Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Dugo nedojenje po noći

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Dugo nedojenje po noći

Sada imamo 2 mjeseca i 9 dana. Patrik je prvi mjesec dobio 900g od porođajne težine (3400), a ovaj je dobio 1750 i sve ukupno narastao 8.5 cm (52 na porodu). Inače po noći poslije ponoći imamo jedno sisanje prije jutra i jedno ujutro oko 6 ili 7, kako kada no zadnje dvije noći jednostavno nije htio zaspati prije ponoći, ali kada je zaspao odvalio je u komadu prejučer 7 sati, a noćas 8 sati bez ikakvog sisanja. Danas sam ga ujutro ipak budila jer me je bilo strah da toliko dugo ne sisa. Jel treba bebu buditi ili da ga pustim? Kada bi bebe trebale prespavati cijelu noć bez sisanja?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja bih ga pustila. Ocito dobro napreduje i nije gladan. Moja Meri je znala odvalit i po 9 sati u komadu dok jos nije imala ni 2 mjeseca, a tako i sada kad ima skoro 6

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja mislim da je bitno prvih nekoliko tjedana promatrati bebicu i buditi ako predugo spava, a i količina mlijeka se još nije ustalila - vi ste prošli prvih 6 (kritičnih) tjedana, lijepo napredujete i nemaš razloga za brigu.... Ja bih ga isto pustila da spava. K. je isto tako sa oko 2 mjeseca spavao do 5 ujutro, (ali zato sad.... nadoknađuje)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: Dugo nedojenje po noći

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Kada bi bebe trebale prespavati cijelu noć bez sisanja?
    pa iz moje sadašnje pozicije meni se čini da taj dan nikad neće doći
    ali eto i mi smo imali oko 2.mjeseca tako duge pauze noću, isto je lijepo dobivala na težini, 1.mj 1500, 2.mj 1400, ja sam ju pustila da spava

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja bih pustila bebu da spava kad tako lijepo napreduje. i moja h je sa svojih 6 tjedana počela spavati u komadu od 22 do 6-7 ujutro (a sad smo u prosjeku na 3-5 buđenja...)

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj ga buditi, njemu to vise ne treba...to je za one novorodene i sitnije bitno napraviti mjeru izmedu spavanja i sisanja.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uživaj dok traje kad već tako dobro napreduje . Meni je L spavao "kao beba" od drugog do četvrtog mjeseca, a onda su krenula noćna buđenja i nacicavanja io etone nazire se kraj

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala vam na unisonom mišljenju Neću ga buditi i uživat ću dok traje jer sam od više ljudi čula da se kasnije bebe više bude. No evo on je počeo pola noći ne spavati do negdje 1, a onda odvaljivati u komadu :/ Uh a onda se ujutro probudi i smije ko da ništa nije bilo, a nama podočnjaci do poda Terorista moj mali preslatki

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

uživaj , lakše ti je kad spava u komadu pa makar i od 1 nego da spava od 20 h pa se budi svaki sat ( kao moj )

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bih se prikljucila s pitanjem. Moja malena je 7 dana, spava po noci po 4-5 sati u komadu. Da li da ju budim? Kolko da ju pustim da spava prije budjenja? Nije nezadovoljna, oglasi se kad je gladna, ali me strah da ne papa kolko bi trebala.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Paljetak, a kakva je situacija preko dana, jel puno i često na cici?

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Po danu spava isto po 3 sata u komadu, mozda bi i duze da ju ne probudim.
    Ima laganu zuticu pa se mislim da je pospanija od toga.

Stavim ju na cicu i aktivno cica 10,ev.15 min i zaspi. Pa joj skinem stramplice i onda cica jos 5-10 min i opet zaspi.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja bi joj na tvome mjestu nudila cicu i češće sad na početku, ne bih ju pustila duže od tri sata bez da ponudim
    Baš i zbog te žutice, a i jako je to još mala bebica.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sun ima pravo, neka joj mlijeko izbaci viškove bilirubina u krvi.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I nudi joj istu dojku za sve podoje unutar 2 sata, ako mozes i 3. Bilirubin ce izbaciti kakanjem, a bolje ce kakati ako dodje do masnog mlijeka.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo tek smo maloprije zavrsili borbu koja je trajala od 13.30 do 16.30-promijenila malenoj pelenu, podojila pa ona pocela plakati, pa ju stavila opet na cicu pa tako par minuta pa opet u plac, pa ju malo nosi, stavi na rame jer joj pase pa opet na cicu par minuta.Onda je zaspala i spavala ni 10 min i opet u plac i trazi papati. Opet na cicu i jadna vuce vec ovu desnu a slabo uspijeva, pogotovo jer se valjda od placa i umorila i onda opet plac. I onda sam ju napokon stavila na lijevu i malo je cicala, najvise 5 minuta i zaspala.I evo sad spava. A kaj joj je doslo ja ne znam. Srce mi se para gledati ju kak se muci, ali mi je cudno zakaj se tak uznemiri. Neutjesna. Ili je to tak s malim bebacima :? :?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nataša M ja bi samo nadopunila bilirubin se izbacuje i preko mokraće prerađen u urobilinogena pa i pojačana diuereza ili piškenje također eliminira višak bilirubina iz krvi. Znači trebamo i vodeni dio mlijeka...istina je uvijek nekako u sredini.

A male bebe treba "zaljepiti" za sebe kad su tako male i izdržati...Ne zaboravi tu i tamo zaposliti nekog od ukućana, da se istuširaš u miru pojedeš i izravanaš leđa...uzmi si pomoć od svojih najbližih kad ti treba...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Nataša M ja bi samo nadopunila bilirubin se izbacuje i preko mokraće prerađen u urobilinogena pa i pojačana diuereza ili piškenje također eliminira višak bilirubina iz krvi. Znači trebamo i vodeni dio mlijeka...istina je uvijek nekako u sredini.

.
    jedna IBLCLE laktacijska savjetnica mi je rekla da se samo 2% bilirubina izbacuje kroz mokracu :?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ni to nije za zanemarit ili treba ignorirat?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •