Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: imam dve mame i dva tate

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno imam dve mame i dva tate

Drage moje,
    imam sreću da sam nakon jadnog braka iz kojeg je proizašla moja prva srećica pronašla jednu od najdivnijih osoba, tatu maloga Roka.
    Lovro ga je odavno prihvatio kao rođenog oca, nikada nismo imali nikakvih problema..ali od kad se rodio Roko primjetili smo da koristi svaki mogući trenutak da se MD obraća sa "tata" ali na indirektan način.
    Nadam se da razumijete na što mislim, npr. on ga uvijek zove imenom, ali vidim mu sjaj u očima kada u obraćanju Roku kaže: "evo sad će ti tata donijeti loptu".
    Pišem ovo jer mi je jutros MD rekao kako mu se Lovro sinoć pohvalio da su u školi trebali napisati sastavak o tati a on je, eto, pisao o njemu.
    Lovro je u dobrim odnosima sa svojim pravim tatom, ali ti odnosi sa odraslog gledišta više liče na izlete svaki drugi vikend u prirodu..nema tu nekog povjeravanja, topline, svega onoga što je unutar svake obitelji. Ja bih se usudila to nazvati čak "mlaćenjem prazne slame" jer on ode kod tate, pa ga tamo čuva baka, cijeli dan provede s prijateljima vani ili gleda tv ili igra playstation i to je to, možda nekad odlazak u kino. Znači konverzacija 0 bodova.

E sad da pređem na poantu...dakle, kako moje dijete otvoriti?
    Kako mu reći da ukoliko želi može obojicu zvati i smatrati tatom, kako a da ne osjeća da je izdao bio tatu?
    Stvarno nismo dovoljno pametni, a i više glava bolje zna..pa eto očekujem poneki savjet ili vlastito iskustvo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hm da...nimalo laka situacija :/

a da probate "spontano" uvesti neki novi termin tipa "stari"? ipak bi to bilo intimnije nego ime, a opet ne bi bilo tata...

a kaj TD kaže? bi li njega smetalo da ga lovro zove tata?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ne vidim problem ako TD nema ništa protiv da ga Lovro zove tata, a Lovro ga želi zvati tata.
    Mislim, kud ćeš iskrenije potrebe od spontane! Lovro ga želi tako oslovljavati, kako vidim.
    Razgovarajte s njim da je to potpuno u redu ako dijete samo tako osjeća.
    Odnosno, ja ne vidim nikakvu prepreku za tim. :?
    Njemu je jasno tko mu je biološki otac, zar ne?
    Nitko ne negira njihovu biološku vezu, niti postojanje biološkog oca.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dapače, mislim da bi MD ciknuo od sreće na to, jer oni se međusobno obožavaju..čak nekad mislim više nego mene , a i sa deset godina naravno da zna tko mu je otac...
    problem je da mi (odrasli) ne znamo kako bi to ufurali na mala vrata.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ja ne vidim problem ako TD nema ništa protiv da ga Lovro zove tata, a Lovro ga želi zvati tata.
    Mislim, kud ćeš iskrenije potrebe od spontane! Lovro ga želi tako oslovljavati, kako vidim.
    Razgovarajte s njim da je to potpuno u redu ako dijete samo tako osjeća.
    Odnosno, ja ne vidim nikakvu prepreku za tim. :?
    Njemu je jasno tko mu je biološki otac, zar ne?
    Nitko ne negira njihovu biološku vezu, niti postojanje biološkog oca.
    Tako i ja mislim. On s time ne negira svog biološkog oca nego samo izražava odnos prisnosti koji ima sa TD. Ti i TD možete na to biti ponosni.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vezano na temu: mislim da sinko čeka "signal" s vaše strane - tj. dozvolu... on nije siguran da li smije TD-a zvati tata...

taj sastavak je njegov "signal", pa ako krene razgovor o tome - neobavezno dodajte da on smije imati dva tate (i dvije mame ). u svakom slučaju - bogatiji je od mnoge djece...

nevezano na temu - zakaj si ovo pisala na JEDNOroditeljima?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    vezano na temu: mislim da sinko čeka "signal" s vaše strane - tj. dozvolu... on nije siguran da li smije TD-a zvati tata...

taj sastavak je njegov "signal", pa ako krene razgovor o tome - neobavezno dodajte da on smije imati dva tate (i dvije mame ). u svakom slučaju - bogatiji je od mnoge djece...

nevezano na temu - zakaj si ovo pisala na JEDNOroditeljima?
    Potpisujem Sorcie.
    Tvoje dijete je stvarno bogato. Ako ono nije zbunjeno, ne morate biti niti vi. Lovro je odlučio.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga sorciere, sinoć dok nisam mogla zaspati vrtila sam si film:"zakaj sam to pisala na jednoroditeljskim" ne znam, valjda sam mislila da bi mi vi mogle ili mogli reći odgovor ...stvarno, možda je to tema za izazove roditeljstva...ali eto vidiš pomogle ste mi savjetom i na tome hvala.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... vrtila film - a nas nisi zvala na premijeru! ts, ts, ts....

a sad imaš još jedan zadatak, a to je da nas obavijestiš kad padne prvo "tata"

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

polagano se ufuravamo. I Lovro je ubacio u prvu...mislim baš može biti sretan, toliko ljudi koji ga vole i brinu se za njega
    A ovaj PF hmmm mislim valjda i zato što smo bili dvoroditeljski pa jednoroditeljski, a sad smo troroditeljski... :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo ti guštaj ... javi kad dođe u petu ... a tek kad krene formula 1 :D ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •