-
37,3
Brinem do bola. Miha je prije tri tjedna dobio malu temperaturicu, tak 37,2 - 37,3, jedan dan je išlo i do 37,6. Sporadično je kašljao i odveli smo ga pedu. Dobio je Amoxil. Temperaturica je pala, ali je pojačao kašalj i nakon tjedan dana nalaz na bronhima bio mu je bitno gori - jaki bronhitis. Dobio je Sumamed i inhalacije Ventolina. Treći dan Sumameda naotekla mu je pljuvačna žlijezda s desne strane kao da im mumps. Odjurila sam s njim u zaraznu. Tamo je doc rekao da je to virusno oboljenje, ali ne mumps jer je protiv njega cijepljen, i da bude brzo prošlo, da uzme i taj zadnji Sumamed, ali da smanjimo Ventolin jer se na plućima i bronhima više ništa ne čuje. Nikakvu pretragu mu nisu radili u zaraznoj, čak ni vadili krv. Smanjili smo Ventolin na 2x dnevno i mali je ubrzo ponovo prohripao. Kroz par dana opet smo bili kod našeg peda i rekao je da je nalaz i dalje jaki bronhitis i pojačao Ventolin. To je bilo u utorak. Odonda se stanje bitno popravilo. Tu i tamo malo zakašlje, ali i dalje je na Ventolinu 3x na dan. Međutim, vratila se temperaturica. Prekjučer je baka (ona ga čuva kad ne ide u vrtić) skužila 37,3, a veli da joj se i u petak činio topli, ali nije izmjerila. Jučer je cijeli dan bio ok. Danas oko podne opet ima 37,3. Inače, opće stanje mu je dobro, jede iako ne onoliko koliko je mogao prije bolesti. Čini mi se da je malkice smršavio.
Ne znam što da mislim. Nakon dvije kure jakih antibiotika on opet ima temperaturu. Više nisam dost pametna. Jel netko imao sličnu situaciju? Kaj mu može biti? Već je četvrti tjedan van vrtića. Brinem do ludila. Ne znam kako ću preživjet do današnjeg ponovnog posjeta pedu. Btw, ja sam užasno kašljava i s laganom temperaturom (37,3 naravno) od utorka, ali pomalo me prolazi i bez lijekova. Baka čuvalica se prekjučer razboljela. A Matija je kliconoša (bris od prošle nedjelje) Moraxella catarrhalis. Help!
-
Re: 37,3
Ne znam što bih ti rekla - najbolje će znati pedica - valjda. Ali kad smo kod temp. i mi smo tjedan dana nakon Amoxila 3 dana imali temp. pa dva dana ne, pa jedan dan da, pa jedan ne pa jedan da...ajme, ludnica. Na kraju smo napravili pretrage koje su hvala Bogu sve u redu tako da :? Evo, sad peti dan ne kuri.
-
Goga, ako toliko brines izvadi mu krv i napravi briseve. Pusa Mihi.
-
Već je dva dana na 36,9-37,0. Jel 37,0 tolerantna vrijednost? :? Bili kod doca neki dan, a i njemu je bila čudna ta temperaturica nakon 2x antibiotika. A meni je još čudnije da mu nije ni pokušao dati uputnicu za vađenje krvi (inače je stari iskusni doc i uživa moje puno povjernje). Veli da je vjerojatno zadnji zamah bolesti i da bi trebalo samo proći. Opće stanje mu je inače super, divlja po staroj navadi i konačno je počeo dobro jesti.
-
mislim da je do 37,2 normalna a preko povisena temperatura
inace i moj misic imao je nedavno 1 dan temp. cak je i povratio. nije dobio nikakvu terapiju, grlo OK. danas opet mala temperatura, do 37.9 max, tu i tamo zakasljuca, nosic ne curi
planiram u pedice ujutro i trazit krv i koje briseve, nosa i grla??????
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma