-
Strah
Priblizava mi se termin i mene hvata, naravno, sve veci strah. Probala sam sabrati misli i zakljicila slijedece: strah me je da ce beba biti prevelika i da ce zapeti glava ili ramena. Naime, prva beba je imala 4610 g i 54 cm. Imala sam hitni CR jer su zakljucili da je makrosomna beba i zbog tzv. disproporcije cephalo pelvine.
Da li zna netko konkretne podatke o tim stvarima. Npr. koliko je u cm tih 10 prsta i da li se svaka zena otvara do iste sirine, ili se neke otvaraju vise a neke manje (sto mi zvuci logicnije) i koliki je promjer glave djeteta, a koliki je promjer ramena.
Inace, jos veci je strah od ponovnog CR.
Tu je i strah da necu uopce dobiti trudove (sto mi se i desilo prvi put - prenjela 3 tjedna pa indukcija).
Cini mi se da ovo nisu bezrazlozni strahovi.
-
Nisam rekla da je jedan odarazloga za CR (koji nije sluzbeno uveden u otpusno pismo) bio i taj da je bebina glava bila lose pozicionirana, sa licem prema naprijed.
-
Znam da te je strah i sto ludih milsi ti se roji glavom , sve sami strašni scenariji , tako je i meni bilo.Ja sam imala kompliciranu trudnoću , stalno nešto i samo sam razmišljala šta me još u porodu čeka.
Porod je prošao savršeno , rodila za 3 sata , bez dripa , mala epi , ništa strašno.
Stvar je u tome da sam i ja sabrala svoje misli i zaključila da će biti što mora biti. Psiha i posvjest su strašno i jake i bitne u bilo kakvim stresnim situacijama i malo nekontrolirane panike je dovoljno da si otežaš porod , usporiš otvaranje a da nisi ni svjesna. Boljelo me ko vrag i sve vrijeme sam si ponavljala , rodit ću ko i sve što su prije mene rodile , proći će i bit će dobro.
Glupo je reći , sigurno si već 100 puta čula ali pozitivno razmišljanje i opuštanje čuda čine.
Ne boj se
-
Cefalopelvina disproporcija-
Razlog zašto je Mia rođena na carski (+ strah).
Mada ne mora biti tako. Tijelo tvoje bebe raste unutar tebe i taman je toliko koliko treba. Uvjeri sebe da to možeš i
!
-
-
Tvoji mi strahovi nekako djeluju sasvim realno u poredjenju sa strahovima koje sam ja imala duuuugo prije nego sam prvi put zatrudnjela.
Kako sa ih se oslobodila ... duuugim pricama sa MM, trudnickom/predporodjajnom jogom, razgovorima sa mama koje su imape pozitivna misljenja o pordima ...
-
ja sam rodila bebu 4550gr. i bio je super porod, trajao je cijelu noć i dan, ali sve polako i lagano.
Vjeruj u sebe, izjasni se da bi rado pokušala vaginalno, ako ti liječnici pruže argumente zašto to ne bi bilo dobro - onda odvagni.
Ali indukcija je po meni otrov od kojeg bi bježala 1000 km.
I mislim da je bio tako lagan porod, bez obzira na moju sitnu građu i težak prvi porod - zato što sam ovaj puta uspjela odbiti indukciju i ubrzavanje poroda dripom (što su svakako pokušavali napraviti).
-
Cure, hvala na podrsci. Nisam imala komp par dana, zato pisem tek sada. Uz svu moju zabrinutost, na zadnjem UZV u petak, rekli su mi da je beba okrenuta na zadak, sto, naravno, ne mora znaciti da se nece okrenuti na glavu, ali eto, ipak je za sada na zadak.
I izracun bebine tezine je 3200 g. A preostalo je jos mjesec dana do termina. Znam da je taj izracun aproksimativan, ali beba je po svim srandardima povelika.
I ponudili su mi za dva tjedna da se narucim za CR.
-
Lunas pretarzi forum, ima dosta savjeta kako pokusati okrenuti bebu.
-
Marta, molim te, moze koji link, ja to ne mogu naci. Nasla sam nesto u knjizi "Silent knife...".
-
ja sam rodila drugo dijete na zadak, imao je 3650-3700 i veliki opseg glavice. s obzirom da si prvorotka to je ipak malo drugavcije jer, ako nista drugo, nema s iskustvo poroda. postoje metode kojima mozes pokusati preokrenuti bebu:
- odredjene vjezbe, pogledaj na www.spinningbabies.com
- akupunktura, ako zelis broj telefona javi se na pp
- vanjski okret
ja sam osobno pokusala vjezbe i moxu(to je blagi oblik akupunkture), ali se malac stalno vracao u zadak, pa sam na kraju odustala.
na vanjski okret ne znam da li bih isla. u stvari bih sigurno ako bi morala birati izmedju carskog reza i toga. vanjski okret je manipulacija bebom ali izvana, uz pretnju uvz-om i naravno, u ambulanti. pri tome lijecnik malo rukama bocka i stisce po tvom trbuhu u svrhu okretanja bebe.
evo sam iskopirala svoj vlastiti post s jednog drugog topica
-
marta, lunas je drugorotka, pogledaj sig.
lunas, meni se beba okrenula pomocu homeopatije. homeopatica mi je super pogodila remedi, i svaki put kad sam ga uzela, u roku par sati se okrenuo glavom dolje. za par dana se obicno vratio natrag na zadak, i tako nekoliko puta, sve dok nije ostao glavom dolje, sve do poroda. svakako preporucujem. mogu ti poslati kontakt homeopatice na pp ako hoces.
-
ma samo sam u brzini iskopirala svoj vlastiti post koji sam pisala na nekom desetom topicu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma