Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: DV JABUKA - TRNAVA

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno DV JABUKA - TRNAVA

Ima li još koja mama čije dijete ide u taj vrtić da razmjenimo iskustva

lujza

Početno Re: DV JABUKA - TRNAVA

Citiraj anima prvotno napisa
    Ima li još koja mama čije dijete ide u taj vrtić da razmjenimo iskustva
    I mi smo Jabuka ali u Retkovcu, pisala sam pod tim topicom već nešto o slatkišima i sl. Ali možemo i ovdje nastaviti. Ajde slušam iskustva, baš me zanima je li ima razlika u lokaciji. Moj miš je jaslička grupa.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo isto u Retkovcu, u grupi Tigrići, a vi lujza?
    A uskoro ćemo u goste na dva tjedna u Trnavu jer nam preuređuju kuhinju.
    J sam u pravilu zadovoljna, imamo dvije brižne i iskusne tete. Hrana je o.k. ima gluposti kao i svugdje, ali čini mi se da dosta brinu da jelovnici budu raznovrsni. Sviđaju mi se izvještaji o radu na oglasnoj ploči, tete ih često slikaju pa nam izvjese slikice.

Neki dan sam slučajno došla oko 11 sati ostaviti nešto u ivanovom ormariću, kad izlazi naša teta sva ozarena i nasmijana i zove kolegicu da brzo dođe vidjeti kak se djeca lijepo zabavljaju sa nečim što im je ona izradila. To me se dojumilo, definitivno nisu tamo samo kako bi ih pričuvale dok smo mi na poslu, nego se istinski trud eosmisliti im vrijeme koje provode tamo!

lujza

Početno

Mi ne idemo u Trnavu jer sva sreća imamo logistiku za ovakve slučajeve, ne znam tete tamo a naše tete neće biti ta dva tjedna već će se skupiti vjerojatno s grupama tamo prema uzrastu.
    Inače, super mi je što je u petak kod nas osvanulo na oglasnoj ploči pisamce medicinske sestre kojim se roditeljima skreće pažnja na zdrave prehrambene navike djece i preporuka čime zamijeniti slatkiše i ostalo slično smeće - davati sušeno voće, jlešnjake, banane isl. Ja sam se vlastitim očima uvjerila kako tete iz jedne grupe davaju višak slatkiša , smokića isl. teti u drugoj grupi u stilu "evo vašima, mi imamo već toga i previše".
    Naše tete su super, jedna je malo stroža, druga više veseliji tip, i svaka mi je super na svoj način, moj miško ljubi obje kad ih vidi i ima svoje "pijateje" (prijatelje) u grupi. Mislim, tako mali a već su škvadra...
    Jelovnik mi je uglavnom ok, samo mi doručak ponekad zapne za oko ali, kak si rekla, ima i gorih gluposti.
    Već mi je žao što druge godine idu k drugim tetama, ove opće ne bi mijenjala...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nia je isto jasličar i mi smo zadovoljni uglavnom sa svim
    yasmin[b] baš me zanima gdje će vas staviti kod nas u Trnavi :?
    Ja osobno niti ne znam gdje je vrtić u Retkovcu ali morat ću potražiti jer se preko ljeta tamo ide na mjesec dana.
    Meni nije poznato da naše tete (iz naše grupe) daju nekakve smokiće ili slatkiše. Mislila sam da ne, jer nitko nas ništa nije pitao. Ali baš ću ja njih pitati. Ja sam čula da sad po novom tete prate djecu do kraja vrtića, zna li netko nešto o tome?

lujza

Početno

Ja sam isto mislila da se na takve stvari pazi, ali neki roditelji nose slatkiše za svoju djecu i to se onda dijeli po grupi. Ja nosim koji puta sezonsko ili suho voće. Kad sam tete pitala rekle su A ne možemo roditeljima zabraniti da to nose... Nije stvar u roditeljima nego u vrtiću koji mora postaviti granice i odbijati junk food i ponuditi alternativu (voće, štapiće umjesto smokija itd). Misliš da klinci neće jesti voće? Hoće jer sve kopiraju jedni od drugih. Sve ovisi kakve su navike roditelja i što prenose klincima. Raspitaj se, ako ne, možeš ostati iznenađena koji puta ako vidiš.

lujza

Početno

Što se teta do kraja vrtića tiče, ne znam, jer jasličare vode medicinkse sestre a od 3. godine kad su vrtićka grupa vode ih pedagozi. A ja bih voljela da im ostanu iste tete, ako su kvalificirane, prva bih potpisala

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

lujza, ja mislim da niti od roditelja a bogme niti od vrtića nije u redu to sa slatkišima ili whatever. Mislim, pa kako ja mogu donijeti čokoladu i reći dajte to mom djetetu?! Pa isto tako mogu donijeti i akvamaris i reći ajde malo molim vas našpricajte...mislim ne mogu to vjerovati. Trebali bi se od toga ograditi i reći da to ne rade a ne da moje dijete gleda dok drugi jede A u jednakom mi je rangu i da bude ponuđeno istim zato jer neko drugo dijete jede jer su njemu to roditelji ostavili, grrr... katastrofa
    Mislim da se kod nas to niti ne može ali pitat ću. Niu ja vrlo rijetko uzimam iz vrtića pa

Ja mislim da se sada med. sestre niti ne mogu zaposliti kao odgojiteljice i to je sto posto. Što je bilo bilo je, sad bez ped. akademije ništa

lujza

Početno

anima, sve što klinci donesu u grupu od grickalica i ostalog dijeli se svima, ne klopa sam taj mališa. Znači, loše prehrambene navike jednog djeteta mogu se prebaciti na sve, zbog par roditelja... I naravno zbog odgoja da sve dijele s drugima u grupi, što je lijepo samo po sebi. Kad sam došla po mog miša, često je na odlasku dobio napolitanku ili nešto drugo slatko... Što da ti kažem... Jedno jutro kad sam ga dovela imali su hrpice smokića pred sobom svaki, PRIJE DORUČKA, 7 30 ujutro! Od onda više ne vjerujem u priče o zdravim navikama, jer se očito ne žele suprotstaviti već idu linijom manjeg otpora. I doma uopće ne dajem ništa slatko jer sam uvjerena da se toga najede kroz tjedan u vrtiću. A s medicinskom ću pričati ali anonimno.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam da li ste vi dobile u vašem vrtiću ali nama je jedan dan osvanuo na ormariću papir o kao zdravoj prehrani, tj. kako djecu treba hraniti. Toliko o dobrim prehrambenim navikama i trudu vrtća da nas roditelje educira ako mom djetetu u 7,30 ujutro daju smokić.

lujza

Početno

da, stavili su i kod nas taj papir i drago mi je zbog toga samo sumnjam da će to utjecati na one kojih se tiče. oni će to vjerojatno ignorirati. mislim, ne mora biti da se ovakve stvari događaju i kod vas, nemoj generalizirati, i ja osobno nisam za 100% isključivanje slatkiša ali nek to bude koji put i iza obroka. nek donesu onaj zakon o posebnom oporezivanju slatkiša, onda neće biti argumenata da je slatkiš jeftiniji od voća ma, mogla bi o ovome razglabati do preksutra. pohvaljujem u vrtiću meni, ručak naročito, imaju puno povrća i salata, i užine su ok, doručak koji puta je :shock: , (npr. krafne s čokoladom) i uvijek ću kritizirati ono što treba biti bolje. kad pitaš na roditeljskom za te stvari, samo slegnu ramenima "mi tu ništa ne možemo, ne možete to zabraniti".

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam kako je u vašim grupama, ali kod nas su tete striktno naglasile da se smokići ne donose...
    mi ne idemo u vrtić prije 9 pa ne znbam za ovo prije doručka, ivan uvijek doručkuje doma
    znam da naše tete daju po neki slatkiš ili grickaliciu ali samo nakon obroka, nikada prije
    jednom kada se Ivanu baš nije sviđao ručak pojeo je bananu i keks koje je neki od roditelja donio...stvarno nemam ništa protiv

jesu li vaša djeca od ove godine krenula u jaslice?
    nećemo ni mi u goste u Trnavu, nekako ćemo se snaći par dana

lujza

Početno

mi idemo u jaslice već godinu dana. danas je roditeljski (Retkovec) u vezi praznika i preuređenja objekta (kuhinje) i nadolazećih seoba naroda u Trnavu. baš me zanimaju komentari...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nisam bila na roditeljskom ali mi je prenjela teta,

ipak će biti organiziran boravak u jaslicama u retkovcu ali samo u onom drugom djelu (dalje od kuhinje) ali svi koji nisu pisali da će dovoziti djecu u Trnavu neće moći dovoziti ni u Retkovec... :/
    neke mi se to čini unaprijed smišljena strategija (mislim da tete nisu znale) ja nisam ništa pisala ni potpisivala jer mi je problematični samo 18, 19 i 20 a sve drugo sam tak i tak većinom doma
    znaš li kak stvari stoje u tvojoj grupi? da li većina dolazi ili ne?

lujza

Početno

najbitniji faktor oko odluke ide li dijete ili ne u vrtić taj period je lokacija. kod nas je dosta ispunilo NE, i slažem se da je to bilo taktički odigrano. pazi, oni nisu u onu tabelu po tjednima naveli idući tjedan 18.-23. a već tada počinju radovi i grupe se sele. mi ćemo se idući tjedan nekako pokriti da ne dolazi i onda dolazimo 2.1. kada je stanje redovno (u tablici si se morao izjasniti za 2-5.1.!) ima tu puno nelogičnosti na prvi pogled ali valjda je cilj da što manje djece dođe. naše tete neće raditi nego će biti pripravnice i ostali koji su rezerva za praznike.
    mogu uvažiti dosta toga ali ipak ne živimo u vremenima s kolektivnim godišnjim (kao ljeto,na primjer)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo od ove godine krenuli u jaslice

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma ja pojma nemam kak je ta tablica izgledala?! uopće mi sada nije jasno ovo od 2-5 siječnja? Što niti tada neće normalno raditi?! Mene su tete samo usmeno pitale za ova dva tjedna do praznika. Pa da li onda započinju radovi već 18. ili ne?! sad mi tek nije jasno.
    Ma stvarno mi je to koma, Baš veli teta da će prema listama samo 14 djece iz naše tri grupe (ulaz aleja lipa) dolaziti te dane...ne računaju da npr samo u našoj bilo 9 djece ovaj tjedan na bolovanju čiji roditelji niti ne znaju za to.
    I još uvijek se ne zna koje tete rade, a koje ne...
    ma sve mi je to malo bljak ispalo...
    zapravo mi se činilo kao da se njima ide kolektivno na produljene praznike, a ovo sa reparacijom kuhinje im je baš super sjelo...

lujza

Početno

kažu od 18. "izvanredno stanje". zbog "zimskih praznika" bi se objekti i tak zatvorili, pa su zato dogovorili radove sada. naša teta veli da one uopće ne mogu utjecati na to hoće li raditi tada nego samo dobe direktivu za godišnji, slobodne dane isl. ne zanm kako je u drugim vrtićima i je l to normalna praksa svugdje ali čemu forsiranje na zatvaranju objekata vrtića u ljeti i oko božića? trebalo bi se malo pročačkati po zakonima... pa nisu školarci, a većina roditelja radi sve dane osim blagdana, eventualno spoje par dana za g.o.
    ako netko tko ovo čita zna kakve su prava i obaveze vrtića oko ovoga, nek se javi. imam dojam da je ovo siva zona u kojoj se mogu postavljati vlastita pravila.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma kakvi zimski praznici...to mi je prvi glas :shock:
    za ljeto mi je jasno, ali i onda rade u smjenama, mjesec dana u jednom, mjesec dana u drugom vrtiću

ma koma... ne znam kak je u drugim vrtićima, nisam ćula još od nikoga da se ide na zimske praznike

lujza

Početno

ok, krivo sam se izrazila, pod zimskim praznicima mislim na reduciranje broja teta pa time i broja grupa djece, kao u ljeti. u svakom slučaju, zatvaranje nekih lokacija i čuvanje u centralnom objektu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo baš sam se čula sa mm i kaže da moramo upisati dijete ako ide u vrtić od 27. do 02.01.2007. Super, a baš sam se pitala kako ću tih tjedan dana

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja sam išla u vrtić u Trnavu ali daaaaavno, a jel neka od vas baš iz Trnave

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •