Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: plijesan u pomoć!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno plijesan u pomoć!

Muči me plijesan koja se pojavila u dnevnom boravku iza vitrine i kutija s igračkama po cijeloj dužini zida. To je zid koji dijeli dva stana u staroj zgradi na Knežiji. Oprali smo jednom fungicidom,a li se vratila. Nemoram spominjati da imam klince i da sam prestravljena. Napala sam mesare koji su ispod mene i imala što vidjeti. ispod mene je hladnjača.Prava prostorija hladnjača, navodno sa svom potrebnom izolacijom. Mi smo nedavno postavili pvc stolariju pa sad mesari tvrde da je u tome stvar. Inače moram sušiti veš u stanu jer nemam gdje. Šta mislite? Vidim da ima stručnih po tom pitanju. Naglašavam da su gljivice uz doljnji rub zida uz lajsnu pa prema gore. Da li to nešto znači? Da ubijem mesare (inače su super susjedi) ili da luftam ko luda ili da idem u adaptaciju. Naime prvi put smo našli gotovo lokvu vode iza ormara i plijesan je ušla u ladice od vitrine. Nakon kemijskog čišćenja veš je bio ok, ali ja sam u komi. Sad je samo malo plijesni, ali možda je to tek početak.Opet. Teško je skužiti u kojem momentu vlažan pod postaje voda. Ta se lokva pojavila kad je zahladilo, a još nije počelo grijanje, ami stavili pvc stolariju. Što kažete. U pomoć ili da prodajem stan. Nemam snage za još jednu selidbu, a i klinci su se tek uhodali u susjedstvo. Pomagajte. Sad špricam na večer s vanishom jer me strah ovih otrova. Klinci se naravni baš u tom kutu vole igrati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

miči ormare, ščupaj lajsnu i sve dobro namaži sa smjesom protiv gljivica. mislim da se zove stigolit ili tak nekak...stig je firma koja ima hrpu prozvoda za izolaciju. ak ni to ne pomogne onda se ili pomirite sa gljivicama ili se selite.
    provjetravanje je u svakom slučaju dobro.
    od veša to ne bi smjelo biti jer se vlaga ne bi kondenzirarala na podu iza ormara.
    kak niste znali da je ispod vas hladnjača? kaj to ne zuji? :?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sasvim normalna pojava zimi u starijim zgradama bez prave suvremene izolacije. Na to djeluje i sušenje veša u kući - budući da vlaga nekamo mora, seli se u najhladniji kut.

Uzmi suhu spužvicu za suđe pa s onom grubljom stranom izribaj zid. Onda namaži nekim sredstvom za tu namjenu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da problem nije u jednoj stvari nego u spoju svega navedenog. Hladnjača je možda izolirana, ali da je s druge strane prostorija koja se grije zid bi bio topliji i ne bi se na njega skupljala voda. Kad tome dodaš sušenje veša u stanu i uobičajena isparavanja, a pretpostavljam da s malom djecom, perete poprilično mašina tjedno. Onda tome dodaj da ste zid zatvorili sa vitrinom tako da zrak manje struji na tom zidu pa se teže suši.

Operite plijesan i premažite zid sredstvom protiv plijesni, onda pofarbajte jupolom protiv plijesni. Maknite vitrinu nekamo drugamo, tako da taj zid ostane slobodan. Kupite sušilicu za veš čim prije. Možda nemate pretjerano love, ali mi smo našu sušilicu kupili za 2100 kn. Kad taj iznos uzmeš na rate to i nije tako puno. Svaki dan napravite propuh u toj sobi, bar na 15 minuta da se prostorija dobro prozrači. S obzirom da je sada dosta toplo vrijeme, zračenje ne bi trebalo biti problem.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Potpisujem brigitu...

maknuti očistiti, premazati, provjetravati, možda čak nakon toga naljepiti i stiropor. I pitaj susjede da li se i njima pojavilo. Da li oni griju ili ne, čak i nije tako važno, jer hladnoća odnosno vlaga nađe svoj put. Možda je hladnjača kao izolirana, ali je možda ostala i koja pukaotina i stvorila tzv, "hladni most".

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne kužim kako im može biti argument PVC stolarija?? Ona je puno bolja od starih drvenih propuhastih prozora pa se zbog toga vaš stan više ne lufta dobro kao nekad pa eto vam plijesni? Grrr.

Ja kad sušim robu u stanu, uključim napu u kuhinji da vuče vlagu van iz stana. Tako se i roba brže osuši. Naravno, napa treba biti odzračna, ne recirkulirajuća.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pikula, jel to iznad vajde? :shock:

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno da

da. ja sam ponosna vlasnica stana iznad mesnice, mafijaške birtije i smeća. Kaj smo susjede? Ma stan ima puno pluseva, ali ovih par minusa bi moglo pretegnut ako se zakompliciraju. Nadam se da ne, obožavam park ispod prozora.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: da

Citiraj pikula prvotno napisa
    da. ja sam ponosna vlasnica stana iznad mesnice, mafijaške birtije i smeća. Kaj smo susjede? Ma stan ima puno pluseva, ali ovih par minusa bi moglo pretegnut ako se zakompliciraju. Nadam se da ne, obožavam park ispod prozora.
    :shock:

gledam te s prozora!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    ne kužim kako im može biti argument PVC stolarija?? Ona je puno bolja od starih drvenih propuhastih prozora pa se zbog toga vaš stan više ne lufta dobro kao nekad pa eto vam plijesni? Grrr.
    pa upravo zato jer dihtaju bolje; zbog toga se i vlaga lakše nakuplja ukoliko se ne provjetrava. kod starih prozora uvijek neko strujanje zraka.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jes, dec it. Mrzim kad mi netko dirne u polimere 8)

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali užasniih problema s gljivicama
    pomogao nam je sprej "Muffa Kiler" nasprejaš, pustiš par minuta neka odstoji i onda prebrišeš krpom...gljivice se tu više ne pojavljuju
    vjeuj mi na riječ mi smo 4g se mućili s tim prokletim napastima i onda smo nešto malo prije nego ćemo se preseliti u svoj stan našli taj sprej...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    pomogao nam je sprej "Muffa Kiler" nasprejaš, pustiš par minuta neka odstoji i onda prebrišeš krpom...gljivice se tu više ne pojavljuju
    kakav je to sprej i gdje ga ima?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo imali plijesan u hodniku prošle zime pa smo kupili taj neki sprejić za tu namjenu koji nije baš jeftin i potrošili ga odjednom, a ništ nije pomoglo. Onda smo čuli novi recept: razrijeđena varikina. Malo smrdi, ali se da prozračiti. A plijesni više nije bilo.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno haj

Mašem natrag . Kak to da se ne znamo iz parka? Koje je tvoje djetešce? Najčešće zapamtim klince s kojima se moji igraju. Moji su Dominik 4g i Diana 21mj.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: haj

Citiraj pikula prvotno napisa
    Mašem natrag . Kak to da se ne znamo iz parka? Koje je tvoje djetešce? Najčešće zapamtim klince s kojima se moji igraju. Moji su Dominik 4g i Diana 21mj.
    hm, moje "djetešce" ima 14 i pol , tak da nju možeš snimiti subotom ujutro kad kupuje meso kod stričeka đure ...

kad gledaš u park - ja sam u desnoj zgradi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Brane ajde napiši gdje ima tog spreja za kupit jel ste to nabavili iz vana ili ima i kod nas.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam Muffa kiler kupila prije par dana u Merkuru. Stavili smo to i posli ofarbali sa jupolom protiv gljivica. Razračim sobu svako jutro, a navečer obavezno ugrijem iako nije baš potrebno, ali mi je prodavačica rekla da je moram grijati, ako se mislim riješiti gljivica. Eto idem probati, nadam se da se neće vratiti

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa

Ja kad sušim robu u stanu, uključim napu u kuhinji da vuče vlagu van iz stana. Tako se i roba brže osuši. Naravno, napa treba biti odzračna, ne recirkulirajuća.
    Istina je da je problem rezultat svega navedenog, ali moram naglasiti da PVC stolarija stvarnotako potpuno dihta, tako da to nije baš pozitivno jer se stvaraju uvjeti za vlagu. Mi imamo PVC, volila bi da je moderna drvena, jer, ko i moderne platnene pelene, nije to ono staro, drveno, propuhasto, nego drveno, sa ojačanim profilima, plinom između stakla da se ne gubi toplina...to smo gledali kad smo kupovali stolariju, al je bilo znatno skuplje
    Znači, tko ima PVC, obavezno zračiti, provjetravati!!!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj brane prvotno napisa
    kakav je to sprej i gdje ga ima?
    mi smo ga kupili kod nas u Brodomerkuru, dođe 25kn boca i baš se zove Muffa Kiler, pogledajte u malo bolje opremljenim trgovinama s bojama i lakovima za zidove

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pale prvotno napisa
    Ja sam Muffa kiler kupila prije par dana u Merkuru. Stavili smo to i posli ofarbali sa jupolom protiv gljivica. Razračim sobu svako jutro, a navečer obavezno ugrijem iako nije baš potrebno, ali mi je prodavačica rekla da je moram grijati, ako se mislim riješiti gljivica. Eto idem probati, nadam se da se neće vratiti
    ma ne treba grijati ništa
    mi smo otovrili širom prozore, nasprejali, nakon par minuta sam sve prebrisala i više se nije vratilo
    evo sad u tom stanu žive naši prijatelji i plijesan se više nije vratila

prije godinu i pol smo to isto mjesto mazali s nekim sredstvom protiv gljivica što se stavi u boju kod bojanja zidova...ma je vraga crnoga je pomoglo...užas jedan...

MUffa je jedino što nam je pomoglo, kamo sreće da smo ga prije našli

fantastično skida i plijesan s fuga u kupatilu (ona kondenzacijska plijesan)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ah, pa necete valjda prozracivati stan s losim prozorima :?
    prozori TREBAJU dobro brtviti, bez toga nema toplinske izolacije.
    za odzracivanje sluzi sustav ventilacije (odvodi u kupaonicama, kuhinjama) i povremeno prozracivanje propuhom (otvaranje na kratko svih prozora i vrata, po mogucnosti nasuproto orijentiranih)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i meni se pojavila mufa na zidovima u sobi i kod prozora uz redovito luftanje, termo izolaciju, susilicu...stolarija je drvena i moci. imala sam neki sprej koji je uzasno smrdio i s tim je otislo sve, ali se ponovo vratilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh.. mi imali (i jos uvijek imamo) problema s plijesni!
    Ali, moram priznati, nakon sto vise robu ne susimo u stanu (nabavili susilicu i susimo vani koliko se da), provjetravamo redovito, i nakon temeljnog pranja - ciscnja - spricanja i na kraju ponovnog krecenja zahvacenihpodrucja -> plijesan se nije vratila ove godine :D !
    Ali nazalost, WC nam nema prozora, tako nakon tusiranja-pranja robe sva vlaga se kondenzira po plocicama ili ode u hodnik (naravno ni tamo nema prozora) ... i eto gljicvica u hodniku u dnu ulaznih vrata i po fugama na plocicama u WC-u!!!

Dakle, moj zakljucak, idemo opet u akciju - operi - naspricaj i ZRACITI !!!! Pocela sam otvarati ulazna vrata od stana i vrata od dnevnoga - lijepi propuh !!
    Dakle mora biti zraka!!!

Mi kupili nesto smrdljivo za spricati u Merkuru i s time 'cistili' plijesni!
    I nisu se vratile! Neznam kako se zvalo to sredstvo :? Ali se razrjedjivalo s vodom i smrdi ko' vrag... uzas!
    Moram opet u nabavku nekog fungicida! Mozda taj Muffa kiler !

I naravno na tome zidu (vanjski zid s slabom izolacijom izvana) nemamo nista prislonjeno - mora 'disati' !!!

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj, taj muffa killer smrdi na klor ubitačno. nama su gljivice bile u kutu sobe i danima je smrdilo. koliko god prozračivali, nikako istjerat smrad

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i nama su se pojavile ove godine
    oprali smo prosli vikend varekinom i za sad ih nema nazad
    nabavili smo i one posudice sto kupe vlagu, pa je sad malo bolje

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U apotekama postoji IZOSAN- G, sredstvo za dezinfekciju, uklanja i plijesan, na bazi je klora i naravno da smrdi, ali izrači se.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupila i ipercoopu neko sredstvo. zove se anti muffa, i košta 31,90kn.

prošle godine sam s njim očistila zidove, i već mjesecima se tamo ne pojavljuje plijesan.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sta se stavlja na krovnu terasu da se spreci prolazak vode.

zanima me od samog zidanja..

betonska ploca sa armaturom unutra i ? dalje? sta ide od slojeva?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tamo gdje smo prije živjeli pojavile su se plijesni iza ormara u spavaćoj sobi, a to je bio sjeverni zid kuce. Kuća je imala termožbuku, ali ipak je zid dovoljno često bio hladniji od zraka u sobi, pa se na njemu kondenzirala vlaga, pa otud plijesni.
    Hoću reći nije zbog neke posebne vlage u zraku, bila je dobra stolarija i nismo u toj sobi sušili veš.
    Premazali smo nečim, no ubrzo se vratilo. Znate kad se više nije vratilo?
    Digli smo ormar na nekoliko cm visoke podloške i odmakli ga nekoliko cm od zida prema sredini sobe. To je bilo dovoljno da zrak bolje struji, i plijesni se više nikad nisu vratile.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko zidne tapete utjecu na situaciju?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Koliko zidne tapete utjecu na situaciju?
    Tapete pogoršavaju situaciju. Pljesni se na njima još bolje razmnožavaju.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno jedno od riješenja

pokušaj ovo mozda prije nego počneš kupovati neke skupe preparate. NAma varikina nije bila riješenje,pogotovo na zidovima u boji.Sve je izblijedilo.
    Već nekoliko godina nemamo problema sa gljivicama u kupaoni.Uzmes vinobran, rastopis ga u vodi,sundjerom brise te grozne dijelove.I..... prosšlo je već godina a njih neeemaaaa...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •