Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Upis djeteta u poreznu karticu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Upis djeteta u poreznu karticu

Koji dokumenti mi trebaju?

To je u Novom Zagrebu ili mogu bilo gdje u poreznoj?

hvala

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

PK kartica roditelja koji prijavljuje olakšicu, rodni list djeteta. U Aveniji Dubrovnik. Ako je moguće, bolje je da tata prijavi dijete na sebe, a kad se mama vrati na posao, onda onaj koji ima veću plaću.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nevezano za porez, ali kod tih svih prijava djeteta još je zgodno raspitati se kod oba poslodavca (maminog i tatinog ako oboje radite) o uvjetima za "dar za dijete" za Božić, tj. je li nužno da je dijete prijavljeno na ZDRAVSTVENO osiguranje preko roditelja da bi dobilo dar

Mi smo slučajno uboli dobru kombinaciju pa uspjeli dobiti dar s obje strane, ah

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    Mi smo slučajno uboli dobru kombinaciju pa uspjeli dobiti dar s obje strane, ah
    Mi nismo bili te sreće.
    Tko bi pomislio da prijava zdravstvenog ima veze s darom za dijete :?
    Zar nije samo stvar u tome da taj poslodavac ima nešto više papirologije?
    No dobro, sad smo pametniji. Pa ako ih veseli, za dogodine mijenjamo djetetovu iskaznicu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nije mi jasno ovo za dar, to daje firma ili?

Radimo kod privatnika tako da od njega nema nikakvih darova

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam neki dan zvala tamo i pitala kako se upisuje djete na poreznu karticu i rekli su mi da mogu priložiti Rodni list poreznoj prijavi i tako koristiti novorođeno dijete kao poreznu olakšicu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj SU prvotno napisa
    Iznos dara za dijete, isto kao i božićnica i regres, se ugovara kolektivnim ugovorom između sindikata i poslodavca. Isplaćuje ga naravno poslodavac.

Također, kol. ugovorom se propisuju uvjeti ostvarivanja prava na taj dar (npr. spomenuto zdravstveno preko zaposlenika).

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj SU prvotno napisa

Radimo kod privatnika tako da od njega nema nikakvih darova
    Da to daju firme, i nije obaveza. . . cak i nema veze prijava na zdravstveno, koliko ja znam jer kod mene u firmi dobijaju sva djeca, bez obzira na prijavu na zdravstveno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

uvjeti isplate dakle ovise o poslodavcu:
    hoće li uopće, koliko će i pod kojim uvjetima dati penezi.
    moj poslodavac uvjetuje prijavu zdravstvenog za dijete preko mene da bi mi isplatili dar za dijete.
    poslodavac MMa to ne uvjetuje, pa tako i od njegove firme dobijemo novčani bon (za sad za kupnju pelena, dok mala ne skuži da je to dar od Svetog Nikole ZA NJU )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da se vratimo na temu - je li istina da se dijete ne mora odmah prijaviti na PK, nego se to može napraviti prije podnošenja porezne prijave, a da vrijedi retrogradno?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo ja sam neki dan napravila tu prijavu.
    Od papirologije potrebna porezna kartica, fotokopija rodnog lista djeteta i potvrde o djetetovom JMBG-u. Tamo se ispuni neki obrazac, predaju se papiri, i to je to.
    MartinaP, vodi računa da prijavu djeteta svakako napraviš u ovoj godini, a onda kod podnošenja porezne prijave ide retrogradno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ok, hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zvala sam danas Poreznu upravu. Rekla mi je teta da se dijete uopće ne mora upisivati u poreznu karticu, nego da roditelj koji ima veća primanja to riješi kroz poreznu prijavu.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja moram otići malecku skinuti s muževe i staviti na svoju PK karticu, ali ne znam da li mora i on ići tamo ili mogu ja to sama?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni je mali bio na PK kartici od muža pa kad je on ostao bez posla sam je otišao u poreznu sa svojom i mojom karticom odjavio maloga sa sebe i prijavio na mene bez problema. mislim da možeš sve sma ali najbolje nazovi pa pitaj.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ako sam dobro shvatila - dijete nije potrebno prijavljivati poreznoj nego samo kod porezne prijave u veljači iduće godine priložiti dokumente i olakšica se dobiva retrogradno? Bilo bi dobro da je to tako jer mi MM dobiva dio plaće na ruke a dio na račun a ukupan iznos je uvijek isti bez obzira na olakšicu, tj umjesto njega olakšicu koristio bi poslodavac a ne on

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E to se i nama događalo pa sam ju ja prebacila na sebe. Ali mislim da ako je poslodavac jednom odbio ne možeš opet tražiti retrogradno. Nego eventualno skinuti s kartice pa tražiti povrat ostatak vremena.

Evo ja sam stavila na svoju karticu, meni će sigurno obračunavati kako treba jer dobivam cijelu plaću na banku.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma maleni još nije prijavljen na ničiju poreznu. Ja ću ga isto prijaviti na sebe kada mi prođe porodiljni. Treba mi rješenje za do tada

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moji nisu ni na jednoj poreznoj,kod prijave poreza priložimo rodni list,i kombiniramo kako nam najbolje paše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •