Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: trudnicka knijizica

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno trudnicka knijizica

Ja vec bila dva puta na pregledu,sada sam u 7tj. trudnoce i jos nemam svoju trudnicku knjizicu,niti me gin. mjerila tezinu i tlak,niti vadila urin,niti krv. Sjkecam se prije 7 i pol god. kada sam bila trudna da mi je gin. odmah otvorio trudnicku(sa 5tj.),pa sad ne znam da li se to nesto mjenjalo.Kada se otvara trudnicka i kada nastupaju osnovni pregledi?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni je bila otvorena negdje oko 12. tjedna

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je s nekih 7-8 tjedana otvorio "trudnički list" . napisao da je obavio sistematski pregled, a NIJE (ja upisala u taj list da to nije obavljeno!).

traži da ti otvori knjižicu. i da napravi sve preglede. nema se tu što mijenjati. ak se trudnoće nisu mijenjale - ne znam zašto bi se druge stvari mijenjale.

btw - pazi što ti upisuje unutra, da ti se ne bi dogodilo isto što i meni. brdo podataka o pregledima kojih nije bilo.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je sa 8 tjedana otvorio trudnički list i svaki put mjerili težinu, tlak i opisali stanje i mjerice bebe.....

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ako si kod privatnog doktora, mislim da ne dobivas trudnicku knjizicu

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam sad doma da pogledam ali i meni je dosta kasno otvorena trudnička knjižica, i ja sam bila nestrpljiva da ju dobijem. Kilažu i tlak je mjerila uvijek.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Nije trudnička knjižica nikakav službeni ni neophodni dokument, samo neka vrsta lakše evidencije datuma pregleda i drugih podataka (koji bi se ionako trebali nalaziti u kartonu pacijentice).
    Neki docovi je ni nemaju, neki djele (pa nekad ponestane), neki šalju trudnice da same kupe...

Meni npr. u rodilištu krvnu grupu nisu htjeli prepisati iz knjižice, htjeli su vidjeti originalni nalaz labosa.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    Neki docovi je ni nemaju, neki djele (pa nekad ponestane)...
    A neki zarade na njoj. Moj doc je naplaćuje 25 kn.

Ne bunim se jer sam bila ljena pa sam je platila, a naravno da ti račun ne da...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni npr. u rodilištu krvnu grupu nisu htjeli prepisati iz knjižice, htjeli su vidjeti originalni nalaz labosa.[/quote]

Svugdje traže orginalni nalaz i to mi je ok

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moja doc ne daje knjižicu, ali svaki put dobijem ispisani list sa anamnezom, nalazima, težinom, tlakom, terapijom i sve što mi je gledala taj dan
    ja to imam sa sobom i dajem joj na svakom pregledu
    rekla bih da je iscrpnije nego trudnička (imala u 1. trudnoći), a i čitljivije, iz svoje stare knjižice ne razumijem ni slova

jedino me brine što mi ne gleda mokraću, bila sam 2x do sad i ni jednom nije gledala, a ni drugim trudnicama koliko sam skužila
    ali prvi put me poslala da izvadim kompletnu urinokulturu i nađena je e. coli, pa sad opet moram ponoviti nalaz
    ali sljedeći put ću je pitati zašto ne kontrolira bjelančevine u ordinaciji

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da sama nisam otišla u Narodne novine, kupila trudničku i stavila je dr na stol da je ispuni ne bi je niti imala. S druge strane, kada dođeš u bolnicu na neku kontrolu prije poroda obavezno te pitaju trudničku.
    Što se tiče krvne grupe, ako je u trudničkoj upisana s pečatom transfuziologije mislim da u Ri ne traže original nalaz. Ili možda sami vade krv i određuju krvnu grupu? Nisam sigurna jer mi svaki put kada sam tamo izvade 2-3 bočice krvi, a nalaz me nikada nisu pitali.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam je dobila sa 11 tjedana, besplatno i na njoj mi piše da je uvijek trebam imati sa sobom. Iako sam bila sa 7 tjedana na prvom UZ, tek na drugom pregledu mi je otvorena trudnička, mjeren mi je tlak i vagana sam. Inače u kartonu imam i trudnički list.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mozda mi otvori na drugom pregledu u prvi mj.Idem kod prvivatne gin. pa mozda ona ni ne otvara,ali opet mogla mi je to reci.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja vodim trudnoću u bolnici SD i nisam dobila trudničku knjižicu, svaki put mi upisuju tlak, urin, težinu i nalaz pregleda na papir.
    Pitala sam za trusničku, rekli su mi da ih oni nemaju nego primarni ginekolozi. :?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni je knjižicu otvorila moja ginekologica u DZ, a preglede na SD (uzv i ostalo), su mi isto tako upisivali na papir i još na karton, koji sam nosala sa sobom na uvid mojoj ginekologici, a onda je ona, čini mi se, sa kartona, znala mjere upisivat u knjižicu

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja svaki put nakon pregleda kod privatnika dobijem isprintane nalaze, tj. sto je sve ustanovio, i te sve papire, kao i nalaze iz labosa imam u malom fasciklu koji uvijek nosim sa sobom.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pitat cu je na drugom pregledu da li ona otvara trudnike knjizice.Valjda sad s tim necu imati problema jer sada sam na komplikacijama,a kazu mi da moram imati trudnicku knjizicu na komisiji.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod privatnika odmah po utvrđenju trudnoće besplatno dobila trudničku knjižicu u koju je i prvi i drugi ginekolog (imala 2 za vrijeme trudnoće zbog promjene boravka) redovito sve upisivao.
    U bolnici u RI tražili trudničku knjižicu na zadnjem pregledu i za krvnu grupu im je bio dovoljan podatak iz knjižice.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

prvu trudnoću sam dobila knjižicu kod ginekologa (u zagrebu).

danas mi je sestra rekla da kupim knjižicu u narodnim novinama i drugi put je donesem na pregled (u rijeci).

krvnu grupu vadila u petrovoj u zagrebu. rodila u rijeci, nisu mi priznali nalaz iz petrove, vadili mi još jednom krv na porodu. a pisalo je i u trudničkoj knjižici.

eto curke, nema pravila. izgleda da svatko radi po svom, ali šta je u tome novo

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ocito da nema pravila.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni dr. otvorila trudničku s 12 tjedana, besplatno mi ju dali u ordinaciji. Trudnički list? nikad čula

Definitivno nema pravila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •