-
samaritanka,hvala ti na zapocinjanju ove teme.
u zadnje vrijeme,potaknuta iscitavanjem knjiga o porodjaju ali i razmisljanjima o narednoj trudnoci,se nocima uljujkujem u san zamisljajuci svoj iduci porod.sanjarim kako u noci ,u vlastitoj kupaonici ,sama prolazim kroz porod.prekrasno mi je o tomu misliti jer uvijek se osjecam toplo,sigurno i zasticeno i znam da sve sto se odvija i sto ce se zbiti je u redu.sinoc sam cak i odlucila kako cu posteljicu,kada se odvoji od djeteta poloziti u vrt te na nju posaditi mladicu breze.To drvo sam gledala citavu svoju mladost na obliznjem brezuljku,kako sjaji dok joj je vjetar u granama.
prvi porod mi je bio putem carskog reza i tesko mi je jos uvijek zbog toga.stovise,mislim da cu citavog zivota se sjecati toga kao situacije u kojoj sam si dopustila biti bespomocna.bila sam prihvatila tu operaciju kao potrebitu,jer u tom vremenu nisam imala znanja koja sada imam i gledajuci na sebe u to doba,divim se kako sam mirna i sigurna prosla kroza sve to.
sjecam se kako sam nakon operacije,lezeci nepokretna u sok sobi gledala u sat i brojala sekunde kada cu moci poci na intenzivnu i biti sa svojim djetetom.
sjecam se kako sam plakala i stidila se svojih suza dok su druge majke kraj mene dobivale svoju djecu na podoj,a ja sam iscekavala kada cu ja biti u mogucnosti primiti svoje dijete i uciti se dojenju.nisam nikada u zivotu toliko patila kao tada,dok sam nepokretna lezala nakon carskog a moje dijete je bilo isto samo,medju nepoznatima.
ponekad ga gledam nocu dok spavamo i osjecam veliku zalost sto sam dopustila da tako dodje na svijet ,sto sam dopustila da ga odvoje od mene,sto nije istog trena se nasao na mojim rukama i ostao ondje.
sve to me vodi da sto vise otkrijem,naucim i pripremim se da svome iducem djetetu pruzim svu njeznost i ljubav u takvom svetom dogadjaju.
kada razmisljam o porodu bez tudje pomoci,nije me strah smrti niti boli niti toga da necu biti sposobna sama roditi svoje dijete.
ono cega se bojim kada razmisljam o porodu opcenito je da se ne osjetim iznova bespomocnom,tj da me ovaj sustav koji u bolnicama vlada takvom ne ucini.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma