Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: problem početka dohrane

Kory

Početno problem početka dohrane

Drage moje,
    Počeli smo s dohranom prije 4 dana. Korina ima sad 6 mjeseci i ta 4 dana i do sada je bila isključivo na prsima. Dakle, beba ne zna ni jesti ni piti ništa osim maminog mlijeka. I sad imamo problema sa papanjem. Odlučila sam početi s povrćem-kuhana mrkvica. Nije baš njami. Malo pojede,a više zaprlja oko sebe. Za sada kuham ja, ali sam kod pokušaja s (kršitelj koda)o mrkvicom skužila da bi tako bilo lakše. Ali, da i dalje ostanemo kod moje kuhinje ili da si olakšam život s gotovom hranom?? Pobornik sam zdrave hrane!!!!!!!!!!
    I kako je naučiti piti na flašicu s kljunom ili joj vodicu dati na neki drugi način. Šta je najpametnije? Mislim da joj uz dohranu treba i malo vodice????

Thanks za savjete!!!!!!!!

Nataša

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Noa je u početku dohrane pojela 2-3 žličice,a nakon toga cicu,pa je s vremenom počela jesti više dohrane i tako dok joj nije zamijenilo cijeli obrok.
    trudila sam se da joj kuham,a njoj se naravno više sviđalo (kršitelj koda)ovo.
    sada jede sve i nemamo nikakvih problema.
    a vodu sam joj probavala svakako davati,ali ona je htjela samo na bocu,tek prije mj.dana je prestala piti na nju.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ni moja nije u početku jela više od 2-3 žličice, tek sad sa 9mj ima dva obroka od 100g hrane
    mrkvicu nemoj kuhati nego je svježu smiksaj u dobrom mikseru uz dodavanje prokuhane vode da se lakše smiksa (ni moja je nije jela kuhanu), isto možeš tako i jabuku i ostalo voće

tek se uči jesti, polako

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo koji dan stariji i situacija je ispočetka bila slična, ja sam takođe počela sa gotovim kasšicama jer nemamo trenutno pouzdan izvor klope za bebu. Nakon uglavnom popljuvane klopice probala sam tu kašicu pomiješati sa **** baby rižom niti to nije išlo, onda smo pomiješali sa bio palentom i to nam je njami. Svaka je beba drukčija, budi strpljiva sigurno ćeš s vremenom naći ono što joj paše. Moj stariji sin je starno prihvatio dohranu tek sa nekih 8 mjeseci.
    Sretno i pusa bebici

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kory (napisa)
    Mislim da joj uz dohranu treba i malo vodice????
    Nema nikakave potrebe za davati vodi ili bilo sta drugo za piti do navrsene godine dana. Nakon toga po ako dijete zeli.

Samo polako i bez bige, dijete ako je dojeno na zahtjev moze boz dohrane do navrseu godinu dana - bez ikakvih problema. Pokusaj malo mlijeka izdojiti u kasicu koju dajes - cesto zna pomoci. Uz to dijena djeca cesto zele sama jesti i ne zele biti hranjena pa pokusaj staviti zdjelicu sa kasom pred dijete (novine po podu u krugo od metar) pa vidi kako ide.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

S dohranom jednostavno treba biti strpljiv, nekoj djeci ide brže nekima sporije.
    Dakle-STRPLJENJE.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I mislim da, ako dijete npr. pojede cijeli ručak s mesom, a ne doji poslije toga, jer nije gladno, može se ponuditi voda, jer bi normalno moglo biti žedno.
    Pa isto tako i mi, nakon mesa, smo najčešće žedni.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo polako, tek ste na početku. Moj sin nije znao zinuti na žlicu, pa sam ga morala nasmijavati da otvori usta.
    Ja sam ustrajala na domaćoj kuhinji i tek s 8 mjeseci je počeo podoje zamijenjivati obrocima. U povrtne kašice sam dodavala izdojeno mlijeko i tako ih je htio papati.
    Ja sam mu davala vodu na žličicu i danas tako pije vodu. Čašu s kljunom nije prihvatio, pa sam od toga odustala. Mogla bih opet probati.
    Samo puno strpljenja i dojite i dalje na zahtjev .

Kory

Početno

Curke,

Kaj smijem davati bebi sirovo voće i povrće sa 6 mjeseci? Ja sam mrkvu kuhala sat vremena od straha da joj je lakše probavljiva (i naravno uništila sve vitamine!).

I curke, kaj mislite da je moguće da je gotova hrana za bebe bez ikakvog konzervansa kad ima rok po nekoliko mjeseci??????? A bez dodatka šećera? Ne znam, nekako mi to zvuči nelogično!

Thanksić!

pusa

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja cura nije htijela jesti kuhanu mrkvicu, pa sam joj dala (kršitelj koda)ovu i ta je bila i ostala super do dandanas.
    Inače, kada kuhaš mrkvu, poreži je na kolutiće (brže se skuha) i kuhaj u malo vode tako da se vitamini ne "izgube"

Ja znam da se propagira "prirodno", al u mojem slučaju (živim u mjestu gdje baš nema za kupiti ništa bio ili organski uzgojeno) mislim da je manje zlo dati gotovu kašicu.

Sunseeker avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam i ja pitanje... da li ako dijete pojede količinu od jedne kupovne kašice (i naravno sam da do znanja da više neće) da li mu nakon toga svejedno ponuditi još mlijeka ili ne?
    Jer, mi smo inače pomalo počeli sa nadohranom i on bez problem pojede cijelu kašicu i onda još i cice... da li da tako nastavimo ili da cicu izbacimo u tom obroku?
    Hvala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Kory prvotno napisa
    Kaj smijem davati bebi sirovo voće i povrće sa 6 mjeseci? Ja sam mrkvu kuhala sat vremena od straha da joj je lakše probavljiva (i naravno uništila sve vitamine!).

I curke, kaj mislite da je moguće da je gotova hrana za bebe bez ikakvog konzervansa kad ima rok po nekoliko mjeseci??????? A bez dodatka šećera? Ne znam, nekako mi to zvuči nelogično!
    možeš davati sirovo, inače bi bilo jasno upozorenje da treba biti kuhano

ta gotova hrana ima konzervanse ne one starinske nego nove poboljšane, nisu oni problem nego što neki vitamini jednostavno se raspadnu ako dugo stoje (najbolje je svježe ubrano), nemaju dodatak običnog šečera ali ima onih drugih mlječnih, fruktoza...

i to mora biti neki dobar konzervans s obzirom da se skladište na sobnoj temperaturi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sunseeker prvotno napisa
    Jer, mi smo inače pomalo počeli sa nadohranom i on bez problem pojede cijelu kašicu i onda još i cice... da li da tako nastavimo ili da cicu izbacimo u tom obroku?
    Hvala
    neka ciki, što više to bolje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni pedica savjetovala da pocnem sa **** sokom od jabuke i dajem 4-5 dana, pa nastavim od drugog voca, npr. kruske - takodje nekoliko dana, a potom slijedi kašica od jednog voća, najbolje jabuke. Navodno **** je samo termicki konzerviran. isti savjet dobila i prije cetiri godine kada smo srednjoj uvodili hranu. tada sam se pridrzavala toga i nismo imali nikakvih problema, a sto se tice hrane, nemamo ni danas.

Mladjem trenutno dajem **** jabuku koju malo razrijedim vodom. Ima 6 mjeseci i nekoliko dana i trenutno uzima oko 5 žličica tako razrijedjene kašice. Ne dojim odmah nakon toga, već sačekam oko pola sata.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mi smo poceli kuhanom mrkvicom koja je bila bljak, pa kuhana riza isto bljak, mozda je pojeo par zlicica
    onda sam mu dala naribane sirove jabuke i to je bio super, isto tako i banana, sad mu sa tim pomjesam i rizu i mrkvu i palentu i sve pojede

probaj naci namjernicu koju hoce papati, kod nas je to voce

na (kršitelj koda)u sam najsitnijim slovima procitala da je unutra i mljevena riza
    a kao vocna kasica

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i nas...dohrana kao i kod vas, 2-3 žličice .
    Ali sam skužila da bolje papa što je klopa kašastija. E, a to ne možemo napraviti vilicom i žlicom. Probali smo pasirati kroz malo cjedilo, ali je to malo učinkovito.
    Eto, mene zanima da li ima kakav mali mikser-multishaker koji malu količinu hrane uspješno pretvori u kašicu? Može i slikica .

hvala

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi imamo štapni mikser, juhe i pire kaša k'o veliki pa će valjda i rižu

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja ti rizab resimo jabuku na onaj ribez sto sluzi za parmezan, onda nema komadica, a kasasto je

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

htjela napiati: ja ti ribam recimo jabuku

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    mi imamo štapni mikser, juhe i pire kaša k'o veliki pa će valjda i rižu
    a da ga vidiš, klikni baš ovdje

iako, naš je dobrih 350 kn bio jeftiniji :?

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dia, mi upravo jeli mrkvicu kuhanu s rižom i naribanu jabuku kak' si prije pisala...i pojeo je dvije žlice (jutros mrkvica i riža ni polizati).

thalia, hvala, baš sam na taj mikser mislila, ali nisam znala da l' može raditi na malo .

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajd' probat ću probat večeras pa ti javim, al ne drži me za riječ, sin mi se užasava takvih zvukova pa se muž izvlači i živimo u svinjcu. čitaj: ne usisavamo nego kao metemo

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    ajd' probat ću probat večeras pa ti javim, al ne drži me za riječ, sin mi se užasava takvih zvukova pa se muž izvlači i živimo u svinjcu. čitaj: ne usisavamo nego kao metemo

poznate su nam akrobacije 8)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jao, moj obozava zvuk usisavaca...ali ja ne

shogi super za popapanu jabuku
    mi smo danas papali proso sa bananom

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se cini da moje dijete, iako ima vec 7 mjeseci, jos uvijek nije dobio refleks zvakanja i gutanja. on naprosto ne zna sto bi sa hranom koja mu je u ustima. jedino sto pali je rakijska casica, iz koje vrlo spretno pije. pa mu skuham rizu ili mrkvu, u casicu ulijem vodu od kuhanja i to popije, a kad pokusam uvaliti i kasasti dio, probrljavi po ustima i ispljune van. casica mu je super jer oponasa sisanje.

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo mi nabavili mikser i stvarno se od hrane napravi tekuća kašica...thalia ...Felix, pogodno je i za piti . Nikola malo bolje pojede.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj shogi prvotno napisa
    evo mi nabavili mikser i stvarno se od hrane napravi tekuća kašica...thalia ...Felix, pogodno je i za piti . Nikola malo bolje pojede.
    baš mi je drago

inače, mi smo danas probali dat rižicu... ne ide, neće. napravio zgađenu facu, pljunuo i zagrcnuo se na nepasirano zrno riže uffffff......

jel da probam s mrkvom?

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo počeli s mrkvicom i palentom, mada samu mrkvicu s malo jabuke jede radije...rižu isto ne voli :/ .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •