Citiraj bdina prvotno napisa
Bravo piky! Stvarno si hrabra, odlučna žena.

S obzirom na to da sam i ja još nedavno bila u "ni naprijed, ni nazad" poziciji i pisala o tome ovdje, želim vam reći da smo mm i ja uspjeli doći do nekog dogovora, kompromisa, šta već, tako da ponovno postoji suradnja. O ljubavi nažalost više nema ni govora, ali mislim da je naše troje djece zaslužilo da se radi njih potrudimo održati obitelj. Možda griješim, ne znam. Isto tako ne znam hoće li ovaj mir stvarno potrajati... vidjet ćemo.
Opet sam među vama da dobijem nešto moralne podrške i informacija.
Naime, MM i ja smo ponovno u bezizlaznoj situaciji. Sve je opet po starom, pa čak i gore. Ja sam rezervirala termin kod odvjetnice krajem mjeseca, ali taj strah, nevjerojatni strah zbog neizvjesnosti u vezi djece me koči kao ništa u životu. Pogotovo zato jer se on ozbiljno prijeti da će se rukama i nogama borit za djecu (kako on kaže barem jedno). Ako uspije nema šanse da preživim. Ja znam, a i on zna da je djeci bolje samnom, ali svejedno ih želi razdvojit od mene i njih međusobno. S obzirom na to da on prema djeci nije problematičan tip, bojim se da ima šanse u tom naumu.
Situacija je takva da djeca sva redom jesu više vezana za mene, ja sam još godinu dana na porodiljnom. S druge strane očigledno je da dosta "ginu" i za njim. Možda zato što je on manje s njima pa im fali.
Ja s njima radim sve od A-Ž, od ustajanja do odlaska na spavanje, igram se s njima, učim ih svašta, vodim ih u šetnje, u kazalište, u parkove, vozimo se na biciklima, ja ih uspavljujem, kupam, brišem guze, mijenjam pelene (Luciji), kuham, pospremam, peglam, vodim doktoru, tješim... je'l trebam još nabrajat?
On ih jedino vodi k svojima na selo, gdje je meni zabranio da idem s njima. Tada tamo provedu cijeli dan i znam da klinci uživaju, ali meni ostaje ogromna praznina. No dobro, znam da im treba i druženja s tatom i da ako ja ne idem, onda se on više posvećuje njima.
A sad šta da ja mislim o tim prijetnjama? On je uvjeren da će uspjeti se izboriti za bar jedno dijete jer ih imamo troje. Ako se rastanemo on se misli preseliti kod svojih roditelja na selo 50 km odavde.