Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Majoneza

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Majoneza

Kad mislite da bi djeca smjela probati majonezu?

Pretpostavljam da ova majoneza iz dućana (Zvijezda), iako se kakti radi od sirovih jaja, nije opasna u smislu salmonele?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa Lovro ju je već probao. Ali nije da ju jede. Samo sam mu dala da pokusi. I nije oduševljen. Ali npr. jede francusku salatu u kojoj ima majoneze. Ali ju ja pomiješam s jogurtom.
    OT. Šta se stvarno Zvijezda radi od sirovih jaja? Nekako mi je teško u to povjerovati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ne, majoneza se radi od sirovih jaja kad ju doma radiš. Ali ne vjerujem da se ove iz dućana rade od sirovih jaja tj. sigurno prolaze nekakvu termičku ili nekakvu drugu obradu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

btw. Lea je mene neki dan žicala francusku salatu, pa baš zato i pitam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa ja bi rekla kao laik da može. Ako nema alergiju na jaja i ostale sastojke majoneze. Ali ne bi dala kupljenu francusku salatu. Samo onu koju ja doma napravim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bljak!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

u majonezi nema nista korisno pa mislim da im i ne treba
    samo masnoca....
    MM i ja je nejedemo svakako, tako da nece ni F zadugo....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, nije da sam pitala ima li što korisno i je li bljak, a niti tko od odraslih jede majonezu, nego jesu li je djeca probala. Masnoća inače baš i nije nekorisna za djecu, posebno mršavu kao što je moje, i mislim da domaća majoneza uopće ne bi bila loša stvar za povremenu konzumaciju kad ne bi postojao problem sirovih jaja.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hajde hajde sta se ljutis odmah , nisam mislila nista lose
    meni je i jedno i drugo neprihvatljivo :naimg:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrej je prvi put probao francusku na tweetičinom rođendanu, prije nekoliko tjedana.

zamisli kako mi je bilo kad je idući dan dobio proljev :shock: , ispostavilo se da je virus u pitanju pa nisam ispala totalna nemajka.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dino još nije probao majonezu iako je ja jakoooo volim, evo sada ide božić i sveki uvijek pravi rusku ili francusku salatu, koju će htjeti sigurno probati, već ga vidim kako moli daj majo dini, sve se nadam da mu se neće svidjeti jednostavno mi je još mali za majoneze, senfa, kečapa itd.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Viktor nije probao jer je nemamo u kući....A ako se bojiš sirovih jaja, onda joj daj industrijsku, u njoj je valjda ukokana svaka gamad.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, i ja mislim da je u industrijska majoneza sigurna (a da za razliku od domaće nije baš neki prehrambeni izbor).

Nije mi cilj davati djetetu redovito majonezu nego se pitam smije li ju probati, baš radi predstojećih blagdana, jer Lea naravno hoće probavati sve što vidi. Morati ću je nekako držati dalje od kolača sa orasima/lješnjacima.

Btw. neki dan smo jeli njoke sa gorgonzolom, a meni se nekako isto čini da djeca ne bi smjela gorgonzolu, pa smo se žurili pojesti dok se ona ne probudi. KAd s eprobudila rekla je ŠTA TO SMIDI tako da je problem gorogonzola riješen.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da ćemo mi napraviti francusku s kupovnom majonezom (onom s jogurtom, i još razblaženu vrhnjem). mm bi uvenuo od žalosti da nema francuske, a andrej da je ne smije probati.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam kako pravis rusku salatu, ako pravis, ali meni majoneza tu bude mnogo bolja, pomijesana s pavlakom (kiselo vrhnje).

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan još nije probao majonezu, al ne da bi mu nešto specijalno branila, nego je nikad ni nemam doma, niti radim išta s njom, osim za blagdane, kad tamanimo francusku

ako će htjeti jesti, dat ću mu

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam luda za majonezom..i to toliko da me brat zeza da bih mogla jos jedino da je jedem s aspirinom
    e bas zato je i ne jedem, osim kad si priustim ceif za neki rodjendan i sl...pa pravim rusku salatu
    pravila sam je i za farisov rodjendan ali je F nije probao

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da za fransusku nema problema, ako je radis kao ja , a to znači malo majoneze i puno kiselog vrhnja. Meni je tako najfinija. Industrijska je definitivno sigurnija, i da, ja vjerujem da se radi od jaja. Nes' ti skupoce - jaja su odavno prestala biti luksuz.
    A ja bih svojoj dala i domacu majonezu, bez straha, ali do sada nije bilo prilike (mozda cu je raditi za Bozic ili NG). Ako uzimas jaja koja se veterinarski kontroliraju, mislim da problema nema. Tim vise kaj je zima.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo raspleli gordijski čvor - mm je napravio majonezu bez jaja s vegetarijanskog topica: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=33724

stavio je i vrhnje jer se stvarno jako stvrdne.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Morati ću je nekako držati dalje od kolača sa orasima/lješnjacima.
    .
    Mima, zašto? jel alergična?
    Marko još nije jeo ništa orašasto, ali baš sam mislila sad za blagdane da mu dam da proba kekse sa orasima i bademima.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, a jel vas ne brinu konzervansi?
    negde procitah da se bas u majonezi
    nalaze neki od najopasnijih E brojeva.
    najvise radi toga moj mali jos nije probao majonezu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj još nije i neće skoro. Ima tri godine. ne pita, ne nudim

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

recept sa vegetarijanskog topika za majonezu bez jaja je savrsen.
    ja sam pravila sa maslinovim uljem i bas je ukusno ai mnogo zdravije od kupovne majoneze.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    ja sam luda za majonezom..i to toliko da me brat zeza da bih mogla jos jedino da je jedem s aspirinom
    e bas zato je i ne jedem, osim kad si priustim ceif za neki rodjendan i sl...pa pravim rusku salatu
    pravila sam je i za farisov rodjendan ali je F nije probao
    i ja sam luda za majonezom i isto iz tog razloga veoma rijetko je kupujem. Inace, majoneza je jedino sto jedem od masne hrane
    Upravo sam je kupila i naprvaila nekoliko sendvica sa njom i dam Editi i Samiju da probaju. Nije im se svidjela

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora je jela francusku salatu za blagdane jer je naravno redom probavala.Čak je kod moje bake inzistirala da proba hladetinu,brzo ju je ispljunula(zato sam uostalom i dozvolila da proba jer sam 99.99% bila sigurana da će pljunut ) Majonezu mi je opasno kupovat jer je volim,pa bih onda pomfrt,pa bih onda topli sendvič...........kad nema majoneze nema ničega.Dori se naravno svidjela,isto kao što joj se svidjela pašteta kad ju je probala kod mojih prijatelja jer je njihov sin večerao baš kad smo mi došle.Govorila je "fina pateta daj mi još puno" .Od onda ju više nikad nije spomenula,pa tako će valjda biti i sa majonezom i drugih 100 stvari što jedemo po rođendanima i raznim događanji a doma nikada.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja isto prije jedno tjedan dana napravila majonezu bez jaja sa onog gore topica kojeg je ms.ivy stavila... stavila sve kvalitetne sastojke... sve bio...
    i dala luki, prob'o prsticem kad je vidio mene kako isprobavam... svidjelo mu se...
    pa poslije sa kruhom...

da, majoneza ima puuno masnoce ali ni luki a pogotovo meni nije na odmet...

citah da je (dobra) masnoca jako dobra za rast i razvoj djeteta... cak i u nesto vecim kolicinama... aj mi recite jel ta informacija u rangu one da je secer u vecim kolicinama dobar za rast i razvoj djece ili ima nesto u tome?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    citah da je (dobra) masnoca jako dobra za rast i razvoj djeteta... cak i u nesto vecim kolicinama... aj mi recite jel ta informacija u rangu one da je secer u vecim kolicinama dobar za rast i razvoj djece ili ima nesto u tome?
    nisam bas najbolja sa memorijom, no kako se sjecam anchie76 je pisala da je u stvari najbolja potrebna masnoca za razvoj djecijeg mozga u stvari omega3 masna kiselina (ili kako se vec zove) koje nema ni u mlijeku ni u ne znam ja cem, vec u ribi i sl...

eh sad ima li nesto jos mimo toga, to ne znam a bas i mene interesira

a ako sam opet lupila neku glupost, pripisite beskonacnom nizu mojih bisera

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, ima je i u lanenim sjemenkama i ulju od istih... imas pravo...
    al dobre masnoce su i u maslinovom, sezamovom ulju, avokadu, bademima... itd.

mislim da samo svinjska mast stvarno nije dobra (pogotovo za odrasle ali ni) za djecu...
    no mene bas nesto zanima to kolicinski: jel slobodno mozemo malo jace futrati djecu masnijim?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    no mene bas nesto zanima to kolicinski: jel slobodno mozemo malo jace futrati djecu masnijim?
    meni moj instinkt kaze ne.
    dokaze zato necu ni traziti...
    mislim da previse bilo cega nije dobro pa tako ni masnoce u bilo kojem obliku, pa cak i one koja je korisna
    zlatna sredina 8)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odgovor je zapravo da, djeca trebaju dobivati veći postotak kalorija iz masnoća nego odrasli, radi toga što brzo rastu. Čak i u npr. makrobiotičkoj kuhinji koja je vrlo bezmasna djeci se češće daje npr. hrana pržena u dubokom ulju.

Lea inače nije htjela niti pogledati francusku pa je moja majoneza dilema riješena valjda do slijedećeg Božića

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odgovor je zapravo da, djeca trebaju dobivati veći postotak kalorija iz masnoća nego odrasli, radi toga što brzo rastu. Čak i u npr. makrobiotičkoj kuhinji koja je vrlo bezmasna djeci se češće daje npr. hrana pržena u dubokom ulju.
    e, na to sam mislila... samo sto sam to valjda samo jednom procitala pa nisam znala reproducirati kak spada...
    a mislim si ak makrobioticari, najgorljiviji kriticari masnog i slatkog, to tvrde nekak mi da razloga za zamislit se...

hvala, mima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lea inače nije htjela niti pogledati francusku
    ni andrej

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke