Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: VISOKA TEMPERATURA VEĆ 4 DANA- ŠTA JOJ JE???

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno VISOKA TEMPERATURA VEĆ 4 DANA- ŠTA JOJ JE???

hana mi kuri već 4 dana, i to baš jako. temperatura se danas popela i do 39, a vraća se čim prođe djelovanje lupoceta ili ibuprofena. već smo ludi, tri noći ne spavamo, mjerimo joj, skidamo, gnjavimo je... jadnica mala. sinoć smo čak završili na zaraznoj jer sam zabrijala da ima osip na rukama (teška paranoja od MS). uglavnom, krvna slika je okej, leukociti skroz normalni, ni naša pedica ni ova na zaraznoj ne vide ništa sumnjivo... a ona kuri li ga kuri. pretpostavljam da je neka zahebana viroza, ali sad mi je već malo too much, počinjem brinuti. e da, sve je počelo jednim povraćanjem u srijedu poslije vrtića, a često se i potuži da je boli stomak. proljeva nema, stolica normalna. u ponedjeljak sigurno idemo kod dr., ali nisam sigurna bi li i sutra na zaraznu ako joj temperatura i dalje bude tako visoka. nisam pametna. imate kakvu ideju? šta bi to moglo biti?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A urin? Ili je fakat neka crijevna viroza. . . samo da brzo prodje

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam, nadam se da je viroza.
    Samo da prijavim i moju Vanju, prošli tjedan 2 dana povraćala, smirilo se, pon. i uto. išla u vrtić, počela kašljati, od srijede temperaturica, kašalj, nos curi, sinoć je plakala da je boli uho, ali se to smirilo nakon čišćenja nosa.
    Danas je temp. najviša 38.2, mirna je, sad spava, mislim da je temp malo pala, na opip, neću je gnjavit mjerenjem dok spava.
    Mi nismo nigdje išli, nije mi za dežurnu službu, ali i mene pomalo hvata strah da li je samo viroza u pitanju.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja sam to prosla s Andreom ovaj tjedan. jednu cijelu noc je povracala. pa onda temperatura, nije htjela papati...a sad je ona ozdravila ali uspjela je seku zarazit pa sad imam sve ispocetka.
    Uglavnom, hocu reci, ako je to ta viroza, nema ti smisla trcati okolo po doktorima i cekaonicama i laboratorijima, nego pazi da barem pije dovoljno tekucine, nakon povracanja nudi samo dijetnu hranu, skidaj temperaturici u sve ce biti ok.
    ja izbjegavam svaki odlazak doktoru jer ono sto oni naprave u 99.9 posto slucajeva je davanje antibiotika

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ivonna(napisa):[b]
    ja izbjegavam svaki odlazak doktoru jer ono sto oni naprave u 99.9 posto slucajeva je davanje antibiotika Mad
    Upravo tako, ja sam već nakon prvog puta odustala jer su mi mišiću odma na oko dali antibiotik a kad sam došla na kontrolu kod druge doktorice ona kaže viroza i to neka nakon koje se ospeš(već sam zaboravila kako se zove) pa sam mislila da su ospice.
    Nakon toga je imao u nizu još tri viroze i mi svi ostali ukućani za njim.
    Prva,ova s osipom je upravo bila kao kod tebe ninni,druga sa puno šmrklji i kašlja,treća sa niskom temperaturom,čistim nosom,kašljom,boli grla i promuklošću od 4 dana i najfriškija od prekjučer sa niskom temperaturom ili bez nje,mukom u želucu koja završi povraćanjem i proljevom,nejedenjem od par dana prije početka muke i jakim umorom.
    Od onog početnog stadija kada sam s nestrpljenjem čekala da doktorica otvori ujutro svoja vrata vrlo sam brzo došla do toga da se ni sjetila nisam da ga zbog svega ovoga vodim doktoru.
    Pitam se samo koja nam je iduća virozna kombinacija?

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma ja se isto grozim odokativnog propisivanja antibiotika ali, sva sreća, naša dr se dosad po tom pitanju pokazala skroz okej - prvo krvna slika, pa bris...uglavnom, dosad ih još nismo pili
    nego me brine što to tako dugo traje... sva je jadna već iznurena.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moža biti svašta i ništa.
    Eto, npr. Leo je nedavno 5 dana imao 40 bez drugih simptoma. 6. dan se osuo. Ispala je trodnevna vrućica (koja može trajati i 5 dana).
    Ako si jako zabrinuta, a ona ti izgleda loše odi ponovno s njom na pregled.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bibai, ne izgleda mi loše, dapače, jutros je super i nema temperaturu pa se nadam da je to početak kraja zločeste boleštine. ali sutra svakako idemo kod dr.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hop.

Smjehuljica od subote, dakle već 4. dan ima visoku temperaturu koja je maximalno bila 39,9... a u prosjeku je oko 39,5.
    Spuštamo paracetamolom i ibuprofenom, ali čim djelovanje prestane temperatura se opet vraća.
    Osim kašlja sve drugo je ok.
    Leukociti 14,3 crp 76,8... i njena pedica i pedica na dežurstvu su rekle da može biti i bakterija i virus. Dobila je Klavocin.
    Nikad nije imala tako dugo tako visoku temperaturu. Iscrpljena je, ne jede... izgubila je na kilaži... ionako je mršavica... baš smo se poveselili da se približavamo 13 kg... imala je 12,9 a sad opet ima 12,4 kg.

Što je to?
    Ima li još netko trenutno s takvom slikom? Čisto da me utješi da je to neki virus koji trenutno hara.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Hop.

Smjehuljica od subote, dakle već 4. dan ima visoku temperaturu koja je maximalno bila 39,9... a u prosjeku je oko 39,5.
    Spuštamo paracetamolom i ibuprofenom, ali čim djelovanje prestane temperatura se opet vraća.
    Leukociti 14,3 crp 76,8... i njena pedica i pedica na dežurstvu su rekle da može biti i bakterija i virus. Dobila je Klavocin.
    Nikad nije imala tako dugo tako visoku temperaturu. Iscrpljena je, ne jede... izgubila je na kilaži... ionako je mršavica... baš smo se poveselili da se približavamo 13 kg... imala je 12,9 a sad opet ima 12,4 kg.

Što je to?
    Ima li još netko trenutno s takvom slikom? Čisto da me utješi da je to neki virus koji trenutno hara.
    Ponovite KKS nakon 3 dana antibiotika, da se vidi da li djeluje.

Zar ovakvi leukociti ne pokazuju bakteriju? A gdje bi bilo žarište te bakterijske upale? Grlo, uho...? Da nisu pluća?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ref. vrijednosti za leukocite su 6-13, dakle nisu puno povišeni. Pedica na dežurstvui je rekla da takvu sliku radi adenoviroza, ali da nju nije već dva mjeseca srela i zato joj dala Klavocin.

Dvije pedice su ju temeljito pregledale, prvo ova na dežurstvu u subotu, fakat joj se posvetila... a jučer u njena. Jedino joj je grlo minimalno crveno (što sam i ja vidjela), ali ništa alarmantno, ne boli ju, nisu joj limfni čvorovi povećani... Uha su ok, pluća isto... bar vjerujem da jesu, pa njih dvije su ju slušale.

Hvala na ideji za lab, voditi ću ju popodne da izvadi krv.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojca, ovaj CRP je stvarno jako visok i nimalo mi nije bezazlen . Jesu li pluća dobro preslušana? Ako je kašalj, neću plašiti ali da nije upala pluća?
    Mi smo jednom imali takvu kliničku sliku (visoka temp danima, visoki CRP) i bila je upala pluća koja se nije mogla čuti s običnim slušalicama, nego isključivo RTG. I klavocin na žalost nije bio dovoljan... Nego "pravi" antibiotik. Možda nije naravno tako i kod vas, ali ja bih ipak recimo popodne otišla u Klaićevu gdje naprave kompletnu obradu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hm da...
    sad sam pričala sa zdravstvenom voditeljicom vrtića, da ju pitam ima li što slično u vrtiću... pa su imali virusnu upalu pluća s takvim simptomima.

Voditi ću ju vaditi KKS i crp ponovno i ako su povišeni idemo nekud dalje... ali kud? Klaićeva, zarazna, Rebro (tu spadamo po mjestu stanovanja)?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je Klaićeva uvijek bila najbolji izbor. Kad smo zadnji put bili s malcem, nisu pitali mjesto stanovanja, zaprimali su sve (to je hitan prijem, ulaz lijevo od porte-kućice).
    I možda vam najbolje odmah tamo, jer prvo što će i napraviti, izvadit će ponovno krv, crp, urin... čisto da ne vadite dva puta.
    Sretno i javi kako je prošlo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mojca sretno ja bi radije birala Zaraznu.odlicni su gore.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja glasam za zaraznu.( na tmelju naseg iskustva)

djecja hitna na Rebru je cudna. nisam sigurna da bi vas primili. Nedavno dam tamo kampirala( ne na djecjem) pa sam citala da su za nesto, a za hrpu drugoga nisu. Nadam se da nedajem krive info!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja glasam za Vinogradsku, meni su tamo najbolji. Na Zaraznoj smo dva puta doživjeli bezobrazluk, pa više tamo ne idemo.

Ako ima temp tek 4 dana, dakle dobila ju je u petak, a bili ste kod doktora u subotu - to je dosta rano, tada ako se nešto tek razvijalo, nije se možda moglo niti dijagnosticirati kako treba. Nas su pedijatri uputili da u pravilu dolazimo nakon 3 dana visoke temp. Kad je radila KKS, u dežurstvu u subotu ili u ponedjeljak?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E samo pitanje, zar u bolnicama primaju hitan prijem ako samo dođeš sa ceste, bez uputnice svog pedijatra? Mislim, ako radi pedijatar ili njegova suprotna smjena u Domu zdravlja, onda ideš prvo k njemu, a na hitnu ako te pošalje pedijatar ili iz 20h navečer ako pedijatar više ne radi? Mi smo na hitnu išli samo navečer ili subotom iza 20h i nedjeljom kada ne radi dežurstvo u Domu zdravlja. Osim naravno ako je ugrožen život, pa je takvo hitno stanje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hop.

Što je to?
    E.je imala takvu klinicku sliku i takac crp, sa adeno virozom.
    Kakvo joj je opce stanje?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno da primaju bez uputnice, zato i je hitna. Mi smo u pravilu uvijek išli u Klaićevu kad bi procijenili da se nešto netipično događaja, od toga nas je samo jednom pedijatar sam uputio da idemo.
    Uglavnom smo išli direktno kad bi temp bila visoka i duže trajala, kao kod te spomenute upale pluća kad je temp bila oko 39,5 (CRP je tada bio oko 250), a jednom nas je i pedijatar uputio s uputnicom kad je dijete imalo upalu oka, te dosta povećane leukocite i CRP.
    U svakom slučaju primit će dijete bez uputnice, neovisno o radu pedijatra, a roditelj onda daje usmeno obrazloženje tijeka bolesti koje dr piše u povijest bolesti, prije daljnje obrade. Na sreću, pokazalo se da je dobro da smo došli upravo k njima, jer su u gore dva spomenuta slučaja, oba puta djeca bila hospitalizirana oko tjedan dana i na antibiotiku, onom venskom.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ima temp tek 4 dana, dakle dobila ju je u petak, a bili ste kod doktora u subotu - to je dosta rano, tada ako se nešto tek razvijalo, nije se možda moglo niti dijagnosticirati kako treba. Nas su pedijatri uputili da u pravilu dolazimo nakon 3 dana visoke temp. Kad je radila KKS, u dežurstvu u subotu ili u ponedjeljak?

KKS i i crp smo radili privatno u subotu ujutro, kad je bila samo temperatura u pitanju. Temperatura je počela u noći s četvrtka na petak, odnosno u petak rano ujutro oko, ali već u četvrtak se nešto kuhalo jer su me zvali iz vrtiće, oko joj je bilo puno "gnojnog iscjedka", pa su mislili da ima konjuktivitis, a zapavo se radi o suženim suznim kanalićima gdje je prvo buknulo. Btw tako je bilo u prošli put u prosincu, ali tad smo znali da ima Moraxellu, koju smo radili par dana prije toga privatno (jer sam ja bila na antibiotuiku zbog iste bakterije), ali se zbog nje pedica nije brinula.
    Antibiotik je dobila u subotu popodne na dežurstvu.
    Dala sam joj ga u subotu oko 9, pa ga je povratila. Nastavili smo u nedjelju ujutro.
    Dakle, do sad je dva i pol dana na antibiotiku i možda onih pol dana što je povratila antibiotik.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    E.je imala takvu klinicku sliku i takac crp, sa adeno virozom.
    Kakvo joj je opce stanje?
    Iscrpljena je, slabo jede, kad joj temperatura padne, odnosno kad ju snizimo onda je skoro pa normalna, samo je jako kenjkava... ako joj nešto nije po volje zapadne u totalnu dramu (što inače nije običaj).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

KKS i i crp smo radili privatno u subotu ujutro, kad je bila samo temperatura u pitanju. Temperatura je počela u noći s četvrtka na petak, odnosno u petak rano ujutro oko, ali već u četvrtak se nešto kuhalo jer su me zvali iz vrtiće, oko joj je bilo puno "gnojnog iscjedka", pa su mislili da ima konjuktivitis, a zapavo se radi o suženim suznim kanalićima gdje je prvo buknulo. Btw tako je bilo u prošli put u prosincu, ali tad smo znali da ima Moraxellu, koju smo radili par dana prije toga privatno (jer sam ja bila na antibiotuiku zbog iste bakterije), ali se zbog nje pedica nije brinula.
    Antibiotik je dobila u subotu popodne na dežurstvu.
    Dala sam joj ga u subotu oko 9, pa ga je povratila. Nastavili smo u nedjelju ujutro.
    Dakle, do sad je dva i pol dana na antibiotiku i možda onih pol dana što je povratila antibiotik.
    mozes danas ili sutra provjeriti crp. Ako je adeno ili ako je nesto na sto djeluje antibiotik trebao bi padati.
    ako dijete povrati antibiotik odmah nakon uzimanja (cc 20 minuta), tada odmah dajes ponovnu dozu jer od ove prve (koju je povratila )- nista.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mozes danas ili sutra provjeriti crp. Ako je adeno ili ako je nesto na sto djeluje antibiotik trebao bi padati.
    ako dijete povrati antibiotik odmah nakon uzimanja (cc 20 minuta), tada odmah dajes ponovnu dozu jer od ove prve (koju je povratila )- nista.
    Nisam znala za ovih 20 minuta.
    Ja svo vrijeme imam feeling da je adeno.. jer je to i dežurnoj pedici bila prva misao.. ali se ogradila od nje "nisam već dva mjeseca vidjela adeno", na što sam ja pomislila da za sve postoji prvi put...
    Ići ćemo vaditi kks i crp ponovno.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ak se dvoumiš za bolnicu-ja isto glasam za zaraznu.. Mislim što se tiče doktora i pregleda u Klaićevoj su dr predivni i temeljiti, ali ak bi slučajno morala bit hospitalizirana u Klaićevoj bi je morala ostaviti ( osim ak ti se slucajno ne posreci slobodan apartman) dok u Zaraznoj mozes ostati s njom i puno rjesavaju s tom dnevnom bolnicom...Moja je s 3g nakon gripe dobila komplik.- bas upalu pluca i prvo su rekli da mora ostati no nakon cijelog dana pretraga i promatranja na odjelu su nas ipak pustili doma s braunilom u veni i svaki dan je jos 5 dana dolazila na odjel primat antib. intravenozno i nakon toga sirup jos par dana doma.. Bili smo presretni da smo izbjegli hospitalizaciju..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, ostanak u bolnici nije opcija. Zato smo i išli vaditi krv privatno, sad čekamo nalaze.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam prije godinu dana ostajala od 0-24 s maleckim u Klaićevoj(u sobi), to najnormalnije dozvoljavaju- ne znam otkuda info da se ne može ostati s djetetom? Zato sam i napisala za Klaićevu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Stigli nalazi: crp 39.4, leukociti 5.8.
    Mislim da ne treba nikud ići. To jednostavno polako prolazi.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Andream eto neznam jel to od odjela do odjela da važe drugacija pravila ( a cula sam da i toga ima ) i moja curka je lezala na neuropedijatriji u 3.mj 2013.u Klaicevoj-posrecio nam se apartman, u 7.mj.2013 kad je opet dobila febrilne rekose da bi je morali ostavit samu jer nema slobodnih apartm.( tad je bila 2,8g). Pa smo otisli na Zaraznu tamo smo mogli ostat s njom..

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super Mojca, glavno da pada.
    Ne bih onda ni ja išla.
    Mi smo bili na odjelu gdje su upale pluća, urinarne infekcije i sl (iskreno ne znam više kako se odjel zove).Ali svi roditelji ostajali su stalno s djecom, što je odlično. Stolica, i jedan roditelj uz dijete.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to je pedijatrija

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Andream pogledaj na temi hospitalizacije pa ces vidjet da je upravo u Klaicevoj najvise onemoguceno boraviti s djecom narocito nocu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Govorim iz svojeg iskustva iz veljače 2014. i ono je bilo više nego pozitivno. Bila sam s djetetom sedam dana od 0 do 24, kao i svi roditelji tamo. Ako se što u međuvremenu promijenilo, o tome nemam saznanja.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u klaićevoj to ovisi od odjela do odjela.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svaki ODJEL ( a ne bolnica !) ima svoja pravila, tako da treba paziti.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svaki ODJEL ( a ne bolnica !) ima svoja pravila, tako da treba paziti.
    tako je, meni su u klaicevoj na pedijatriji sami nudili da ostanem uz dijete bez da sam ista pitala i kukala. sestra mi je kad sam se spremala doma, dosla do mene i tiho mi rekla da moje dijete ne cuje gospodjo ako mislite da trebate ostanite, samo vam ne mogu ponuditi krevet vec stolac kraj njegovog.
    dakle pedijatrija u klaicevoj ima politiku da roditelj moze ostati s dijetetom na stolcu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

spajalice kad je to bilo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •