Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 150

Tema: Jesenske bebe 2005. (3. dio)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jutro!
    svim bubanima za ozdravljenje.

jaginamamice, pariz... ajme, ja bih baš negdje, malo mi je dosta ovog sivila i pos'o, kuća...

a ja sam se jučer hvalila da je sve ok, da noa spava... e, pa samo ću reći - više se neću hvaliti. danas se i ja furam na odru s podočnjacima.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja bih otputovala...

imam cijeli stari godišnji za potrošiti i u planu mi je bilo da se rok i ja sad, usred zime, zaletimo negdje u toplije krajeve... ali kako od zime ni 'z' nekako mi nema smisla... možda odgodim to za kraj siječnja...

inače, zdravi smo (malo samo nos curi), a jutros je spavao do 9:45 :shock: !!! ne bi bio problem, ali ležao je preko mene pa se ni ja nisam mogla izvući iz kreveta. i tako ja ležah jutros 1h i buljila u plafon...
    i noći su nam bolje, noćas samo 5x :D !

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

miha, slatki Rok.

obzirom da Zach jos uvijek kaslje, nocas se budio svakih 10-15 minuta i kasljao. koma...

mi cemo za Bozic u Nizozemsku u posjetu frendovim i rodbini. ove godine nista od toplijih krajeva - ne nedostaje me topline, stalno trcim za Zachom.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bubine!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ah, Pariz...jakojakozavidnismajli
    Bila sam u Parizu s mamom, sa društvom i jako bih voljela otići sa MM-om. Na proljeće idemo u Amsterdam pa se već sad veselim.

Uskoro idem u Klaićevu po nalaze novih alergoloških testiranja. Nadam se da nije na soju pa da malo proširimo prehrambeni repertoar.

Svim bubanima

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mozda otkrivam toplu vodu ali evo link:

http://www.hkdrustvo.hr/projekti/cit...najranije_dobi

pri dnu ima popis preporucenih slikovnica s anotacijama ( po emocijama i osobinama) pa mozda nekome pomogne pri odabiru literature za nase malce

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eto, mi prijavljujemo upalu uha
    Bili kod pedijatrice, dobili antibiotik, karantena 10 dana...Još to Jan i dobro podnosi..
    Eh da...Pariz...MBee i ja sam bila u Parizu s mamom
    A tamo sam se i prvi pu onako jaaaako zaljubila..a bila sam i jaaaako mlada...
    A protekla dva tjedna sve nam ide nizbrdo, od nekih tehnikalija (rikava nam struja u stanu) do tekućih stvari, posla..za pošizit!
    Al, kažu, da poslije kiše dolazi sunce...eh...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Shiny kako ste posumnjali na upalu uha? Kakvi su simptomi? Mene uvijek strah da mi nešto ne promakne.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Izvinite sto se ubacujem MBee i Shiny, mi smo upalu uha prepoznali po jako visokoj temperaturi i jako losem raspolozenju i iznenadnom placu po noci, kao i jakom vrisku kad mu dotaknem uho

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bok svima!

I je bolje, temperaturu više nema, još lagano kašlje ali to ćemo lako rješiti, samo da ona meni više ne kuri. Njena prva bolest, a ja se osjećam kao da me vlak pregazio, prošla sam i prvu noć bez spavanja (bilo me strah zaspati).

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi nismo uopće prepoznali..tek danas kad mu je pedijatrica pogledala uho je rekla da ima upalu :/
    Jer nema jako visoku temperaturu, (do 38,5), a i pipala sam mu iza uha da vidim ima li reakcije (jer sam sumnjala) i nije je bilo..
    Doduše, nervozan i plačljiv je i često drži rukicu na uhu, baš kao da ga boli! Po noći se budi svakih sat vremena i onako potiho mi plače zatvorenih očiju...eto..izgleda da mi nismo imali klasične simptome upale uha!
    bbb-jeste pili antibiotike?
    Meni je pedijatrica rekla da mu dajem i lupocet za bolove uz antibiotik. Smijem li fakat iako nema visoku temperaturu? A s lupocetom se i snižava temperatura..ne kužim...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ovo što bbb kaže su tipični simptomi upale uha, ali vrlo često slika nije tako jasna. Kad je djetetu nosić danima pun sekreta (slabije prohodan) pa nakon toga krene cendranje i/ili lošije spavanje i/ili loš apetit i/ili povišena temperatura, treba misliti na uho.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, mi smo imali bas klasicne simptome upale uha dok recimo od moje prijateljice sin nije imao ni temperaturu a jako je plakao i nikako nismo posumnjali na uho, dok ga nije odvela doktoru...
    Bane je pio antibiotik... nisam sigurna ali mislim da bez njega ne moze proci ako neko zna da moze nek me ispravi

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Shiny smiješ dati Lupocet jer je on između ostaloga i analgetik (ne brini, neće mu dodatno sniziti normalnu temperaturu).Uho zna jako boljeti pa će mu analgetik pomoći, samo naravno ne treba pretjerivati.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Ovo što bbb kaže su tipični simptomi upale uha, ali vrlo često slika nije tako jasna. Kad je djetetu nosić danima pun sekreta (slabije prohodan) pa nakon toga krene cendranje i/ili lošije spavanje i/ili loš apetit i/ili povišena temperatura, treba misliti na uho.
    Točno tako je nama bilo!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a mi imamo problem s ušima drugoga tipa - Rok gura prst u njih pa čačka :shock: .

(ok, priznajem, valjda je vidio mene kako to radim )

stalno mu čupam prste iz uha, tj. kažiprst, ali on onda to shvati kao igru pa udri još jače... a večeras je za vrijeme uspavljivanja gurao prst i u moje uho!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    a mi imamo problem s ušima drugoga tipa - Rok gura prst u njih pa čačka :shock: .

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eto, od smijanja zaboravih napisati da Eva NIJE alergična na soju, kivi i orahe a je na lješnjake. Dakle do iduće kontrole za 4-6 mjeseci prehrana bez mlijeka, jaja i oraščića svih vrsta i oblika.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    e. kopa nos, prava dama

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jan kopa nos i onda stavlja u usta-pravi frajer 8)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Roko ne kopa niš.

Nego, kaj jedu vaši hahari za doručak i večeru? Trebam ideeejeeee!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

doručak - uvijek zobene pahuljice na vodi (1min u mikrovalki) pa ubacim voće (svježe ili ****)

večera - čokolino ili griz na mlijeku (bez šećera), a večeras sam mu napravila rižu na mlijeku pa dodala malo zobenih za zgusne i zmiksala štapnim mikserom.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi više niš' ne jedemo, već više od tjedan dana apetit nam je-nula bodova!
    Inače-žitarice (prosene, zobene, rijeđe 7 korn) s voćem+jogurt nekad umiješam i rijeđe pecivo s abc namazom ili tako nešt..isto se vrtimo u krug..
    Večera-palenta s jogurtom, pir s jogurtom ili kravljim sirom, nekad ukombiniram ostatke od ručka za večeru..
    Uf sad i ja vidim da trebam idejeeeee!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni treba ideja za ručak.
    doručak i večera su stalno isti ali funkcionira u potpunosti...

probala sam dati palentu s jogurtom pa je pojeo 2 zalogaja i onda odgurnuo rukom. ni ne sjetim mu se jogurt davati

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo još bolesni...ajde imamo mali pomak, ali još uvijek po cijeli dan spavamo...al pijemo puno tekučine pa nam je ok...

Što se tiće raznolikog jela, možda pomogne bebe kuharica, tamo stvarno ima pregršt recepta i ideja...ali neznam kako vi ali ja što kuham nama ¨trenutačno ne kuham jer još od 5 mjeseca nemam kuhinju¨ ali što moja sveki i mama kuhaju za nas to dajem i Lari...a raznolikost je uvijek poželjna, jer dijetetu dojadi s vremenom ista jela... ajme kaj bljazgam gluposti

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tek sada pročitala, kod nas je ovaj tijedan isto novost:

I MI SMO POČELI KOPATI NOS ... :D

Kaj je to epidemija kod jesenskih beba

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ajde da se nabrzihen javim dok je Lovro još zaokupljen tubbiesima.
    Annie uzela si mi slovo iz prsta, jer sam upravo ja to htjela pitati. Lovro je dosad jeo keksolino al više neće, pa nemam pojima šta mu dat jesti.

Ručak nam mora biti zeleni, tako da kombiniram blitvu, špinat, kelj, proklice, brokulu, grašak, sve što nađem zeleno, a onda unutra trpam bijelo i ino povrće i meso. Frajer pogleda u tanjur kad donesem ručak, i ak nije zelen, neće otvorit usta. Obično djeca mrze zeleno.. :?

Bubinići, brzo ozdravite!
    Mi smo, hvala Bogu, kuc-kuc, zdravi.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jutro i od mene podočnjakaste!
    eh, neću se žaliti, obećala sam!

inače, noa papa sve, baš sve što vidi. obično ujutro jedem nekakav müsli, a mm čokolino pa žica naizmjenično. a za vikend imamo pravi doručak - sve na stol! onda dobije kruha, abc-a, sv.sir, pekmez...

ručamo dosta kasno, iza 18h, obično jede što i mi. tako da mu to bude i večera, naravno cica prije spavanja.

ali naaajviše voli rižino mlijeko, popio bi valjda litru da mu dam!

ivee

Početno

Dobro jutro. Evo da se i ja pridružim. Da li vaša djeca jedu ribicu? Koju ribu im davate i kako je spravljate? Moja Matea (rođ. 21.09.2005.) jede ribu ali je uvjek kuhana. Nemam ideju kako je drugačije spravit. I inače je meso i povrće uvjek kuhano.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ivee, dobro došla

ivee

Početno

HVALA

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja još uvijek sve kuham, ribu jede bar dva put tjedno nekad i tri, jede oslića, trilje, pastrvu par puta i nedavno sam joj dala 1. put plavu ribu srdele.
    Evo vam ideja za večeru- nije niš novo ali meni je jako fino a i njoj- naribate jabuku na sitno i zalijete ju kuhanom palentom, a gore se pospe mljeveni (ja nemam mljeveni nego u mužaru istuckam par komada ) orah, onako malo, ja stavim 2 oraha, meni je to tako fino da skuham više pa ja pol pojedem

ivee

Početno

Hvala na receptu. To još nismo probali. Probam večeras pa javim kako nam je išlo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nažalost, ja nisam ljubitelj ribe pa ju ni ne kupujem ni ne pripremam pa ju ni rok ne jede (iako ju je na moru tamanio k'o lud).

jedino sam kupila panirane repove škampa (ili nekih račića, ne znam) pa ću mu to jednom napraviti da gricka...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ivee,dobrodosla!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim...ja se opet moram žaliti!
    Naime, struja nam odlazi u stanu, nemam struje u dnevnoj sobi i wc-u i jučer nam je električar rekao da pothitno moramo mijenjati instalacije (koje nisu mijenjane od 1920 otkada je zgrada napravljena) kako se ne bi cijeli stan zapalio..
    Naravno da to povlači za sobom financije i odlazak od doma na najmanje tjedan dana..A Jan bolestan...
    Usput nam je jučer i bojler riknuo pa nismo imali grijanje..majstor mi danas uzeo 310 kn a ne zna u čemu je štos i zašto je tlek u bojleru tako visok i zašto curi pa će doći sutra Al bitno da me opelješio!
    Pa mislim..dokleee..sve nas krenulo, sve odjednom...Fakat je krivi tajming-pred Božić a ja tek počela raditi! Barem da se to dogodilo dok sam još bila na porodiljnom!
    Lagano sam na rubu živčanog sloma..a posao se gomila, ja totalno neproduktivna, nemam koncentracije...još u subotu cijeli dan radim...
    Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajme shiny, baš sam mislila da ćeš se javiti s boljim vijestima... kao što si sama rekla, nakon kiše dolazi sunce, gadno je kad te sve skupa pogodi.

a ništa, mogu samo zavibrati da je to sve loše i da sad kreću vedriji dani. i --- najprije da jan ozdravi

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajme Shiny šta vas je snašlo Mi smo mijenjali instalacije kad smo se useljavali jer je zgrada isto iz doba dinosaura pa znam koliki je to posao. Računaj ti na više od tjedan dana jer treba pokrpati zidove, okrečiti, očistiti itd. Ma muka mi je čim pomislim na majstore.
    Mi smo logorovali kod mog brata kad smo mijenjali prozore i sve se odužilo na par dana tako da sam mu pokvarila rođendansku proslavu.
    Takve stvari se uvijek dogode u najgore vrijeme ali ne vrijedi se živcirati zašto "baš sad". Nađi majstore, organiziraj smještaj i čekaj to sunce nakon kiše.
    Pusa JR-u!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pozdrav svima!
    kod nas par zubića više,više niti neznam koliko ih točno ima.
    Luka isto jede sve.jučer mu je nona dala paštu i fažol i najeo se čovjek, pun tanjur.
    U zadnje vrijeme mu jako dugo treba navečer da zaspi,od kada je bio bolestan.

ivee,dobrodošla!!
    Ra,la pa kad ćemo organizirati kavicu???mogle bi možda u subotu,a? ujutro?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mogle bi,bilo bi vrijeme

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:D ajde sutra se dogovorimo!!!

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ivee dobro nam došla!!!
    I mene muči večera,za doručak se još nekako snađemo,uvijek pali jogurtić i neki mliječni namaz,sir ili tako nešto,žganci...
    Ručak je juhica s povrćem pod obavezno,nekakvo varivo,meseko jede uglavnom kuhano,ali se zna zalomit i nečeg pečenog ili dinstanog iz maminog tanjura.
    Za večeru papa u zadnje vrijeme najbolje neke hrskave voćne müsle s mlijekom,pa još dodamo narezane suhe marelice,mljac-mljac,a čokolino u zadnje vrijeme neće,tj.pojede malo i neće više.E da i kupila sam od (kršitelj koda)a neke "krokodile"pa to isto s mlijekom voli.
    Ali sve nam se nešto svodi na isto i vrtimo se u krug.Mislim da ću probati nešto iskemijati s prosom ili kus-kus,ali ne znam što bi s tim!!!!
    Puse ozdravilice svim bubanima!!!!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

joj Barbara1 ne žali se.,a kako ja tek imam osjećaj da Noa jede stalno isto,kada na skoro sve šta si ti nabrojala Noa je alergična,od linota pa nadalje. imam osjećaj da će se pretvoriti u marmeladu koliko je pojede

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

lali, la11 ja sam za. ako bude kiša, gdje ćemo? možete doći i do nas (znam, znam, skroz je usput )!

ivee

Početno

Dobro jutro svima i hvala na dobrodošlici.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ivee - dobro nam došle!

Rijecanke - zelim vam ugodno druzenje i lijepo vrijeme

Bubinima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dorucak/rucak/vecera - isto ponekad imam osjecaj da se vrtimo u krug iako Teo zbilja sve jede, kuha uglavnom nona pa je i riba na popisu, a ja je ne jedem pa neznam niti pripremiti
    Frle - Lovrov rucak je 8)

nos ne kopa...jos!
    al gura prste u uha i onda vice i to mu je jako fora

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    lali, la11 ja sam za. ako bude kiša, gdje ćemo? možete doći i do nas (znam, znam, skroz je usput )!
    stvarno neznam,pa mogli bi do vas,lali??
    a slijedeći put kod nas,do tada ćemo imati grijanje u novom stanu :D

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

evo da se malo pohvalim,par slika našeg novog stana :D
    http://public.fotki.com/noa2005/stan/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

la11, super izgleda, moramo to vidjeti u živo! kad selite?

a možemo i do tower centra, aaaa? to sam skroz zaboravila.
    pa da i kupimo nešto

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

la11 baš je krasno! Lampice po stropu su mi super.
    Ah, kad ću ja dočekati novi stan...sad je u igri i gradnja kuće.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •