Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: policistični jajnici

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno policistični jajnici

Danas sam bila kod ginekologa na ultrazvuku i rekao mi je da imam policistične jajnike. Menstruacije su mi uredne i nisu bolne.
    A za te ciste je rekao da nije ništa opasno i da je normalno za cure mojih godina (imam 21) ali da moram kontrolirati za 3 mjeseca opet :/
    Je li netko ima takve jajnike i hoću li imati problema sa začećem :?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

uh, ima nas jako, jako puno
    sve ovisi o tvojim hormonima i o tome da li ipak imaš ovulaciju - možda bi bilo dobro napraviti testove iz krvi na hormone i zamoliti doktora da ti prati ciklus i vidi za ovulaciju

policistični jajnici mogu biti velik problem za začeće pa to treba hitno rješavati

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bojim se :shock:

kako misliš da ih treba hitno rješavati? Kako se to rješava????
    ginekolog je rekao da ih treba samo kontrolirati.... :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam ti ih imala privremeno čini mi se (nakon 6mj uzimanja triquilar antibebi tableta imala sam 5-6 folikula) inače koristili vadi-ga-na-vrijeme princip jedno 3g, i kad smo se odlučili za bebača ja se pripremila na barem 6mj "rada" kad ono isprva

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da! Zaboravila sam reći! Ja sam pila Yasmin oko 7 mjeseci, prestala ovo ljeto...vjerojatno je to zbog toga zar ne? :/

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nemaš se kaj bojat, nije to ništa tako strašno. kontracepcijske tablete pomažu da se jajnici očiste od cistica, tako da ti one sigurno nisu uzrok. obično se baš i riješava tako da se neko vrijeme konstantno pije tablete. Ali ti si još jako mlada tako da ne vjerujem da ćeš dugo čekati na bebu (ako je to ono što želiš). Ali u svakom slučaju mislim da bi ti bilo dobro napraviti hormonalne pretrage

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja starija sestra je imala policistične jajnike, neredovite menstruacije...doktori su rekli da će teško ponovno začeti.( ima sina od 14g.)
    nije se pazila 2-3 puta i prije nekoliko dana je ugledala plusić na testu :D

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je doc rekao istu stvar s 21 godinom, sada sam trudna već treći put. Prvi i drugi put zatrudnila otprve, treći put neplanirano, uz zaštitu

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dva primjera, moja sestricna i kolegica s posla obje imaju policisticne jajnike. Sestricni je doktor rekao da ce tesko zaceti sad ima dvoje, oboje je zacela brzo i oboje poslije 30. Kolegica imala neredovite menstruacije, neredovite ovulacije, i ona sada ima vec dvoje :D . Nista ne brini nego se baci na posao!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

I ja to imam, niakvih problema. Cim smo se prestali paziti, zatrudnjela sam za 3 mjeseca.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam ih imala, ciste nestale nakon što sam nekoliko mjeseci pila diane 35. oba puta zatrudnila skoro pa od prve :D

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

vi ste me svi tako obradovali :D :D :D

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Na žalost imam ih i ja .V. smo dobili nakon par mjeseci pokušavanja, sada već više od godinu dana pokušavamo dobiti i drugu bebicu ali za sada ništa.Ginekolog mi je dao još mjesec dana fore da probamo pratiti ovulaciju LH testovima i možda uspijemo a ako ne preporučio mi je lječenje i da malo pričekamo sa novom truddnočom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam saznala oko sedamnaeste godine da imam policisticne jajnike i ginekolog mi je rekao da cu jako tesko zatrudnjeti.
    Morala sam trositi Diane 35, ali se ne sijecam vise kako dugo sam trosila.
    Jako sam se bojala da li cu moci zatrudnjeti, pogotovo jer su mi menstruacije bile neredovite i nikad nisam znala kad imam ovulaciju.
    No, ja sam bez problema ostala trudna i sad vec imam dvoje prekrasne djecice :D
    Mislim da se ne trebas brinuti,ali ja bih na tvom mjestu potrazila misljenje jos jednog ginekologa.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mama27 prvotno napisa
    J
    Mislim da se ne trebas brinuti,ali ja bih na tvom mjestu potrazila misljenje jos jednog ginekologa.
    ali on će mi reći nešto drugo i onda ne bi znala kome da vjerujem i bila bi još zbunjenija baš se osjećam jadno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

anabela ja sam ili medicinski fenomen ili utjeha svim zenama ( osim jajnika ima tu josssss puno anomalija kod mene)
    s 13 godina su mi poceli nekakvi cudni bolovi u trbuhu nekakva mala temparaturica i malaksalost. I tako od jednog do drugog doktora na kraju zavrsim na vadjenju desnog jajnika zbog toga sto se nije ni razvijo jer ga je pojela cokoladna cista velicine zenine sake. Lijevi jajnik ociscen od nekoliko cista, adijagnoza sto se djece tice je bila ravna snu. I tako jarekla svom tadasnjem decku (studirao je medicinu-nemres vjerovat ) i ajmo sex bez zastite udri i tako neko poduze vrijeme kada ono sada imamo sina od 8 godina i u iscekivanju smo bebaca negdje oko 4.7. :D :D :D :D

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj loo prvotno napisa
    anabela ja sam ili medicinski fenomen ili utjeha svim zenama ( osim jajnika ima tu josssss puno anomalija kod mene)
    s 13 godina su mi poceli nekakvi cudni bolovi u trbuhu nekakva mala temparaturica i malaksalost. I tako od jednog do drugog doktora na kraju zavrsim na vadjenju desnog jajnika zbog toga sto se nije ni razvijo jer ga je pojela cokoladna cista velicine zenine sake. Lijevi jajnik ociscen od nekoliko cista, adijagnoza sto se djece tice je bila ravna snu. I tako jarekla svom tadasnjem decku (studirao je medicinu-nemres vjerovat ) i ajmo sex bez zastite udri i tako neko poduze vrijeme kada ono sada imamo sina od 8 godina i u iscekivanju smo bebaca negdje oko 4.7. :D :D :D :D
    ajme Bože....stvarno si fenomen! :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako te strah traziti drugo misljenje, onda na sljedecoj kontroli reci svom ginekologu da bi htjela provjeriti hormone.
    Vec ti je veliki plus ako imas redovite menstruacije.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni 3 jakoooooooo jakoooooo dobra i svjetski poznata ginica rekla ovim rijecima: "mala kada budes htjela djecu prpremi hrpu zivaca i para !!"
    ali evo ni para ni zivaca pa se lovi
    Samo treba neko vrijeme proci ako se bude cackalo po jajnicima ( meni trebalo 3 god), mislim operativno.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima nas jaaaako puno s tim problemom.
    Ja sam prvo dijete začela nakon 6 mjeseci, a evo s drugim pokušavam već godinu dana i ništa. Možda nije do PCOS, ali ne ide pa ne ide.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mewni sad neke stvari nisu jasne: zar se može postaviti dijagnoza PCOS-a samo na osnovu ultrazvuka i postojanja više cisti na jajniku?
    Prije par godina mi je gin na UZV vidio par cista te me stavio na terapiju Dijanama 35 na 3 mjeseca, ali nije spominjao PCOS. Nakon terapije sam bila na kontroli te je bilo sve OK. Nikada me nije slao na vađenje hormona. Ciklusi su mi uredni i inače namam nikakvih drugih smetnji.
    Što je funkcionalnim cistama? Da li je to ista stvar?

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    Mewni sad neke stvari nisu jasne: zar se može postaviti dijagnoza PCOS-a samo na osnovu ultrazvuka i postojanja više cisti na jajniku?
    Prije par godina mi je gin na UZV vidio par cista te me stavio na terapiju Dijanama 35 na 3 mjeseca, ali nije spominjao PCOS. Nakon terapije sam bila na kontroli te je bilo sve OK. Nikada me nije slao na vađenje hormona. Ciklusi su mi uredni i inače namam nikakvih drugih smetnji.
    Što je funkcionalnim cistama? Da li je to ista stvar?
    hmmm moram ti reći da sam sada poprilično zbunjena. :? :/
    Ni ja nemam nikakvih smetnji i ciklusi su mi uredni. A sada ne znam kako se postavlja dijagnoza, valjda ginekolog to zna. a na mom utlrazvuku se jasno vide ciste nalik na saće

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovakvo je pravilo (barem kod mene bilo) dok nisu ciste popucale nisod ovulacije , ali zatokada popucaju eto bebaca :D :D :D :D :D :D :D
    prvi puta se dogodilo takoda sam imala nekavo krvarenje usredini cklusa i ginic mi da stediril, ali da gapijem samo do dana kada bi normalno trebala dobiti m (bilo cca14 dana).tada su popucale ciste (od hormonskih tableta) i ulovio se odmah bebac. Sada nakon 8 god prekinem s tabletama (svjesno)i nakon druge m odmah prvi dan nakon prestanka se upecalo :D :D :D :D

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Anabela, ja se na tvom mjestu ne bi previše brinula. Uvijek se to može riješiti terapijom ako su samo ciste u pitanju. Meni je zato gin preporučio da što duže budem na piluli kao sredstvu kontracepcije da mi jajnici ne rade "bez veze". Sad sam u fazi pokušavanja zatrudniti i nadam se da će sve biti u redu.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hmmm evo danas me počeo boliti desni jajnik (ginić je rekao da me on malo napuhan :/ ) kvragu....baš me boli

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

anabela nemoj se bojati i misliti odmah najgore mozda su ti ciste popucale i jajnik je poceo normaslno funkcionirati a moguce i malo pojacanije. Meni su zato rekli da moram piti kontracepciju kako bise smanjio rad jajnika.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj loo prvotno napisa
    anabela nemoj se bojati i misliti odmah najgore mozda su ti ciste popucale i jajnik je poceo normaslno funkcionirati a moguce i malo pojacanije. Meni su zato rekli da moram piti kontracepciju kako bise smanjio rad jajnika.
    hmm nastojat ću. Šta ću kad sam hipohondar

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

27 mi je godina. Imala sam probleme s menstruacijama otkad sam dobila prvu, pa neredovite, pa preredovite (svako 14 dana), pa duga i bolna krvarenja... Dijagnosticirani mi PCOS u 17. godini, pila godinu i pol Diane 35, pa zbog nuspojava prešla na Cilest i tako par godina, pa opet probojna krvarenja, izostanci ovulacije... Pa me gin stavio na Dabroston 6 mjeseci, pa upala jajnika, cista veličine mandarine... Čitavo vrijeme mi govorili da se moramo pripremiti na 'pomoć' oko oplodnje, a ja ostala u drugom stanju čim smo prestali paziti. Za sada trudnoća prolazi školski i nadam se da će tako biti do kraja.

Dakle, ANABELA, shvati to ozbiljno, redovito kontroliraj stanje, ali nemoj se psihički opterećivati time kao npr. ja, do nedavno.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Hobita prvotno napisa
    27 mi je godina. Imala sam probleme s menstruacijama otkad sam dobila prvu, pa neredovite, pa preredovite (svako 14 dana), pa duga i bolna krvarenja... Dijagnosticirani mi PCOS u 17. godini, pila godinu i pol Diane 35, pa zbog nuspojava prešla na Cilest i tako par godina, pa opet probojna krvarenja, izostanci ovulacije... Pa me gin stavio na Dabroston 6 mjeseci, pa upala jajnika, cista veličine mandarine... Čitavo vrijeme mi govorili da se moramo pripremiti na 'pomoć' oko oplodnje, a ja ostala u drugom stanju čim smo prestali paziti. Za sada trudnoća prolazi školski i nadam se da će tako biti do kraja.
    Hm, i ja sam pila Dabroston i Yasmin pa se nije popravilo
    Ali nije mi jasno jedno: Čitajući prethodne postove svima su ginići rekle da će teško zatrudnjeti, a žene su zatrudnile bez problema :? to ne razumijem

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam sigurna koliko se PCOS može popraviti... To je nešto što je tu i što trebaš pratiti i provjeravati. Dabroston mi je pomogao utoliko što su mi opet krenule redovne ovulacije, a ne da je izlječio PCOS.
    Činjenica da su mnoge od nas zatrudnile bez problema je sjajna i ohrabrujuća, ali ima žena koje zbog PCOSa imaju itekakvih problema - moja prijateljica i NM pokušavaju već 7 godina, moji starci su pokušavali 9 godina... Budi pozitivna i redovito kontroliraj situaciju.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je isto rečeno da imam policistične jajnike i to od strane dvije cijenjene dr. Jedna me bila toliko preplašila da sam bila sigurna da neću moći imati djecu....jer je pitala i "da li je netko u obitelji imao miome?"... Uglavnom....ja 2 godine nisam bila kod ginekologa (rekli bi mnogi da to baš i nije pametno, niti to savjetujem) koliko mi je taj pregled bio neugodan (kod naše eminentne i poznate ginekologinje).

Nisam htjela piti hormonske tabletice nego sam svoje joga vježbe koncipirala tako da sam radila svakodnevno one koje su dobre za ženske reproduktivne organe i......gle čuda:

Kad sam prije 1 god konačno otišla na pregled, dr. se čudom čudio "kakvi policistični jajnici?!? Tu je sve normalno i ok i nema prepreka začeću što se toga tiče".

I eto, sad čekamo bebicu :D

DINAA

Početno HOROMONI

JA IMAM PREVISOKI PROLAKTIN, NISAM TRUDNA 22. GOD, BILA NA CT HIPOFIZE I IMAM IZRASLINU NA HIPOFIZI KOJA OMETA RAD HORMONA, BAŠ SAM UPLAŠENA, ČULA SAM DA NE MOŽEŠ TAJ PROBLEM NIKAKO RIJEŠIT NI ZATRUDNIT, AKO IMATE IKAKVIH INFORMACIJA PLEASE HELP..

DINAA

Početno I

I ZABORAVILA REĆI IMAM I POLICISTIČNE JAJNIKE TAKO DA NEMAM POJAM ILITI GA BLAGE

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •