Snorki, Zorka vec ide u vrtic. Sto se tice Uskrsa, oni organiziraju trazenje jaja, sve je ukraseno sa zecevima i kojecim, ali ne prica se ustvari o samom prazniku. To vise ispadne kao zezancija za djecu.
Za Bozic se sve ukrasava, do sada je dolazio Nikola, ali mozes to jednostavno izbjeci tako da: ili ne posaljes dijete u vrtic taj dan. Ili ga posaljes pa mu kazes nesto u stilu da je to slicna fora ko Djed Mraz. Samo da mrvicu drugacije izgleda.
meni je bilo smijesno kad je teta u vrticu sva uzivljena pricala s djecomm sta ce kome donijeti Nikola. Pa je kao moja Zorka rekla ona bi lutku. I dosla ja po Zorku, meni to teta prica, a ja onda Zorki kratko objasnila da to ustvari dodje covjek obucen u tog nekog Nikolu da razveseli djecu itd. Moje dijete zadovoljno s objasnjenjem, teta me gleda ko da smo pali s Marsa.
Sto se mog iskustva tice: puno toga je najbolje okrenuti na zezanciju i skoncentrirati se samo na dozivljaj djece u grupi, da se oni dobro druze, zabavljaju itd. A ova vjerska strana tako i tako uglavnom ostane zapostavljena. Osim ako je sama se stavis na dnevni red.