Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Strah

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Strah

Priblizava mi se termin i mene hvata, naravno, sve veci strah. Probala sam sabrati misli i zakljicila slijedece: strah me je da ce beba biti prevelika i da ce zapeti glava ili ramena. Naime, prva beba je imala 4610 g i 54 cm. Imala sam hitni CR jer su zakljucili da je makrosomna beba i zbog tzv. disproporcije cephalo pelvine.
    Da li zna netko konkretne podatke o tim stvarima. Npr. koliko je u cm tih 10 prsta i da li se svaka zena otvara do iste sirine, ili se neke otvaraju vise a neke manje (sto mi zvuci logicnije) i koliki je promjer glave djeteta, a koliki je promjer ramena.
    Inace, jos veci je strah od ponovnog CR.
    Tu je i strah da necu uopce dobiti trudove (sto mi se i desilo prvi put - prenjela 3 tjedna pa indukcija).
    Cini mi se da ovo nisu bezrazlozni strahovi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam rekla da je jedan odarazloga za CR (koji nije sluzbeno uveden u otpusno pismo) bio i taj da je bebina glava bila lose pozicionirana, sa licem prema naprijed.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Znam da te je strah i sto ludih milsi ti se roji glavom , sve sami strašni scenariji , tako je i meni bilo.Ja sam imala kompliciranu trudnoću , stalno nešto i samo sam razmišljala šta me još u porodu čeka.
    Porod je prošao savršeno , rodila za 3 sata , bez dripa , mala epi , ništa strašno.
    Stvar je u tome da sam i ja sabrala svoje misli i zaključila da će biti što mora biti. Psiha i posvjest su strašno i jake i bitne u bilo kakvim stresnim situacijama i malo nekontrolirane panike je dovoljno da si otežaš porod , usporiš otvaranje a da nisi ni svjesna. Boljelo me ko vrag i sve vrijeme sam si ponavljala , rodit ću ko i sve što su prije mene rodile , proći će i bit će dobro.
    Glupo je reći , sigurno si već 100 puta čula ali pozitivno razmišljanje i opuštanje čuda čine. Ne boj se

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cefalopelvina disproporcija-
    Razlog zašto je Mia rođena na carski (+ strah).
    Mada ne mora biti tako. Tijelo tvoje bebe raste unutar tebe i taman je toliko koliko treba. Uvjeri sebe da to možeš i !

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sic sic zloceste misli!!!! Misli samo pozitivno! Jos malo pa ces upoznati svoju drugu bebicu

Ivan je imao 4630 g i 55 cm kada se rodio a nije bio prenesen (da sam ga prenjela valjda bi imao 5,5 kg ). Glavica mu je bila (ai sada je ) na tatu oliti malo poveca. Ja se skroz otvorila (uz drip) a on niti da mrdne! Kazu, nista pricekati cemo 2 sata pa ako se ne spusti onda carski! A meni ispale oci -tko ce jos izdrzati 2 sata! I ja rekla da cu ja tiskati kud puklo da puklo. Slatko su se nasmijali ali kako sam ja poprilicno tvrdoglava Ivan je izasao iz 4 ili 5 truda. Osim sto mu je napukla kljucna kost bio je savrsen!!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tvoji mi strahovi nekako djeluju sasvim realno u poredjenju sa strahovima koje sam ja imala duuuugo prije nego sam prvi put zatrudnjela.

Kako sa ih se oslobodila ... duuugim pricama sa MM, trudnickom/predporodjajnom jogom, razgovorima sa mama koje su imape pozitivna misljenja o pordima ...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam rodila bebu 4550gr. i bio je super porod, trajao je cijelu noć i dan, ali sve polako i lagano.
    Vjeruj u sebe, izjasni se da bi rado pokušala vaginalno, ako ti liječnici pruže argumente zašto to ne bi bilo dobro - onda odvagni.
    Ali indukcija je po meni otrov od kojeg bi bježala 1000 km.
    I mislim da je bio tako lagan porod, bez obzira na moju sitnu građu i težak prvi porod - zato što sam ovaj puta uspjela odbiti indukciju i ubrzavanje poroda dripom (što su svakako pokušavali napraviti).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, hvala na podrsci. Nisam imala komp par dana, zato pisem tek sada. Uz svu moju zabrinutost, na zadnjem UZV u petak, rekli su mi da je beba okrenuta na zadak, sto, naravno, ne mora znaciti da se nece okrenuti na glavu, ali eto, ipak je za sada na zadak.
    I izracun bebine tezine je 3200 g. A preostalo je jos mjesec dana do termina. Znam da je taj izracun aproksimativan, ali beba je po svim srandardima povelika.
    I ponudili su mi za dva tjedna da se narucim za CR.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lunas pretarzi forum, ima dosta savjeta kako pokusati okrenuti bebu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, molim te, moze koji link, ja to ne mogu naci. Nasla sam nesto u knjizi "Silent knife...".

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam rodila drugo dijete na zadak, imao je 3650-3700 i veliki opseg glavice. s obzirom da si prvorotka to je ipak malo drugavcije jer, ako nista drugo, nema s iskustvo poroda. postoje metode kojima mozes pokusati preokrenuti bebu:
    - odredjene vjezbe, pogledaj na www.spinningbabies.com
    - akupunktura, ako zelis broj telefona javi se na pp
    - vanjski okret

ja sam osobno pokusala vjezbe i moxu(to je blagi oblik akupunkture), ali se malac stalno vracao u zadak, pa sam na kraju odustala.
    na vanjski okret ne znam da li bih isla. u stvari bih sigurno ako bi morala birati izmedju carskog reza i toga. vanjski okret je manipulacija bebom ali izvana, uz pretnju uvz-om i naravno, u ambulanti. pri tome lijecnik malo rukama bocka i stisce po tvom trbuhu u svrhu okretanja bebe.

evo sam iskopirala svoj vlastiti post s jednog drugog topica

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta, lunas je drugorotka, pogledaj sig.

lunas, meni se beba okrenula pomocu homeopatije. homeopatica mi je super pogodila remedi, i svaki put kad sam ga uzela, u roku par sati se okrenuo glavom dolje. za par dana se obicno vratio natrag na zadak, i tako nekoliko puta, sve dok nije ostao glavom dolje, sve do poroda. svakako preporucujem. mogu ti poslati kontakt homeopatice na pp ako hoces.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma samo sam u brzini iskopirala svoj vlastiti post koji sam pisala na nekom desetom topicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •