Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Tjelesne tegobe zbog stresa

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Tjelesne tegobe zbog stresa

Trenutno imam nekih problema...vjerujem da će se uskoro sve lagano riješiti, ali ne mogu čekati to uskoro jer se jako loše osjećam. Ne spavam dobro, gubim dah, stalno moram duboko uzdisati i izdisati, osjećam pritisak na lijevoj strani p. koša, nekakvu tihu bol koja zahvaća i lijevu ruku, bol nije jaka - da baš boli, ali osjećam taj dio tijela i dosta me strah... Razmišljam da odem doktorici, ali ne radi više danas... kako vaše tijelo reagira na pojačani stres?

Znam da je rješenje ukloniti uzrok stresa, ali do toga je još dalek put. A kratke, oštre rezove ne smatram rješenjem...

Uzroci problema sad nisu bitni, nemojte se na tome zaustavljati, zanima me ima li tko sa sličnim smetnjama kad je jako uzrujan, više dana.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vrtoglavica. Slab apetit. Česta stolica. Suha usta.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavezno se odi prekontrolirati. Kada osjećaš izuzetnu napetost, bol obavezno se moraš opustiti..promijeniti ploču...izaći na zrak, i definitivno olakšati dušu.

dojiš ili ne?

Ukoliko ne dojiš, a osjećaš upravo ovakvu napetost, uzmi neko lagano sredstvo za smirenje. Međutim ovo je samo trenutna pomoć. Moraš riješiti uzrok svojih problema ili se naučiti boriti sa stresom. Znači: NAĐI VENTIL!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Ja sam prosle godine bila stasno pod stresom, uzrujana radi nekih obiteljskih problema. Smrsavila sam 5 kg u mjesec dana - proljev, zivcanost, gubitak teka - kod mene se oduvijek stres manifestirao na probavi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Tjelesne tegobe zbog stresa

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    kako vaše tijelo reagira na pojačani stres?
    Akutno - kratak dah, lupanje srca, ubrzano disanje (ljetos sam imala frke na poslu i uplašila sam se vlastitih simptoma)
    Na dulje pruge - problemi s probavom i padne mi imunitet.
    I ja razmišljam ponekad o odlasku doktorici, ali mi se čak autogeni trening čini boljim rješenjem, samo da se natjeram krenuti

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni su preparati valerijane odlični kad psiha počne rasturati tijelo. Jednom sam dobila groznu tahikardiju od sulude vožnje s mora (nisam ja vozila) i ništa nije pomagalo dok nisam popila tinkturu valerijane (gadno, da, ali super pomaže). Persen je isto ok (valerijana, matičnjak i hmelj - tabletice), ne uspavljuje nego baš uravnoteži.
    A ponekad će pomoći šalica bilo kojeg toplog čaja (a može i mlijeka) s medom, popijena u opuštenoj atmosferi.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prošle godine doživjela veliki stres da sam mislila da će me srčani udar.
    Nepravilni otkucaji srca, imala sam osjećaj da mi srce na trenutak stane, čas previsok, čas prenizak tlak, glavobolja, pritisak u plućima, oštra bol oko srca (kao da neko para nožem), nedostatak daha, nesanica (spavala sam 3-4 sata dnevno).
    Iako sam slabo spavala, po danu sam imala energije, nikad nisam osjećala umor.
    Dalje, gubitak apetita, valovi vrućine (hladnoće ne).

Na kraju nije bilo ni srce, ni štitnjača, nego stres.
    Nisam dobila nikakve lijekove, moj stres se liječio vremenom i plakanjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •