Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 107 od 107

Tema: ni naprijed ni nazad....

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bdina, nisam sigurna, ali na osnovu onoga što čujem i vidim oko sebe mislim da nije praksa razdvajati braću i sestre. Ili su svi kod mame, ili (rijetko) kod tate, osim ako su u dobi kada sud može uvažiti njihovu želju da žive s odabranim roditeljem (imam primjer u užoj obitelji gdje su oboje djece bili tinejdžeri, jedno je izjavilo da želi biti s mamom, drugo s tatom, i tako je i bilo).
    Mislim da nema šanse da ti uzme djecu, a naravno da ti se prijeti time jer zna da će te tako najlakše izbaciti iz takta. A s tobom poluludom od brige, straha, nespavanja... mogao bi manipulirati kako hoće. Zato samo nastoj sačuvati hladnu glavu, sagledaj situaciju racionalno iz svih kutova, informiraj se o svojim pravima i pripremi se na niske udarce s njegove strane (ne mora značiti da će ih biti, nadam se da i neće, ali svejedno moraš biti spremna na njih). Biti samohrana mama s troje male djece zvuči strašno, ali djeca brzo rastu i sve će manje fizičkog posla biti oko njih, a bitno je kako rastu i u kakvom domu, i bitno je da kad ti dođeš kući s posla imaš svoj mir, i da možeš zatvoriti vanjska vrata i reći: hvala ti Bože kod kuće sam. To znači dom, mjesto gdje se opustiš, gdje ti nitko ništa ne može, mjesto bez straha, represije, grča u želucu... to zaslužujete ti i tvoja djeca.
    Puno sreće ti želim !

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bar netko...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sada će možda zvučati grubo ovo što kažem, no ja si to ponavljam i pomaže mi kod istog straha koji imaš i ti: svaka ovisnost, pa tako i ona o djeci je OVISNOST. Tek kada osvijestimo da možemo bez bilo koga, tada nam svi oni koje želimo dolaze sami ili se otvori takva situacija da se sve posloži kako treba. Sve dok smo u grču, dešavaju nam se takve situacije koje nas guraju sve dublje. Razloga za strah i brigu nema sve dok si ga sami ne stvorimo.
    I moj je meni rekao da odem i ne brinem za djecu, da će njima biti dobro i da one mogu živjeti jedino sa njim. Vidjet ćemo kako će to izgledati na sudu, no ja znam da će one uvijek biti moja djeca, bez obzira jesu li sa mnom ili ne i da će beskrajna ljubav koju osjećam prema njima na kraju presuditi, ali i riješiti situaciju kako je najbolje za njih.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka čast očevima, ali oni gledaju nešto drugačije djecu nego žene.

Priča mi baka od Anine prijateljice iz razreda neki dan sljedeće:

...žena i dijete u vodi, muž skače u vodu i spasi ... ženu...

...muž i dijete u vodi, žena skače u vodu i spasi ... dijete...

Zašto je to tako i da li je to tako dobar je materijal za diskusiju, zar ne?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Joj, Audrey, pa ja tek sad vidim tvoj odgovor i ne kužim kako ga nisam vidjela prije. Hvala puno!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Svaka čast očevima, ali oni gledaju nešto drugačije djecu nego žene.

Priča mi baka od Anine prijateljice iz razreda neki dan sljedeće:

...žena i dijete u vodi, muž skače u vodu i spasi ... ženu...

...muž i dijete u vodi, žena skače u vodu i spasi ... dijete...

Zašto je to tako i da li je to tako dobar je materijal za diskusiju, zar ne?
    Ja mislim da je to istina i da su muževima su na prvom mjestu njihove žene, a ženama njihova djeca. (dobro, sigurno ima izuzetaka).Valjda je to tako priroda uredila.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana, čujem da je to rekao svečenik na jednoj misi.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •