Bdina, nisam sigurna, ali na osnovu onoga što čujem i vidim oko sebe mislim da nije praksa razdvajati braću i sestre. Ili su svi kod mame, ili (rijetko) kod tate, osim ako su u dobi kada sud može uvažiti njihovu želju da žive s odabranim roditeljem (imam primjer u užoj obitelji gdje su oboje djece bili tinejdžeri, jedno je izjavilo da želi biti s mamom, drugo s tatom, i tako je i bilo).
Mislim da nema šanse da ti uzme djecu, a naravno da ti se prijeti time jer zna da će te tako najlakše izbaciti iz takta. A s tobom poluludom od brige, straha, nespavanja... mogao bi manipulirati kako hoće. Zato samo nastoj sačuvati hladnu glavu, sagledaj situaciju racionalno iz svih kutova, informiraj se o svojim pravima i pripremi se na niske udarce s njegove strane (ne mora značiti da će ih biti, nadam se da i neće, ali svejedno moraš biti spremna na njih). Biti samohrana mama s troje male djece zvuči strašno, ali djeca brzo rastu i sve će manje fizičkog posla biti oko njih, a bitno je kako rastu i u kakvom domu, i bitno je da kad ti dođeš kući s posla imaš svoj mir, i da možeš zatvoriti vanjska vrata i reći: hvala ti Bože kod kuće sam. To znači dom, mjesto gdje se opustiš, gdje ti nitko ništa ne može, mjesto bez straha, represije, grča u želucu... to zaslužujete ti i tvoja djeca.
Puno sreće ti želim!