Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: KROSTATA ili Američka pita

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno KROSTATA ili Američka pita

Istresti 500 grama brašna, u sredinu staviti malo soli te omekšan maslac (200-250 grama) u komadićima te prstima nadrobiti maslac po brašnu. Zatim dodati 250 grama šećera, 3 cijela jaja, a radi mirisa malo naribane korice limuna ili vanilin šećer. Zatim rukama promiješati i napraviti loptu od te smjese te ostaviti da počiva na svježem mjestu što duže (min. 45 min.).
    Nakon odmora tijesto staviti na pobrašnjenu površinu i razvaljati na oko pola centimetra. Tijesto složiti u okrugli pladanj promjera 30 cm (od teflona košta cca 30 kn) koji se namasti maslacom i posipa brašnom. Prstima pritisnuti kako bi tijesto dobro prionulo na dno oblika. Vilicom na par mjesta izbosti tijesto.

Staviti nadjev.

Peći na 180 stupnjeva 40-45 min.

Nadjev: najdraži mi sa sirom.

SIR
    Pomiješati sir (400 grama svježeg kravljeg sira) i šećer (200 grama), dodati 1 cijelo jaje i 1 žumanjak, te radi mirisa naribane korice limuna ili vanilin šećer. Može se dodati prema ukusu i kandirano voće, grožđice ili bademe.

Izvaditi iz pećnice kada dobro porumeni.

JABUKE:
    Oguliti 4 jabuke, ukloniti sredinu sa sjemenkama, i narezati na kriške. Tijesto za pitu malo posuti s namrvljenim keksima (petit beure), poslagati kriške jabuka, posuti s 50 grama šećera. Na kraju premazati umućenim jajom

S BADEMIMA:
    6 bjelanjaka natuči, dodati 300 grama šećera, kad se napravi čvrsti snijeg dodati izrezane bademe (375 grama), i malo čokolade narezane na krupnije komade.

Ovo spada u jeftinije kolače i dovoljno je za 4 osobe. Tijesto košta ukupno 10 do 12 kuna + cijena izabranog nadjeva. Može se nadjevati i koječim drugim; jagodama, kivijem.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i čokoladom

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

jaoo, ja krostatu obožavam i baš sam tražila recept,
    njamiiii, moram probati :D

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nadjev za tu pitu radim od jabuka i oraha, a kad je pečeno prelijem sa otopljenom - zagrijanom marmaladom od kajsija, koja se kasnije stegne i izgleda kao glazura .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •