Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Nalijeganje na trbuh

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Nalijeganje na trbuh

Dok. mi je nalijegao na trbuh, to mi je bilo olakšanje, nije me bolilo, činilo mi se da tako brže ide, mislila sam da to tako ide, a sad kako čitam na Rodama vidim između redaka da to baš i nije tako. Zanima me malo o ovoj temi pa mi napišite šta mislite i šta znate

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni hvala bogu pri porodu nitko nije skakao po trbuhu, a da je dobio bi nogom u glavu.
    Naveća glupost koju rade u rađaonama i to me ful ljuti

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam mislila da to tako ide. A zašto to rade, samo zato da brže ide?

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Ja sam mislila da to tako ide. A zašto to rade, samo zato da brže ide?
    Da

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A šta je loše u tome? Mislim, meni je to bilo ok.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam rađala pod epiduralnom, i mogu reći da je u tom slučaju ovakva pomoć stvarno potrebna. Trudovi su pod epiduralnom slabiji, a ja nisam imala snage i kontrole u trbušnim mišićima da jako tiskam.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Ja sam rađala pod epiduralnom, i mogu reći da je u tom slučaju ovakva pomoć stvarno potrebna. Trudovi su pod epiduralnom slabiji, a ja nisam imala snage i kontrole u trbušnim mišićima da jako tiskam.
    Sorry, ali i ja sam rađala uz epiduralnu i nije mi trebalo nalijegati na trbuh, slušala sam babicu i rodila bez sile

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala drip i sjecam se da mi je na kraju isto babica pritisnula trbuh, kada je glavica vec bila vani. Nisam nista osjetila, isto mi je bilo OK, ali mislim da mi je bilo nepotrebno da sam tadala u okomitom polozaju (npr. cuceci ili klececi) a ne u polozaju kukca (klasican polozaj na ledima).

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa nije svaki porod isti! U mom slučaju je bilo ovako. A i zna se da pod epiduralnom postoji veliki rizik da se kompletan porod uspori, čak da dođe do zastoja.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zahvalna sam svojoj doktorici koja mi je pritisnula trbuh kad je trebalo, jer ja nisam imala snage tiskati. Nije skocila na trbuh sa pola metra visine nego laganim pritiskom pomogla bebi da dodje na ovaj svijet i objema nam skratila muke. . .

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iz Rodine brošure o porodu:
    http://www.roda.hr/_upload/dokumenti/Bosura_POROD.pdf

U smjernicama za normalni porođaj, Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje opreznu uptrebu ovoga zahvata, budući da ne postoji dovoljno dokaza na temelju kojih bi se moglo zaključiti da su njegove koristi veće od rizika koje nosi.

Kristellerov hvat (nalijeganje na trbuh i pritiskanje fundusa maternice prilikom izgona) donosi neke povećane rizike za majku: puknuće međice ili epiziotomija gotovo su neizbježni, a povećana je i opasnost od puknuća grlića maternice, maternice i/ili jetre te traume rebara. Kod djeteta postoji opasnost od moždanog krvarenja i pada razine kisika zbog naglog i nasilnog prolaska kroz porođajni kanal.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajde malo pogledajte ovu sliku:
    http://prirodniporod.crolink.net/situacija.htm

Kad žena tako leži, pogotovo kao ova svezanih nogu, ja se pitam kako uopće može istisnuti dijete u tom položaju bez da joj netko legne na trbuh (ili kako netko reče lagano stisne).
    Kod položaja kukca na leđima, i ako se ne može osloniti na pomoć naše drage sile teže, logično mi je da u puno situacija žena jednostavno nema onu dodatnu snagu koja je potrebna da se dijete istisne u vodoravnom položaju.
    Kad se možeš postaviti barem u djelomični polusjedeći položaj sa jastucima i podizanjem kreveta (moj slučaj na drugom porodu) osjetno mi je bilo lakše. Ne guraš bebu vodoravno, nego ipak ide "prema dolje" nekako.
    I neka mi sad opet netko ne počne pričati da za to trebaju silni novci i ne znam kakvi uvjeti. osim toga tražila sam primalje da donji dio kreveta, koji se inače može spustiti, samo ga nikad nisu spuštale pa su se zbunile - spuste tako da mi noge budu ispod razine stražnjice.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja također sam bila na onom pomičnom krevetu i podigli su mi naslon, a uz to su i mom mužu rekli da me zagrli i podigne u skoro sjedeći položaj.
    Porod mi je stvarno super prošao i nisam se ni mrvicu namučila pri izgonu :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cura koja je samnom bila sad u bolnici je rodila i nisu cekali da joj izade posteljica nego je doc pogurnuo u trbuh da to ubrza i onda se desili da je posteljica prsnula na sve strane ... odma su je uspavali i napravili kiretazu...3 dana nakon poroda kad su je trebali s malim pustiiti doma mali je dobio zuticu a ona navecer febru i onda su je pregledali ultrazvukom i vidjeli da jos u njoj ima komadica posteljice i zena je opet imala kiretazu... uglavnom izasli su nakon 10 dana mali je super ali ona je jako izmucena i dobiva jos antibiotike... rekli su joj da joj se to desilo zbog trudnickog secera koji moze tako dijelovati na posteljicu...e sad moze bit ali nekako mi se cini da to skakanje po trbuhu nije bas pomoglo

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isusebože ...do toga vjerojatno ne bi ni došlo da su pustili koju minutu ili sat (znam ,nepojmljivo za HR bolnicu :/ ) da posteljica sama izađe van.
    tko bi se sjetio da dojenje kontrahira maternicu nakon čega posteljica lakše izlazi .
    jadna žena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •