Ja poruku ljubavi, mira i svega ostalog sto je Isus propovijedao slavim u krugu svoje obitelji, daleko od vrata bilo kakvih institucija. Crkvu ne posjecujem nikad pa u tom smislu nisam tradicionalni vjernik. Od djetinjstva slavim Bozic, mm isto tako. I ne vidim zasto bi se sada odrekla slavljenja samo zato sto npr. ne idem u Crkvu.
Osim toga, sami Bozic sadrzi u sebi i drugu simboliku, radjanje novog zivota, novih vrijednosti, novog poretka itd. Meni upravo nisu jasni ljudi koji osudjuju druge zbog njihovog nacina slavljenja eto upravo na taj dan. Selekcija koju bi Hana Sara provela mi se cini kao jako ruzna, ili bolje receno tuzna stvar.
A svatko neka slavi po svojoj volji i savjesti, neka se ljudi vesele i raduju, sastaju sa svojim obiteljima...pa makar to i nemalo direktne veze sa slavljenjem Isusovog rodjenja. Od pokazivanja ljubavi i paznje jedni drugima nitko se nece osjecati losije.
I zato, Hana Sara, nemoras ti upirati prstom u nevjernike kako bi sebe uzdigla i prikazala boljim vjernikom. Postoji jako puno drugih nacina da se iskazes...
Dijana, super mi je tvoj post.