veljači i toplo se nadam da će do tada funkcionirati ovo rodilište jerbo i ja želim na carski (meni je prva trudnoća) a ne želim se objašnjavati po državnim bolnicama. Sandri L hvala na dragocjenim informacijama - hoćemo još, još :D
Nekako mi se čini da 6000 kn ne uključuje i elektivni carski.
I ja mislim da je to cijena za prirodni porod, ali mi iskreno cijena nije važna. Išla bih ja u Postojnu, no ipak bih htjela da mi se dijete rodi u Hrvatskoj.
Postojna funkcionira kao privatno rodilište - tražiš porod kakav hoćeš, dobiješ apartman na 7 dana za tebe i pratnju, osobnog doktora i sestru/babicu za porod koji su samo s tobom za vrijeme cijelog poroda i ne idu nikuda. Jedini uvjet je da je trudnoća relativno uredna, u smislu da možeš otputovati tamo i ipak isplanirati neki termin poroda (to ne znači da ti induciraju porod - odeš tamo dan, dva prije pa čekaš ako ideš roditi prirodno). Isto tako moraš potpisati da si došla roditi zbog poroda a ne državljanstva djeteta, pa da se istog odričeš. To je ukratko. p.s. cijena je oko 10.000 kuna.
Ma kužim ja to sve za Postojnu. I ja sam o njoj čitala kad sam se zanimala za prirodni porod. Al nisam znala da rade i elektivni carski. A koliko sam shvatila ti si rekla da bi na carski
cijena carskog reza je u vinogradskoj prije skoro 4 godine bila nešto manje od 6.500,00 kn. ova cijena uključuje svu silu medikamenata i sanitetskog materijala, a ne uključuje smještaj i prehranu. niti pdv.bibai prvotno napisa
U vecini slucajeva, kada nesto placas, onda obicno i daju ono sto hoces.
bubimira, možda je catch u tome što je Postojna rodilište, a ne porodni centar, što znači da se rade i carski.
sad, da li i elektivni po narudžbi ili ne, to ne znam.
lako moguće da da.
kao i za ovo naše.
Care bear imaš li link za postojnu?
može i na pp.
hvala unaprijed
Meni nije jasno kako onda beba prijeđe granicu, moraš valjda imati neku potvrdu o rođenju :? Ipak je Slovenija EU.Care Bear prvotno napisa
Kako se može doći do nekih konkretnijih informacija? Ima tko kakav brojček?franica prvotno napisa
ja sam čula prošli tjedan da su se ovaj vikend doktori selili u privatno rodilište . Međutim kako namjeravam roditi na Merkuru strašno me zanima koji su to doktori prešli u privatno rodilište.
Jel ima tko kakvu točniju informaciju , ili kakav broj ?
mislim da nas sve strašno zanima, jer će i to određivati orjentaciju toga rodilišta :/ , a ne samo želje ravnatelja i vlasnika.
Mislim da se može nazvati dr. Podobnika u ordinaciju u Lovranskoj 8 (3691 248). Tamo je do sad imao privatnu praksu.
Ja sam 20.12. privatno naručena Podobniku - najavljeno u novu kliniku. Čim vidim i porazgovaram s njim, javljam vam sve što uspijem saznati. Termin poroda mi je krajem 3.mj. i voljela bih ukoliko cijenama ne budu previše bahati, roditi tamo. Ako će to pak biti veliki izdatak, dobro ću se raspitati koji doktori su s Merkura prešli, tako da si znam donekle organizirati i Merkur.
odlično , javi nam sve što uspiješ saznati !
pozdrav!![]()
I ja čekam info, jer sam u cajtnotu - termin 14.2,
:D