Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: kontaktne lece pri porodu

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno kontaktne lece pri porodu

Mene zanima, ako netko ima pouzdanu informaciju, da mi kaze smiju li se lece za vid nositi pri porodu i ako ne, zasto ne? Ja, naime, imam jako veliku dioptriju (-4) i bez njih necu nista vidjeti

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sigurno imaš i naočale koje koristiš kad ih skineš. Ja imam dioptriju -12 i oba puta nosila naočale, jer sam smatrala ako nešto pođe po zlu, nedaj bože onesvjestim se tko će mi vaditi leće?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Malena beba, vidjet ćeš sve, ne brini. Ja imam -6, naočale uopće nemam, a leće ne smiješ nositi na porod (u slučaju komplikacija tipa carski rez, tko će se sjetiti leća). Pa ipak sam sve vidjela.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Imam malu dioptriju, ali svejedno sam imala leće na porodu. Naočale su mi se činile kompliciranije rješenje.
    Pitala sam ginića na jednom od zadnjih pregleda i rekao je da može.
    Čak su mi bile korisne po pitanju pucanja očnih kapilara: jabučice su mi se zacrvenile samo po rubu, gdje leće završavaju.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam prvi put imala lece jer mi uopce nije palo na pamet da ih moram skinuti. i sve je bilo ok. iako sam zbog kiretaze dobila i narkozu - bar sam nesto vidjela kad sam se probudila
    pa sam drugi put zakljucila da bi ih mogla ponovo ostaviti, iako sam tad znala da ne bih smjela. opet je sve proslo ok.

da, imam mekane lece, ne znam kako bi bilo s (polu)tvrdima.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni nije pukla ni jedna kapilara.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imala sam leće na porodu i sve je prošlo ok. a i kakve veze ima carski rez s lećama? :?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja mislim da ako imaš mekane leće, ostavi ih, nitko ne mora ni znati. Ali s polutvrdima je bed, znaš kako one znaju i ispasti, pomaknuti se u kut oka itd. a to ti može samo smetati i ometati te na porodu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Imam istu dioptriju kao i ti, imala sam lece na porodu (mekane, jednokratne) i nisam imala nikakvih problema. A porod je bio zestok i dug

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni nitko nije rekao da ih moram skinuti. Ali u jednom trenutku, nakon sati i sati dripa, sredstava za smirenje i sličnoga, počele su me smetati, pa sam ih skinula. Da sam imala prirodan porod, vjerojatno bi ih ostavila do kraja. Iako nosim polutvrde.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:shock:

O ovome uopce nisam razmisljala.
    Nosim polutvrde lece i mislim da cu "riskirati" da ih imam na porodu i sve vidim jasno... osim ako u medjuvremenu ne iskrsne argument da je to krajnje nerazumno.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja nosim polutvrde, i na kraju sam završila na carski .. sve je bilo ok.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hm, hvala. vidim da svatko ima svoje iskustvo. neznan bi li uopce upitla ginekologa u vezi toga (on ce me i porodit) da mi nebi slucajno zabranio? nosim meke lece, mjenjam ih svako 3 miseca i ne, neman naocale. dioptrija mi se jako pogorsala proslo lito i nisam si dala napraviti nove.
    inace, na prvom porodu sam nosila naocale i jako su mi smetale.
    hvla svima koji su mi odgovorili.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja nosim meke leće i mislila sam ih skidati, ali sad sam se predomislila. Ako do poroda bude sve ok, nosit ću ih!

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ja imam -4, pitala sam ginića (dr.kos) rekao je da to stvarno nema nikakve veze slobodno ih nosim. porađala sam se od 6 ujutro do 9 navečer, išla spavati tek oko 2 i vjeruj mi da su leće zadnje što mi je bilo na pameti, nisam ni znala da su mi u očima a kamoli da mi smetaju. vjeruj, u trudovima ni špranje u očima ti ne bi smetalo . ne vidim vezu s carskim i lećama, oko uspavljivanja valda, najbolje da nijednom nisi prespavala s lećama? ne brini oko leća...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja imam tvrde, sjetila sam se u rađaonici i skinula ih. Nije mi uopće palo na pamet da bi se mogle i ostaviti u očima. A instiktivno sam za vrijeme najjačih trudova stiskala oči i čini mi se da bi mi se sigurno leća bila pomaknula da je bila tu. Uostalom, prvi porod-nisam ni znala što me čeka. A i drugi put ću vjerojatno isto.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Skinula prije poroda jer su mi rekli da ako imam lece da ih moram skinuti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da bi trebala ići bez njih, ja nosim polutvrde, i rekli su mi da skinem. Obrazloženje poznato: moguće komplikacije....
    Stavila sam naočale, i prije samog poroda, sestra mi ih je maknula da me ne smetaju.
    Ono bitno sam vidjela, a to je moment kad su mi dalu malenu na prsa, ovo prije nisam razmišljala da bi mogla gledati, jer sam čekala samo da izađe, a i koncentriraš se na trudove i disanje.
    Ja sam im rekla za leće, i namjerno nisam išla s njima rađati, jer mi je palo napamet da bi zaista nešto moglo krenuti po zlu, a moj vid je važan i nebi si oprostila bilo kakav problem s očima ukoliko sam ga mogla izbjeći.
    Šta ja znam, valjda sam štreberica, pa previše slušam.....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam ih skidala, a pitala sam trebam li. blijedo su me pogledali.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ja se uopće ne sjećam jesam li ostavila leće ili sam imala naočale. Znam samo po fotkama da sam nakon samog poroda na odjelu babinjača imala naočale. Slijedeći put ću s lećama, mislim da je tako spretnije. Ono kad se vrtiš na krevetu s boka na bok, mislim da naočale samo smetaju. Ja nosim mekane leće i imam visoku dioptriju, bez nekakvog pomagala bila bih izgubljena :/

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam rodila sa lecama. Kako sam rodila prije vrimena (po ginicu 3 a po pedijatrici 5 tjedana prije) sve se tako brzo odigralo da sam se leca sjetila tek kada sam rodila. uopce mi nisu pale na pamet!!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja rodila sa lecama u ocima i sve je bilo ok

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš kao i ti nosim mekane leće koje mijenjam svaka 3 mjeseca, dioptrija mi je -4,5. Nisam niti pitala mogu li ih imati na porodu, jer sam se bojala da će mi reći da ne smijem, a ne znam kako bih to podnijela. Imam naočale, ali ih mrzim i bilo bi mi koma da su mi u onoj muci i strci još i one smetale. Dakle, imala sam leće na oba poroda i sve je prošlo super, bez pucanja kapilara i ikakvih drugih komplikacija.
    S polutvrdim je druga stvar (nosila sam i njih i često su mi ispadale i znale smetati), ali ako imaš ove kao moje, nemaš brige.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam se tek u rađaoni sjetila pitati za leće (meke, dioptrija -5,5) i rekao mi doktor da ih bolje izvadim jer je prvi porod i trajat će dugo (nisam bila puno otvorena) i sigurno ću htjet odspavat (dobila sam epid.) pa sam ih skinula. Inače ne bi bilo problema. Porod bio prebrz, a ja s naočalama rodila U petrovoj

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

obadva puta rodila sa lecama u ocima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •