Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: poslodavac i dojenje

dansy

Početno poslodavac i dojenje

zgodan topić mogao bi ići na temu: poslodavac i dojenje...naime, vraćam se na posao sa navršenih 6. mjeseci porodiljnog iz osobnih razloga + radim i živim u istoj zgradi, te sam sva sretna ostvarila pravo na stanku za dojenje od dva puta po sat vremena + pola sata gableca... kad zbrojim bebino spavanje, ostaje dva-tri sata provedena s bakom koja je usput i najbolja baka na svijetu... radost zbog pomisli da ću nekako povezati posao i dojenje (+provedeno vrijeme sa bebom) pokvariše mi poslodavci tj. njihov komentar da kaj sam sad zakoplicirala stvar na poslu (manjak osoblja) s tim dojenjem, da kaj nisam ostala na porodiljnom??? Koji kometar, ma kako se samo usuđuju? Gdje su tu moja prava da koristim to pravo? I zakaj uopće postoji ako to komlicira stvar na poslu? Tako poruka svim majkama-dojiljama koje planiraju koristiti ovo pravo da ne očekuju previše odobravanja na poslu i okolici... sretno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Slazem se, sasvim neprilican komentar. No, ne znam na kakvom radnom mjestu radis. Mozda im je stvarno nezgodno naci nekoga da te mijenja 2x1 h dnevno, odnosno da netko dolazi 2x dnevno raditi po 1h umjesto tebe? Ima razlicitih poslova. Npr. u mojoj firmi to uopce ne bio probelem, jer radimo projektne zadatke, ali npr. netko tko radi na salteru s ljudima ili se npr. javlja na telefon - malo je onda nezgodno.

No, nemoj se uzrujavati radi komentara. To je tvoje pravo i gotovo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Negdje na forumu sam nedavno pročitala kako je samo 4 žene u H
    rvatskoj ostvarilo pravo na pauzu za dojenje (ako se dobro sjećam), vjerojatno upravo iz tih razloga. Ali to je tvoje pravo i ne daj se.
    A na glupe komentare se mi mame dojilice moramo naviknuti, suđeno nam je. Iako i ja svaki put bjesnim

dansy

Početno

hvala na komentarima,
    inače radim na mjestu koje financira lokalna uprava, tako da novaca ima za zamjenu (inače nama konstantno fali još jedan radnik/ca), ali mi nije jasno kako tako ograničeno gledaju na to. Moram priznati da sam se poprilično uzrujala, iako bi bilo bolje da nisam i da sam učinila kako ste mi malo prije savjetovale. Valjda će pomoći nekom drugom... :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

baš te briga za komentare! sretna si što živiš u istoj zgradi u kojoj radiš pa možeš ostvariti to pravo. mislim da ga tako malo žena koristi jer je prilično nepraktično. npr. radiš na drugom dijelu grada, ne možeš doći doma za sat vremena, a kamoli nahraniti dijete i vratiti se na posao. da ti ga netko vozi do tebe, tko?kad je tata na porodiljnom, navodno nemaš pravo na to, a ako nije tko će ti dovesti dijete?recimo i da ga dovede, gdje ga podojiti? to je pravo koje zgodno izgleda, ali mislim da je za malo žena provedivo, da ne spominjemo da se ta dva sata obračunavaju po osnovici od 1600 kuna...
    i zato ponavljam, briga te za komentare. od rijetkih si koja to pravo stvarno može koristiti, zato uživaj!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dansy, to je tovje pravo i zao mi je sto su poslodavci tako reagirali
    to samo pokazuje kako cjelokupna drustvena klima nije naklonjena majkama s malom djecom (tko je pricao o dr. klimi u norveskoj nedavno na forumu )...

no, sto je tu je, mozda ces ti biti primjer jos nekoj mami koja se mora vratiti na posao da ima mogucnost dobiti svoju zakonom propisanu stanku za dojenje :D

sretno

dansy

Početno e baš hvala na podršci

kao što rekoh, hvala svima jer je uz vas lakše braniti to svoje pravo... naime sutra imamo sastanak o tome kako dalje raditi i tako neću imati osjećaj kao da imam burek na glavi... bum im ja rekla ak se kaj pobune...izvještaj sutra :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sretno i hrabro, bez srama i osjećsja krivnje!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

To pravo koristi tako malo žena u Hrvatskoj jer se puno više isplati otići raditi na pola radnog vremena, jer ti drugu polovicu plaće onda HZZO obračunava na osnovici 2500 kn mjesečno, a ne 1600 kao kod pauze za dojenje.
    U slučaju kad otac koristi porodiljni, HZZO ne dopušta korištenje pauze za dojenje, iako za to nemaju pravne osnove.
    A što se poslodavca tiče, nemoj se obazirati na njih, oni tu ionako ne mogu donositi odluke, nego samo prihvatiti gotovo stanje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno povratak na posao i pauza za dojenje/izdajanje

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    To pravo koristi tako malo žena u Hrvatskoj jer se puno više isplati otići raditi na pola radnog vremena, jer ti drugu polovicu plaće onda HZZO obračunava na osnovici 2500 kn mjesečno, a ne 1600 kao kod pauze za dojenje.
    U slučaju kad otac koristi porodiljni, HZZO ne dopušta korištenje pauze za dojenje, iako za to nemaju pravne osnove.
    A što se poslodavca tiče, nemoj se obazirati na njih, oni tu ionako ne mogu donositi odluke, nego samo prihvatiti gotovo stanje.
    Zar majka nema pravo na pauzu za dojenje ukoliko otac koristi porodiljni? Planiram se vratiti na posao kad ce mi kcer imati 6 mjeseci i nikako ne bih htjela poremetiti dojenje, koje nam stvarno super ide. Ima li iskustava i zasto tako malo (navodno) zena koristi pauze za dojenje?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko ih uopće doji preko 6mj?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: povratak na posao i pauza za dojenje/izdajanje

Citiraj Babette prvotno napisa
    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Zar majka nema pravo na pauzu za dojenje ukoliko otac koristi porodiljni? Planiram se vratiti na posao kad ce mi kcer imati 6 mjeseci i nikako ne bih htjela poremetiti dojenje, koje nam stvarno super ide. Ima li iskustava i zasto tako malo (navodno) zena koristi pauze za dojenje?
    Ne, ja sam to pravo pokušala ostvariti raznim žalbama, i na kraju su mi odgovorili na žalbu da ja imam na to pravo, ali da sam se tog prava odrekla u korist supruga :?
    Mislim, ono, odrekla sam se dojenja u korist supruga???
    Na kraju sam odustala jer sam shvatila da nema šanse da oni meni stvarno i isplate te novce, samo će odugovlačiti to godinama.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno Re: poslodavac i dojenje

Citiraj dansy prvotno napisa
    ... njihov komentar da kaj sam sad zakoplicirala stvar na poslu (manjak osoblja) s tim dojenjem...
    Ima li pušača u tvojoj firmi?
    Kod nas ima; "zakompiciraju stvari" barem jednom u satu na 10ak minuta.
    A puno bolje im se obračunava satnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •