Kod mene je baklava (k'o i sve ostalo odokativno):

kupis kore - to je najbitniji dio (bez sale).
ja nikad baklavu ne punim samim orasima je r ne volim, nego stavim 1/4 tirita (sto ti je tvrdo tijesto zakuhano samo zumancetom i osuseno u rerni). Tirit mozes mljeti nakon toga ili ga mozes usitniti prije susenja - kako ti volja. U nadjev stavin saku secera. Dakle sad' imas kore i smjesu. Dalje ti jos trena puter (ne margarin). Istopis puter, skines pjenu i bacis, onaj talog na dnu isto bacis.

Sad' ti je sve spremno za baklavu. Mozes redati redove u tepsiju pa nadjev ... i tako naizmjence. Meni je puno 'elegantnije' praviti smotuljke. 2 kore na njih namazes topljeni puter (ja mazem samo na traju koji trebam zalijepiti) i posped nadjev. Smotas, izrezes na komadice i stavis u tepsiju. Ostavi malo razmaka medju komadicima da se lijepo ispece.

Onda ide pecenje i zaljev.