-
trebam savijet
ovako, imam curicu koja je 1mjesec i 10 dana stara. dojenje je od pocetka super funkcioniralo, ma pravi je sisavac, ali malo previse! vec u bolnici sam primjetila da voli da previse vremena provodi na dojci. ono sto s time zelim reci je da ona jako brzo sisa i najede se za nekih 10-tak min. ali onda uzme dojku i drzi je u ustima pa povuce jedan put pa je opet drzi itd. kao da je dojka duda varalica. to njeno ponasaje me ni malo ne cudi jer u 5.mjes. trudnoce na ultrazvuku smo je uslikali kako sise palac. i dan danas pokusava da ga nadje i stavi u usta, jako joj fali, ali posto ga ne moze naci postaje neurozna i place. ja znam da je to njoj potrebno i da joj ne bih trebala uskracivati, ali MOJE BREDAVICE!!!! druga stvar moram nekada i jesti i otici u wc ili??? kad joj ne dam dojku onda naravno place, postaje neurozna i onda se sazalim i opet joj dam...jednostavno sam psihicki pri kraju a i bredavice me naravno bole, jer ponekad zna ih stisnuti i sl.
drugi problem je sto preko dana jako tesko zaspi ili ikako ne spava...dosta je neurozna zbog tog palca ili te razvijene potrebe za sisanjem ...A DUDU VARALICU NECE, NAZALOST!!!
ako netko ima slicna iskustava ili savjet, molim pomozite!!!
zahvaljujem!!!
-
Ja imam slicno iskustvo - ali savjet nemam. Ja smam pistala O da doji-doji - doji ... u nedogled.
Vjeruj mi da te razumijem i da znam kako ti je tesko ne biti ni trenutka odvojena od bebe. Mislim da tisaznanje da je to tvojoj bebici potrebno puuno pomaze. Ona to ne radi da tebe muci nego joj je porebno, mozda cak ima i grceve ako ne sisa. Pokusat' cu ti sumirati sto je nama (u pocetku jako rijetko, kasnije sve cesce) pomagalo da makar mao odmorim bradavice:
- Nosenje u marami, opet je uz tebe, ali si ipak malo slobodnija i ne mora imati bas bradavicu jako stisnutu u ustima.
- Zajedno (moze i sa tatom) u kadu.
- Prst u usta umjesto cucule/bradavice
-
I nama je tako bilo prva 2-3 mjeseca, više se ni ne sjećam. Nismo mogli niti u šetnju jer je on stalno htio biti na sisi. Probali smo i s dudom varalicom, ali nije išlo.
Odjednom je prestalo-počeo je jesti svaka 3-4 sata. Znam da ti nisam pomogla, ali eto, samo da te utješim da će to proći.
-
-
silvy, problem s bolnim bradavicama je to sto je polozaj na dojci los. Tako da bez obzira sto dijete hoce drzati bradavicu u ustima i dok spava, inzistiraj da je i tada dobar polozaj - da ti se ne ostecuju bradavice.
I da, sasvim je normalno da dijete hoce stalno sisati. Sisanje je njihov prirodni umirujuci refleks. I oni sisaju kad god se trebaju smiriti, kad se lose osjecaju, kad trebaju blizinu, itd. A to je u prvim mjesecima manje vise stalno.
Postane lakse s vremenom. Drzi se
-
potpisujem lejlu za nošenje u marami. moja h je prva 3 mjeseca stalno ali stalno htjela sisati. podoji su trajali u prosjeku 45 minuta s jaaako kratkim pauzama. marama nam je puno pomogla jer je bebačica bila u ful kontaktu i tad je bila prekrasno smirena, od nervoze niti n. a da ne pričam koliko je meni to olakšalo jer ju je najčešće nosao mm pa sam ja uspjela predahnuti, odspavati, okupati se...
e da, marama nam je riješila i problem dnevnog spavanja. imali smo isti problem da baš radi te potrebe za stalnim fizičkim kontaktom helena jednostavno nije spavala dulje od 10 minuta u krevetu. u marami je redovito odrapila po 1-2 sata. probajte.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma