Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Blizanci i AP

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Blizanci i AP

Iako sam tek buduća trudnica, najviše vremena na Rodi provodim upravo na vašem forumu. Ovdje sam daleko najviše učim o majčinstvu, odgoju, odnosu, roditeljstvu i općenito o životu s anđelima! Čitam i Juula, koji mi je otvorio novu dimenziju mog budućeg života.. Svejedno, iako na sva svoja usputna pitanja uglavnom nalazim odgovor, na jedno nisam našla, a jako me zanima: Naime, kako funkcionira AP kod blizanaca i više? Zanimaju me iskustva majki blaianaca, trojčeka... Kako ih nositi u marami, kako dojiti, spavati, stalno biti prisutan, kako se svakoj bebi posvetiti 100%, i dati sve o debe, kuda s jednim kkada drugog presvlače, kako funkcionira bespelenaštvo, kako osluškivati svaku bebu individualno...
    Da li je uopće moguće biti AP roditelj ako je istovremeno više od jedne bebe?
    Unaprijed hvala na odgovorima!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Blizanci i AP

Citiraj Isabel prvotno napisa
    Naime, kako funkcionira AP kod blizanaca i više? Zanimaju me iskustva majki blaianaca, trojčeka... Kako ih nositi u marami, kako dojiti, spavati, stalno biti prisutan, kako se svakoj bebi posvetiti 100%, i dati sve o debe, kuda s jednim kkada drugog presvlače, kako funkcionira bespelenaštvo, kako osluškivati svaku bebu individualno...Da li je uopće moguće biti AP roditelj ako je istovremeno više od jedne bebe?
    Unaprijed hvala na odgovorima!
    Ne znam spadam li u kategoriju AP mama, mislim da ti na to mogu odgovoriti moje prijateljice koje me vide sa strane.
    Ali, mogu i odgovoriti na par pitanja koja si postavila.

Svoje dečke sam nosila u marami, jednog po jednog, rjeđe obojicu istovremeno, pogotovo zimi, jer je bilo dosta nezgodno.
    Dojim ih na zahtjev (imaju još malo pa dvije i pol godine), znači, kad god žele cicu, ja im dam. Spavamo zajedno. Stalno smo zajedno, ja imam porodiljni tri godine pa sam još uvijek doma.
    Kad su bili jako mali presvlačila bih ih tako da jedan ide sa mnom u kupaonu na pranje guze, a drugi je na krevetu (ako je još toliko malen da se ne mrda) ili na podu (ako već puzi, igra se i sl.). Onda se vraćam u prostoriju gdje je drugi i tamo prvog sušim, stavljam mu pelenu i odijevam ga. Ponoviti postupak s drugim djetetom.
    Nisam ih učila bezpelenaštvu, iako sam htjela, čak i pokušala, ali bilo mi je preteško. Moji su bili vrlo zahtjevne bebe koje su non-stop htjele biti na cici. I danas su takvi. Nesmiljeno ih cijede. 8)

A svaku bebu osluškuješ individualno i nema nikakve razlike imala ti jedno, dvoje ili troje djece... Svo troje možeš zagrliti u isto vrijeme.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lex, prekrasno! Hvala ti puno na odgovoru, da mi je samo vidjeti ta dva mala anđelića! Super je što si još uvijek s njima doma,pa možeš uživati u svakom trenutku proveden s njima! Velike puse i pozdrave vam šaljem i hvala na odgovoru...

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bravo Lex! Kod nas je sad super kad smo malo veći, sad se možemo istovremeno i maziti i igrati i spavati. Najveći problem je bio negdje do 6 mj. dok se još nisu kretale, po meni je AP bilo nemoguće primjeniti. Najgora situacija je bila kad obje istovremeno plaču i hoće se nositi, a nemoguće ih je obje nositi! U drugu ruku, pretpostavimo da se nosaju u različito vrijeme, mami ne ostaje ni 5 min vremena da nešto napravi..... uglavnom, ne želim te preplašiti, al ja sam bila velik dio dana sama i uz to imam školarku, tako da je neke odrednice AP-a bilo teško primjeniti.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    Najveći problem je bio negdje do 6 mj. dok se još nisu kretale, po meni je AP bilo nemoguće primjeniti. Najgora situacija je bila kad obje istovremeno plaču i hoće se nositi, a nemoguće ih je obje nositi! U drugu ruku, pretpostavimo da se nosaju u različito vrijeme, mami ne ostaje ni 5 min vremena da nešto napravi..... uglavnom, ne želim te preplašiti, al ja sam bila velik dio dana sama i uz to imam školarku, tako da je neke odrednice AP-a bilo teško primjeniti.
    Meni to nije bio problem, iskreno, ja sam ih nosila u isto vrijeme. Ako bi mi otežali, sjela bih se s obojicom, ili legla. A i dojila sam ih i dojim ih istovremeno u najvećem broju slučajeva. Jedino je postojao jedan kraći period kad su se budili totalno random, ali čak i onda nisam imala nikakvih problema.
    Istina je da ti jako malo vremena ostaje za tebe, čak i za to da odeš na wc ili se otuširati, ali uvečer, kad je suprug doma, a klinci su u krpama, onda je bilo vrijeme za moj kupanac. Čak i preko dana, kad bi obojica spavali u isto vrijeme, uspjela bih se tu i tamo i otuširati.
    Zaboravi na kućanske poslove dok su bebe male.
    Suzyem, kod tebe je situacija još specifičnija, jer imaš i stariju curicu, a ona svoju potrebu za pažnjom zna i te kako verbalizirati.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U početku je bilo najteže, ali dala sam sve od sebe da oni budu što sretniji, do te mjere da sam ja dan završavala potpuno krepana.
    Bilo je puno trenutaka kad nije bilo moguće istovremeno odgovoriti na potrebe obojice, tada sam bila baš nesretna. Ali što su više rasli sve je bilo lakše. Sad je tu još i cura, da se ja nebi slučajno previše opustila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •