dobila sam od frendice NUKovu izdajalicu - električnu (ona dobila dvije) ima li tko iskustva s time?
kako ste bile zadovoljne? primjedbe, pohvale, kritike?
neki savjet za što lakše korištenje?
(iako se toplo nadam da neće bit nužna)
hvala puno
dobila sam od frendice NUKovu izdajalicu - električnu (ona dobila dvije) ima li tko iskustva s time?
kako ste bile zadovoljne? primjedbe, pohvale, kritike?
neki savjet za što lakše korištenje?
(iako se toplo nadam da neće bit nužna)
hvala puno
nitko?
scardona, jednu stvar ne razumijem, zasto se nadas da ti nece trebati? Osim sto zelim da nas svima dojenje krene k'o od sale, nije li dobro biti spremna i na situacije kad ces biti odvojena od djeteta (npr. povratak na posao), a zelis i dalje hraniti bebu svojim mlijekom? Ne znam propustam li nesto.
Inace i mene zanimaju iskustva s elektricnim izdajalicama opcenito, obzirom da je babica koja vodi moju trudnocu preporucila nju a ne rucnu, razlog je bio iskljucivo taj da ce se s elektricnom biti lakse izdojiti.
ornela, ne treba ti unaprijed kupovati izudajalicu, koliko mama ima ovdje koje se nisu nikad izdojile a uspjesno doje i vec veliku djecu a i vratile su se na posao s godinu dana djeteta...
el. izdajalica nije jeftina sprava i zbilja ju ne treba kupovati unarpijed jer ti mozda nece nikad trebati...
sto se tice nukovih izdajalica, znam da im je rucna izdajalica losa a za ovu el. ne znam...sto se tice el. izdajalica, cesto se cuju pohvale za medelije izdajalice....
ove el izdajalice su jako dobre kad si dugo odvojen od svog novorodjenceta, ili se jako jako rano vracas na posao i sl.....
Ja sam koristila Medelinu električnu izajalicu i bila sam jako zadovoljna. Bradavice su me puno manje bolile nego kod izdajanja ručnom i izdajanje je brže gotovo. Kad sam imala puno mlijeka Evu bih stavila na jednu i istovremeno izdajala drugu.
mislim da bi bradavice najmanje boljele kad bi se izdajale ručno (ne ručnom izdajalicom, nego vlastitim rukama)![]()
Meni to nije išlo, ručno nisam mogla izdojiti gotovo ništa.
zrinka prvotno napisa
Hvala zrinka, vjerojatno je onda najbolje odabrati model i onda samo otici po nju kad procijenim da nam treba. Vodila sam se savjetom moje babice koja zna moju odluku o dojenju kroz sto duzi period.
Ti spominjes spovratak na posao nakon godinu dana, moj problem je sto cu vjerojatno morati nakon 6-7 mjeseci jer zakonski ne ostvarujem pravo na vise (nisam dovoljno dugo na ovom radnom mjestu, u UK se osim drzavno garantiranog dodatno pravo na dopust ostvaruje razlicito od firme do firme), pa u skladu s tim moram razmisljati o najboljim opcijama za bebu kada se vratim. Sve to ako ne pronadjem neku rupu u pravilnicima ili ne izmoljakam sefove za nekakav ekstra dopust... Ili se ne odlucim ne vratiti na posao i po cijenu prekida radnog odnosa dok ne osjetim da bebac nije premalen za odvajanje, no o tom po tom...![]()
Pazi Ornela sve se da dogovoriti sa ljudima. Ako sefovima objasnis koliko ti je stalo da dojis dijete mozda bude moguce da ides na podoje ili da ostanes koji mjesed duze kuci, ili da prvo vrijeme radis kuci (ako je moguce).
Ja sam koritila ovu medelinu izdajalicu, one se mogu iznajmiti (kupis samo onaj dio sto ide direktno na dojku):
http://www.medela.com/NewFiles/pumps_hosp.html#lactina
sa obostranim izdajanjem i islo je OK. Na slijedecoj stranici:
http://www.medela.com/NewFiles/faq/choosebp.html
mozes pogledati koja izdajalica odgovara tvojim uslovima, ali obzirom da jos ne znas koji su tvoji uslovi sa izdajanjem onda je bolje da sacekas nego da bez razloga bacas pare.
Gdje si u UK?
E da, na medelu sam i ja bacila oko. Ako zatreba. Hvala na savjetima.
Inace zivim u Derbyju, East Midlands. Ti?
Znam i da si u pravu u vezi sefova, no za sada se ne zamaram tim problemom previse. Na starom sam poslu ustrajavala bas zato da se sa sefovima mogu dogovoriti za neke beneficije kad dodje beba... a beba nikako da dodje... osim kad sam odlucila napraviti rez i otislaSad sam nova u novom okruzenju i sve je drugacije, ali fokus vise nije na tome. Vec ce se situacija nekako raspetljati.
Ja sam u Abingdon (5 milje od Oxforda)
Bas sam u utorak prosla pored tebe - vozom. Vracala se sa sastanka u Shefield.
di se u Zagrebu mogu iznajmit izdajalice..? hitno mi treba a nemam vremena trazit okolo!!lejla prvotno napisa
thx!!!
Ima li netko iskustva s Tommee Tippee izdajalicom? Izgleda mi ok, a jeftinija je od (kršitelj koda)ove i Nuckove...
Imam ja. . . nisam bila zadovoljna, "otkazala" mi je poslusnost nakon par dana. . . morala sam pod hitno kupiti novu ((kršitelj koda)ovu naravno) i preporodila se. NE to kupovati. . .
evo da se i ja javim..kupila (kršitelj koda)ovu i zakon je.
kad su mi cice puno, za 15 min izdojim 120 ml!
koje su cijene ovih električnih muzatorica
Gdje se može kupiti (kršitelj koda)ova električna izdajalica da pošaljem muža po nju. Moje je dijete niske porođajne težine,u u tjedan dana je dobio samo 100g, pa se mislim početi izdajati. Imam kod kuće ručnu, ali mi to ne ide,boli i sporo je. Inače na otpusnom pismu greškom nisu napisali njegovu težinu kod otpusta pa se rukovodim porođajnom.
Zoja, mozes iznajmiti po povoljnoj cijeni izdajalicu bolnicke kvalitete. Evo ovdje procitaj: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2744
Draga Zoja,
djeca obicno po porodu izgube nesto tezine, tako da ako se vodis samo porodnom tezinom tih 100 g mozda nije samo 100 g.
Ja bih ti preporucila da nazoves SOS telefon, evo linka sa brojevima http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=61 a do tada stavljaj bebu na dojku svaki put kad god trazi (pokusaj izbjeci dudu) i prati popisane i pokakane pelene.
I polakodojenje nije lagana posao
i potrebno je malo uhodavanja.