Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: ni naprijed ni nazad....

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno ni naprijed ni nazad....

Bok svima!
    Čitam vas već duže vrijeme... I svaka čast svima koje ste imale hrabrosti i snage sve to proći i dalje nastaviti.
    Naime, u braku sam tri godine i imam sina od 2,5 god. Prije par mjeseci nas je svekrva na fin način istjerala iz kuće i sada smo u stanu. Ja sve sama financiram, muž neda ni lipe u kuću. Odnosi su nam strava. Pričamo čisto službeno. U par navrata je bio i fizički nasilan(šamar, guranje i navlačenje)...
    I preko toga ne mogu preći a zaboraviti nikako.
    Nakon jedne takve svađe sam mu rekla da se hoću rastati i da ne želim više tako živjeti.
    Naravno da se prijetio da će mi uzeti sina itd.
    Rekla sam mu da se iseli što prije ili ću ga sama iseliti, ali on se ne da nikuda.
    Mislim da ni nema kuda otići. Da se vrati kod mame mislim da bi mu krv popila, jer je i ona saznala za te fizičke obračune i očitala mu bukvicu.
    I mi tako sada živimo zajedno, a ne živimo...
    A ja jednostavno nikako da sakupim snage da kažem sada je dosta.
    I tako sam ni na nebu ni na zemlji, a dani prolaze.
    A sin je sve veći.
    Govorim sama sebi ajde da probam spasiti taj brak, kao promijenit ću se, ali kada dođem doma i kada ga vidim ne ide... Ne mogu ga više smisliti, sve mi smeta na njemu. MIslim da ga jednostavno više ne volim. A i on se trebao promijeniti i potruditi a nije. I ono što bi mogao napraviti neće. Jedva da pričuva dijete. Lakše ga je odvesti kod bake..
    Ma, mogla bih pričati do sutra.
    Tako da ja tapkam na mjestu...
    Eto malo sam si olakšala dušu, nemojte zamjerit.....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I preko toga ne mogu preći a zaboraviti nikako.
    i ne smijes.

Naravno da se prijetio da će mi uzeti sina itd.
    blefira, jer zna sto ti je najbitnine u zivotu. ne daj se obeshrabriti...

njemci imaju jednu dobru poslovicu koja veli (prijevod): bolje kraj s uzasom (tj. uzasni kraj), nego uzas bez kraja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kao prvo ne moze ti uzeti dijete,to su ekstremni slucajevi kad otac dobije skrbnistvo,drugo nemozes fizicko nasilje oprostiti jer kada jednom pocne ne staje-ja sam pustala do broja sedam i zamalo zavrsila pricu na zemlji kad sam pobijegla pod jednog bivseg. dovoljno si sposobna da sama zivis s djetetom. a ako nece sam van iz kuce a ti ga zaista ne zelis u svom domu-stvari pred vrata i ako te pocne maltretirati zovi policiju-topli savijet jer kad krene popustanje to ide u nedogled i na kraju ti izvices opet batine i uvrede a tvoje dijete to gleda-moj savijet ali ti odlucujes a ne nitko od nas

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke su ti sve rekle. Od srca ti želim da doneseš pravu odluku!

angie

Početno

vjerujem da ti nije lako, ni tebi ni djetetu....
    on nikako ne smije biti nasilan prema tebi, to je nedopustivo zato neka ti to bude vodilja
    ucjene da ce ti uzeti dijete su glupe, jer centar uvijek dodijeljuje dijete mami...vazno je da ti imas posao i ostalo
    skupi snagu i donesi pravu odluku, samo da vas dvoje budete sretni :D

sretno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne mogu vjerovati koliko sličnosti. Kod mene jedino nije bilo nasilja. Također nema više ljubavi. Uopće ne komuniciramo, ne pozdravljamo se, ne jedemo zajedno, kućanski poslovi su apsolutni na meni. Jedva da surađujemo oko djece, a i na tom polju mi najčešće prkosi, jer zna da me baš tu boli.
    I tako ja otežem i otežem, jer on isto prijeti djecom. Rekla sam mu nedavno da ode, a on kaže da onda i djeca idu s njim. I da će otići kad sudski budemo razvedeni.
    I mene je naravno strah za djecu. Što ako baš ja budem neka iznimka, pa moju djecu dobije otac u skrbništvo. Umrla bih istog trena.
    Je li mi pametno otići do CZSR i pitati ih baš o tome kakva je praksa što se tiče skrbništva nad djecom?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mene je naravno strah za djecu. Što ako baš ja budem neka iznimka, pa moju djecu dobije otac u skrbništvo. Umrla bih istog trena.
    sama si rekla da su kucanski poslovi na tebi, pretpostavljam da i oko djece se bas nije pretrgao radeci. sto mislis da takve osobe poput njega nisu itekako svjesne sto znachi imati djecu na skrb? da to znachi ustajati ujutro kad se djeci ustaje (il po noci), praviti im obroke, igrati se s njima, voditi i dovoditi ih iz jaslica/vrtica/skole, prati, cistiti za njima. nema onda izlazaka i izlezavanja na kauchu pred tv-om, dok zena obavlja kucanske poslove.

djeca su ti jos dosta mala (vidim iz potpisa)... pretpostavljam da luciju i dojish ? koliko znam u takvim slucajevima se djeca uglavnom daju majci. mislim da nema brige, samo treba biti samouvjeren i ne dati se obeshrabriti blefom, ne ulazit u rasprave takvog tipa (drugo je konstruktivna rasprava gdje bi se sporazumno dogovorili oko skrbnistva nad djecom) i hladno odgovoriti: vidjet cemo sto ce reci sud.

sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da ste paralizirane strahom kad vam se prijeti oduzimanjem djece, to je i namjera. No, negdje duboko sigurno znate da ne postoji istinska namjera da vam se ona oduzmu, to je samo način zastrašivanja i pritiska. Tako mala djeca, ukoliko im majke nisu ovisnice i zlostavljačice, dodjeljuju se na skrb majci.
    bdina, po mojem iskustvu nema smisla ići kod socijalaca pitati za praksu jer je mala šansa da će ti se odgovor svidjeti. Oni ti ne mogu niti ne smiju reći: da, gospođo, dati ćemo preporuku da se djeca dodijele vama! Pričat će ti birokratskim jezikom koji će te samo još više obeshrabriti. Za svjedočanstvo o praksi dodjeljivanja djece na skrb jednom od roditelja samo se okreni oko sebe. Za koliko si samohranih očeva, a za koliko majki čula!? ... a prevaga nije na ženskoj strani zato što očevi nisu tražili skrbništvo...
    Cure, želim vama i vašoj dječici puno snage i sreće!

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bdina, mislim da nisi jedina sa kojom imam toliko sličnosti samo što dosta njih možda nema snage progovoriti o tome.
    Sve više razmišljam o mojoj situaciji i imam punu podršku roditelja što sam se iznenadila. Čak me i oni nekako malo forsiraju da to sve prekinem i nastavim dalje. Jer kažu da me ne mogu gledati kako se uništavam i propadam. Imaju donekle i pravo. Smršavila sam 15 kg, osušila se doslovce...
    U cijeloj ovoj situaciji mi jedino odgovara što ujutro prije posla ne moram spremati i voditi malog kod bake, nego ga muž spremi i odvede ili kod moje ili kod njegove mame. I što ga nekad, nekad on malo pričuva kada je doma.
    A kada malo bolje pogledam sve, ako mi je samo zbog toga dobar.... Čemu onda živjeti zajedno.Pa to mogu i sama. Ustati ranije pa ga sama odvesti kod mame. A i nje mi je žao... Ima dosta svojih problema i bolesna je, još da i njoj nakalamim sina da ga čuva cijeli dan. Žao mi je nje. Ali ovako ne ide.
    Da je muž normalan pa bi to sve bilo lakše. Dogovorili bi se kojim danima bi bio kod njega, tj. kod njegove mame, a kada kod moje.
    A sama ne mogu plaćati stan, režije, vrtić.
    A od njega ni ne očekujem da bi mi mogao plaćati alimentaciju, a moji mi ne mogu pomoći novčano... Ionako imaju dosta svojih problema.
    Sve bi bilo drugačije da imam stalan posao ili makar malo bolje plaćen...
    Sve u svemu kada razmotrim moju situaciju sama sebi kažem može biti i gore. Glavno da smo zdravi, a ostalo ćemo već nekako srediti.
    E da sam bila pametna pa da se nisam udala...
    Mlado- ludo tako kažu...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

newa, pa zašto se bojiš da nećeš sve troškove moći sama plaćati, pa već ih sad sve sama plaćaš! I možda zvuči grubo, ali ako tvoj muž ode više će ti novaca ostati za tebe i dijete. Prema tome, financijska strana cijele priče te ne bi smjela kočiti. Pišeš da nemaš stalni posao - ako ostaneš bez posla kao samohrana majka vjerojatno ćeš imati i neku (bar simboličnu) potporu od države, a i tvoji će nekako pripomoći (u cijeloj priči je jako bitno da su oni na tvojoj strani - nisi sama i dijete ti neće biti gladno).
    Bdina, mislim da se nemaš razloga bojati da bi ti mogao uzeti djecu. Možda sad i djeluje da on to ozbiljno misli, ali vjeruj kad malo promisli da bi sam morao brinuti o troje djece, brzo će se otrijezniti, lakše će mu biti plaćati alimentaciju.
    Cure, nemojte misliti da vas nagovaram na nešto, samo sam iznijela svoja razmišljanja kao objektivni promatrač. Želim vam puno sreće, što god da odlučite.

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

HVALA AUDREY!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    sama si rekla da su kucanski poslovi na tebi, pretpostavljam da i oko djece se bas nije pretrgao radeci. sto mislis da takve osobe poput njega nisu itekako svjesne sto znachi imati djecu na skrb? da to znachi ustajati ujutro kad se djeci ustaje (il po noci), praviti im obroke, igrati se s njima, voditi i dovoditi ih iz jaslica/vrtica/skole, prati, cistiti za njima. nema onda izlazaka i izlezavanja na kauchu pred tv-om, dok zena obavlja kucanske poslove.

djeca su ti jos dosta mala (vidim iz potpisa)... pretpostavljam da luciju i dojish ? koliko znam u takvim slucajevima se djeca uglavnom daju majci. mislim da nema brige, samo treba biti samouvjeren i ne dati se obeshrabriti blefom, ne ulazit u rasprave takvog tipa (drugo je konstruktivna rasprava gdje bi se sporazumno dogovorili oko skrbnistva nad djecom) i hladno odgovoriti: vidjet cemo sto ce reci sud.

sretno!
    Ja mislim da MM istinski želi da njemu ostanu blizanci. Prije nego smo nas dvoje dospjeli u ovakvu bezizlaznu situaciju znao je prilično zapeti po kući i dosta toga napravit. Ovo što su sad kućanski poslovi na meni to je čisto tjeranje inata.
    Točno, Luciju još dojim, ali iskreno, za nju me i nije strah, nekako znam da s njom on nema šanse, ali za B i K se užasno bojim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bdina prvotno napisa
    ali za B i K se užasno bojim.
    Ma, nema šanse!!! Pa, oni imaju samo tri godine!!! Samo hrabro!!!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam izgleda ovdje uzurpirala temu, ali zanima me još koliko traje proces razvoda ako se podnosi tužba.
    MM ne želi ni pogledati moj prijedlog za sporazumni.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bdina prvotno napisa
    Ja sam izgleda ovdje uzurpirala temu, ali zanima me još koliko traje proces razvoda ako se podnosi tužba.
    MM ne želi ni pogledati moj prijedlog za sporazumni.
    Niti ne može biti sporazumni, ako ne postoji suglasje o tome kome će pripasti djeca. Jedan termin pokušaja mirenja je obavezan, bez obzira da li je zahtjev sporazuman, jer ste roditelji malodobne djece. Već sam negdje pisala o tome: u mojem slučaju ja sam predala tužbu, on je tražio skrbništvo, što je odužilo utoliko što smo oboje morali ići na psihotest, socijalka je došla u moju i njegovu kuću i jednom sam morala doći s djetetom da procijeni našu interakciju. Na sudu je sve bilo gotovo za pola sata.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bdina,ništa nisi uzurpirala,bilo bi dobro kada bi ti mogli pomoći,ali to
    prvenstveno ovisi od tebi

Ja samo iz vlastitog iskustva mogu komentirati i znam da se u jednom trenu sve u meni prelomilo. Bio je to moment nasilja koji mi je otvorio oči(teletu nije bilo dovoljno što je bio loš otac i suprug )
    I znam da je strah ono što momentalno prevladava, ali vjeruj da se mnogima od nas upravo to dogodilo.
    I prijetio da će uzeti cure, da će me diskreditirati( što se i dogodilo ),da će me sahraniti ( što se nije dogodilo,kao što vidiš ),da ću mu se vratiti na koljenima... , da će me financijski uništiti...

Noćna mora je naravno bila mogućnost da će uzeti cure,a bilo je osnove!
    Ipak je to mala i konzervativna sredina i samo spominjanje
    homoseksualnosti je dovoljno skaredno,a kamoli mogućnost da takvo što
    egzistira u njihovoj blizini! :shock:
    Draga bdina, ono što bi sud trebalo zanimati je vaš odnos sa djecom,dob djeteta,uvjeti stanovanja, itd., a prvenstveno se gleda na dobrobit djece.

Kao što su ti cure već rekle, u slučaju spora oko skrbništva, uglavnom se ide na psihološko vještačenje(zajedno sa djecom,ako su odgovarajuće dobi) i to obično plati strana koja je zatražila vještačenje.
    Vrijeme trajanja procesa je relativan pojam i ovisit će o tvrdoglavosti jedne ili obje strane.
    Kako nisi zlostavljačica,alkoholičarka,narkomanka,psihičk i bolesna osoba;
    čemu bojazan?!

Moje cure su kao posljedicu necivilizirane rastave(ne želim ponavljati riječi koje je on izgovorio pred djecom u dobi od 5 i 7 g.)više od pola godine
    išle na terapiju ka dr.Urli i to je bio jedan od pametnijih poteza koji sam
    napravila u tom kaotičnom razdoblju.
    Generalno; prijetnje,nasilje,kaznene,selidba,hitna,policija,k rediti,sudovi,proganjanje,
    strah,neimaština; NIŠTA od gore navedenog nije moglo pokolebati moju potrebu za mirom.
    Naglašavam, nije to bila hrabrost, čista POTREBA.
    Ako ti nešto znači, mi smo tu...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

babyface, puno ti hvala!

I da, stvarno, često si mislim - nisam alkoholičar, narkoman, nisam ni pshički bolesna (dok me MM do toga ne dotjera), obožavam svoju djecu, dajem im maksimum, cijeli moji dani su posvećeni samo njima (još sam na porodiljnom), pa zašto se onda bojim. Oni su svi troje dosta vezani uz mene, ja ih uspavljujem, hranim, oblačim, kupam, vodim u šetnje, tješim, igram se s njima, čitam, učim ih. Ja ih vodim doktoru kad su bolesni, ja im dajem lijekove, mjerim i spuštam temperaturu. MM u svemu tome sudjeluje mizerno, ali on ipak odlazi na posao. Dobar je on s njima, kad je doma ima se volje s njima igrati. Ali tu je uglavnom granica, jer kako bi meni otežao ne želi preuzeti druge obaveze.
    Svejedno, bojim se da socijalnim radnicima neće teško "zamazati" oči, jer on stvarno zna odglumiti pravo janje.

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dajte mi koji savjet, neznam šta više da radim.
    Muž neće ići van iz kuće!
    U kući smo kao podstanari i rekao mi je da on ne ide nikuda.
    U par navrata sam mu rekla da se iseli ili ću ga ja iseliti, ali on se neda nikuda.
    I šta sada da ja napravim?
    Dođe mi da spakiram stvari i pokupim dijete i da odem. Ali nemam kuda. Za stan nemam, jer ovdje plaćam pola cijene jer mi je to prijateljica iznajmila kuću.
    nisam više pametna.... ovo ne vodi nikuda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mozes li kod mame za prvu pomoc? :?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Za stan nemam, jer ovdje plaćam pola cijene jer mi je to prijateljica iznajmila kuću.
    tvoja prijateljica tebi iznajmila, a on bi ostao a ti da ides ?? :? ako se ne mozes dogovoriti, ja bih rekla prijateljici da vas oboje izbaci iz stana koliko god da placas, za te pare /za kucu/ mozes naci malu garsonijeru, zar ne bi?? :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam u takvoj slicnoj prilici prije veze s tatom od tonceka,nakon ruznog kraja sama otisla iz stana koji sam ja placala!!!! ono sto sada placas mozes i dalje,naci ces smjestaj,a sigurno postoji osoba koj ace te primiti na tjedan dana s djecom dok ne najdes,i ne vjerujem da ti roditelji nebi pomogli. tio si jaka zena i nemoj dozvoliti da netko ko te noje vreddan te unistava i povlaci djecu. jako je tesko,vjerujem ti i znak kako ti je,ali moras misliti na sebe i djecu.ok on nece van,ti sew spremi i bok a on neka si misli-uf fuj

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga Newa.... potpuno te razumijem i shvaćam kako ti je teško. Plače ti se s jedne strane jer ti nije jasno kako si dospjela u ovu situaciju, voljela bi ga zadaviti čim ga vidiš, a opet ponekad tražiš tračak nekoga koga si voljela i u koga si se zaljubila.... Sve je to normalno i ne možeš to prekinuti jednim potezom.

Ali svejedno pokušaj biti sada s dvije noge na zemlji i učiniti ono što je najbolje za tebe i dijete. Kad sama shvatiš što zapravo želiš i učiniš to, bit će ti svejedno dal si u sobici kod roditelja ili dal si u nekom stančiću sa jednim krevetom. Mučiš se sa odlukama....

Lako je nama svima reći i davati upute, a isto smo sve dugo dugo trpile dok nam do mozga nije došlo da će biti samo sve gore i da popravka ovdje nema i da idemo spašavati sebe i svoju budućnost a odma će i s djetetom biti bolje.

Nitko ti ne može reći što točno učiniti... Ali draga, prekini ovo mučenje... kakve koristi djetetu ako se mama razboli....

Čuvaj se....budi dobra prema sebi....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj newa prvotno napisa
    U par navrata sam mu rekla da se iseli ili ću ga ja iseliti, ali on se neda nikuda.
    Dođe mi da spakiram stvari i pokupim dijete i da odem. Ali nemam kuda. Za stan nemam, jer ovdje plaćam pola cijene jer mi je to prijateljica iznajmila kuću.
    onako nabrzinu odgovor,jer bih rekla da ti je hitno.
    Kao sto si vec procitala jedan savjet; neka vas prijateljica oboje izbaci,ali tebe samo formalno( ),pa se ti odmah vratis.
    Evo sad kad sam se procitala,zvuci mi djetinjasto,ali u ovoj
    situaciji bi to bio moj potez.
    Jer sudski to traje...(ukoliko uopce ima pravne osnove..)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

onako nabrzinu odgovor,jer bih rekla da ti je hitno.
    Kao sto si vec procitala jedan savjet; neka vas prijateljica oboje izbaci,ali tebe samo formalno( ),pa se ti odmah vratis.
    Evo sad kad sam se procitala,zvuci mi djetinjasto,ali u ovoj
    situaciji bi to bio moj potez.
    Jer sudski to traje...(ukoliko uopce ima pravne osnove..)

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Govorila sam si da nema šanse da ja odem iz stana, jer sam ga ja našla i ja ga plaćam.
    Izgleda da ću ipak ja otići, a kolegica neka mu onda naplati punu cijenu.... Pa još režije... mislim da bi se brzo vrati mamici.
    Baš moram biti đubre...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nisi ti đubre,netko drugi je to u ovoj prici.pa ako ima obraza biti parazit ostavi ga u stanu i nađi si drugi mila,makar i manji ali neka ti imas svoj mir a djeca da uz sebe imaju smirenu mamu.njima nije lako gledati i osijecati kako se mucis.
    i da svima nam je lako govoriti,no ti moras odluciti kako ces se izvuci iz te situacije s najboljim rijesenjem za sebe i djecu. neka ti mi budemo primjeri..smogni hrabrost za svoju odluku

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala, a valjda će i meni zasjati sunce....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala, a valjda će i meni zasjati sunce....
    jedna stara (narodna) svicarska pjesma upravo to tvrdi: nakon kise uvijek dodje sunce, nakon plakanja se treba smijati. samo hrabro jassi ti je odlicno napisala.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Grozno mi je ovo vrijeme blagdana.
    Kada bi trebala biti sretna što imam obitelj..Sin je skoro 3 godine i već uživa u svemu tome... lampice, borovi, kičenje kuće...
    A ja nemam volje za ništa.
    Kod mame pečemo kolače kada ja dođem sa posla. U stan dođem samo prespavati.
    I muka mi je kada pomislim da ću biti par dana doma zajedno sa mužem jer su blagdani.
    Mislim da ću cijele dane biti kod mojih. Tamo mi je obitelj

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

budi tamo gdje ti je lijepo i gdje se osijecas sigurno,ako ne zelis ne idi kuci niti spavati-spavajte na podu kod mame ako ti je lakse.znam kako je to,pogotovo za blagdane,i meni je tesko,jos i toncek ima 5.1 rockas tako da mi je sve spojeno,drugi bozic sami nas dva.........ali moras radi malih biti nasmijana,kuzis. a da bi to mogla budi tamo gdje ti jr ugodno-kod svojih

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Grozno mi je ovo vrijeme blagdana.
    Kada bi trebala biti sretna što imam obitelj..Sin je skoro 3 godine i već uživa u svemu tome... lampice, borovi, kičenje kuće...
    A ja nemam volje za ništa.
    Kod mame pečemo kolače kada ja dođem sa posla. U stan dođem samo prespavati.
    I muka mi je kada pomislim da ću biti par dana doma zajedno sa mužem jer su blagdani.
    Mislim da ću cijele dane biti kod mojih. Tamo mi je obitelj
    uh... i meni je sve to ove godine grozno, s tom razlikom da ću ja stvarno bit doma cijelo vrijeme. Tek dan nakon Božića idem kod svojih. A sve ove dane i on će bit doma.
    Sad ću pričekat iza Nove godine da pokrenem razvod, ako skupim hrabrosti, jer mi koljena klecaju na samu pomisao.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bdina-sretno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa odi kod frendice ili rodjaka.evo ako zelis dojdi k meni kuci s klincima i biti ce ti lijepo

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Žene želim Vam sve najbolje povodom blagdana. Najviše zdravlja, čeličnih živaca i hrabrosti za odluke!
    Sretno i pusa najmanjima!!!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa
    pa odi kod frendice ili rodjaka.evo ako zelis dojdi k meni kuci s klincima i biti ce ti lijepo

Ali radi se o tome da su to i njegova djeca i da i on ima pravo s njima proslavit Božić. Mi imamo neki prešutni dogovor da ne odvodimo djecu na više od 1 dan. Pa ako ja ne želim da on to meni napravi ne mogu ni ja njemu.
    Iako je za djecu super što imaju tatu koji se spreman boriti za skrbništvo nad njima, meni je to prava noćna mora. Sebično možda, ali stalno mi se mota po glavi ta mogućnost da on to i dobije, mislim da bi, ne pala u nesvijest, nego u komu i nebi se ni probudila.

A evo da se sad ovdje i pohvalim. Jučer navečer kod uspavljivanja kaže meni Karlo "Kalo jako voli mamu Dinu". Kad sam ga zbog toga dobro izljubila i nahvalila to isto sam čula i od Brune.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zaboravih napisati da se topim.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ako se rastanete biti ce i vise od 1 dana razdvajanja.ali ako z asada funkcionira ovako kako tako zbog klinaca ok. drzi se i ako bude frka u dusi,srcu,bilo kako mozes kod mene,imam jedan trosjed u sobi i kindac putni i mozes doci. kako god uz tebe sam

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ako se rastanete biti ce i vise od 1 dana razdvajanja.
    Znam, nažalost. Ali, to razdvajanje za sad ne dopuštam jer mislim da su oni još premali i jer su dosta vezani uz mene. I navikli su da sam ja tu kad se uspavljuju i kad se noću probude. A kad malo porastu sigurno ću o tome imati drugačije mišljenje.

Hvala na moralnoj podršci. Ali evo još samo nešto, mi živimo u mom stanu, tj. od mojih roditelja i nema šanse da ja nekud bježim. I njega sam jednom prilikom uljudno zamolila da ode, ali neće. Kaže da može otići jedino s djecom ili ako mu sud presudi tako.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne kuzim. tvoj je stan,niti jedan sud i soc rad nece njemu dati djecu osim ako si ti narkoman,prostitutka i sl ili ako se sama ne odreknes skrbi za dijete. a on nece van???? pa fino ako si podnjela papire lijepo ga zamolis ili pozoves policiju ako si na cisto da li zelis da on ode. te gluposti da ce on otici s djecom i kada sud kaze,a to traje,zastrasivanje tebe .ma daj,samo sebi radi kredit da mu guza bude tu gdje je.ako zelis da ode poduzmi korake,ako ne....ti sama moras rijesiti sa sobom sto hoces. a drugo,moj mali je imao 5 mj kada je tata otisao i ok je dijete......ako moraju se roditelji razici nemoj koristioti izgovor zbog djece.....to nije zbog njih vec ti tako zelis,a oni nauce zivjeti onako kako zive.ako tata ode,nauciti ce to . oni su jaci od mama vjeruj mi.dakle ti moras znati sto zelis

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nadam se da ste ugodno provele Božić!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bilo je ok.nista posebno,dan kao i svaki drugi.eto.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ne kuzim. tvoj je stan,niti jedan sud i soc rad nece njemu dati djecu osim ako si ti narkoman,prostitutka i sl ili ako se sama ne odreknes skrbi za dijete. a on nece van???? pa fino ako si podnjela papire lijepo ga zamolis ili pozoves policiju ako si na cisto da li zelis da on ode. te gluposti da ce on otici s djecom i kada sud kaze,a to traje,zastrasivanje tebe .ma daj,samo sebi radi kredit da mu guza bude tu gdje je.ako zelis da ode poduzmi korake,ako ne....ti sama moras rijesiti sa sobom sto hoces. a drugo,moj mali je imao 5 mj kada je tata otisao i ok je dijete......ako moraju se roditelji razici nemoj koristioti izgovor zbog djece.....to nije zbog njih vec ti tako zelis,a oni nauce zivjeti onako kako zive.ako tata ode,nauciti ce to . oni su jaci od mama vjeruj mi.dakle ti moras znati sto zelis
    sve to stoji. I što se mene tiče ja stvarno želim da on ode. S druge strane ne mogu si priuštit prenagle odluke zbog kojih bi se kasnije lupala po glavi. Npr. jedan od problema je i taj što sam ja još na porodiljnom i ne znam kako funkcionira stvar alimentacije, ali ako će i tu radit probleme imat ću novaca tek toliko da pokrijem režije, a troje djece je tu.
    Ma, znam da sad to sve zvuči isprazno, ali ja svake noći idem na spavanje sa strahovima "što ako...?" i sl.
    Inače, čovjek je totalno čudan, nelogičan i jako inatljiv.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam ostala sama s malim koji nije imao 5 mj,kredit za stan mjesecno 3000,00 kn,auto mjesecno 1000,00 kn, krediti za namjestaj .itd.jako me bilo strah i neznam kako ali sam uspijela.rijesila sam alimentaciju i moja placa danas ide na kredite,a zivimo od alimentacije-tesko ali ide nekako.uvijek se nekako skrpa,pa starci pomognu s klopom,pa neko pokloni garderobu itd,nemoj da ti te stvari butu bitne.bitna je situacija,dal zelis s nekim zivjeti,jel te taj netko voli i postuje itd. ma ne zelim ti soliti,ali morala bi to malo sagledati.kako god da odlucis ja sam uz tebe

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jassi, svaka čast za hrabrost. Ja ovih dana stalno razmišljam o svemu tome i
    odlučila sam da predam zahtjev za rastavu.
    Ovo stvarno nije život.
    Nismo si čestitali ni Božić, ni Novu godinu...Ne želim dolaziti kući sa grčem u želucu... Ne želim više navečer ležati sa sinom u krevetu kada ga uspavam i gledati u strop, jer je on u dnevnoj a sa njim ne mogu ni zajedno gledati tv...
    Ne mogu, ne želim i NE MORAM!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Newa, svakim danom sjedeći kod njega pokazuješ mu svoju nesigurnost u tomu što želiš i osjećaš, uzmi dijete, obleku i put pod noge mami.Ako pretposravljaš da će biti nasilan nakon toga, dogovori par dobrih frendova koji će te za svaki slučaj štiti jer nikad ne znaš...produžavanje agonije nikuda ne vodi...konflikt vam je ovog tipa neizbježan...a sad su svetkovine prošle...bit će svakako bolje...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tak je.moras uzet zivot sebe i djeteta u svoje ruke jer nitko drugi to ne moze.svima sa ovakvim i sl problemima drzim fige i da sto prije nadju mir

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čitam vaše priče i ne mogu se ograditi. Javljam se kao još jedna u situaciji - ni naprijed ni natrag.
    Priča podjednako tužna, detalji nisu bitni. Velika ljubav nestala preko noći (još uvijek ne znam zašto), sad sam "luđakinja", "krava", "nesposobna".
    Teški su bili ovi blagdani bez mira i sreće.
    Ne mogu spakirati stvari i otići, ne želim svoje dijete odvesti iz njegovog doma s koferima i ostaviti ijednu njegovu igračkicu u toj kući. Nažalost, živimo u njegovoj kući. Želim da on ode, da shvati da ima problem i da ga mora riješiti, mora shvatiti koliko je u krivu, i naravno da to nikad neću dočekati, dok u meni ne pukne odluka da sve prekinem. Nadam se da neće biti prekasno za mene i moje zlato, da nađemo svoj mir i sreću. Ja još uvijek želim da u tome ostanemo nas troje, ali bojim se...
    Naravno, da me ucjenjuje oduzimanjem djeteta.
    I tako, samo da znate da niste same, savjet nemam jer ni sama si ne mogu pomoći, ali znam da vam je teško.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •