Probala sam jucer u slasticarni Meli Bounty kocke i poludila za njima. Da li netko zna kako da napravim takvu kremu od kokosa? ostalo mi nije problem. Krema je kao pravi Bounty, mljac.....
ako imate ideje, molim za pomoc! :?
Probala sam jucer u slasticarni Meli Bounty kocke i poludila za njima. Da li netko zna kako da napravim takvu kremu od kokosa? ostalo mi nije problem. Krema je kao pravi Bounty, mljac.....
ako imate ideje, molim za pomoc! :?
Probaj ovo:
Bounty kolač
BISKVIT: 4 jaja, 15 dag šećera, 1 žlica kakao praha, 25 dag brašna, prašak za pecivo, 3 bjelanjka, 20 dag kokosa.
Umutiti šećer i jaja, smjesi dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Izlijte sve u nauljenu tepsiju. Izlupajte tri bjelanjka s 15 dag šećera i u gusto, lagano umiješati kokos brašno. Tom smjesom premažite masu koju ste prethodno izlili u tepsiju. Sve zajedno peći 10-15 minuta na 180 stupnjeva.
KREMA: 2 vrećice pudinga od vanilije, 1/2 l mlijeka, 3 žumanjka, 20 dag margarina, 15 dag šećera u prahu.
PRELJEV: 15 dag čokolade, 10 dag margarina.
Razmutite pudinge u malo mlijeka, dodajte žumanjke i skuhajte u preostalom mlijeku. Ohladite i dodajte margarin sa šećerom u prahu. Kremu premazati preko hladnog biskvita. Otopite čokoladu i margarin i prelijte preko kreme. Na kraju sve posuti s malo kokosa i dobro ohladiti.
Rene2,ja sam isto pomislila na ovaj recept,imam ga sejvanog,ali ga nisam nikad radila.U njegovu kremu ne ide kokos pa sam pomislila da to ipak nije to. :?
Rene2, hvala ti na prijedlogu ali to nije to, na zalost. Pomislila sam da bi mozda iskoristila recept za Rafaelo kocke, ali kod njih krema ima jaja, a ovo sto sam probala je isto kao u onim cokoladicama iz ducana. Pretpostavljam da bi mogao ici uz kokos (naravno), malo mlijeka i nesto maslaca. Mozda mlijeko u prahu. Ali nekako mi se cini da se kokos mora prokuhati u mlijeku da dobije rahlost...Pitanje da li ima jos nesto. Jer jaja nema sigurno u kremi.
Hvala na pokusaju![]()
Probaj ovaj,ja sam radila dvaput,meni je dobar,nije baš indentičan bounty-ju.Pojačaj kokos u kremi,možda bude bolje.
KOKOS KOCKE
4 jaja
12 žlica šećera
1 dl ulja
1 dl mlijeka
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice kakaa
Sve sastojke izmiksaj zajedno i podijeli u dva dijela.Prvi dio malo zapeci.U međuvremenu spremi kremu:
0,75 dcl mlijeka
4-5 žlica brašna
15 dag kokosa
15 žlica šećera
U mlijeku zakuhaj brašno kao kad kuhaš puding,makni sa vatre dodaj kokos i dobro izmješaj,
na malo zapečeno tijesto izlij kremu i drugu polovicu tijesta i sve zajedno ispeci.Ohlađeno prelij čokoladnom glazurom i po želji posipaj kokosom.
Jednom sam probala kod frendice kolač sa kokosom, bilo je prhko tijesto,a nadjev je ustvari šaum sa puno kokosa.Peče se zajedno sa tijestom.Mogu je pitat recept,ako misliš da bi moglo odgovarati.
Sakedjo, puno ti hvala![]()
Ovo bi moglo biti vrlo slično. Pojačat ću kokos u kremi, pa ću ti javiti kako je ispalo. Ovaj tjedan neću stići. Ostavit ću to za idući tjedan kad krenem s pečenjem ostalih kolača. Drži mi fige![]()
Sakedjo, što misliš, da li mi je dovoljno staviti 30dkg kokosa (znači duplo) ili mogu više (cca 45dkg)? Po tvojoj procjeni.
Meni kokosa nikad dosta,tako da nećeš fulat koliko god ga staviš.Probaj staviti 30 pa kad izmješaš lizni malo pa ćeš vidjet da li da dodaješ još.Ako ti se čini da je previše dodaj malo mlijeka da malo razeijediš i to je to.Ali mislim da ne bi trebalo smetati.
ja pravim ovako:
čokoladni biskvit
kokos kuhan u šećernom sirupu
buterkrema čokoladna
čokoladna glazura
posuti kokosom
white_musk,napiši detalje,koliko čega ide.Izgleda super njami.
radila sam ga neki danRene2 prvotno napisa
biskvit presuh za moj ukus :/
Sakedjo, hvala na savjetu. I meni kokosa nikada dosta. Sory, ne stignem pisati, malo mi je gužvica....
White_musk, napiši nam recept, da ga isprobamo.
Emily, drago mi je da si ga prva napravila i javila nam kakav je. Meni se čini Sakedjin recept bolji (bar po onome što meni treba). Biskvit uvijek možeš naknadno nakvasiti ako je pre suh. Npr. likerom od kokosa ili kokosovim mlijekom ako ga jedu manja djeca....
![]()
nazalost ne u ovom slucaju, jer smjesu za biskvit odmah premazes istuceni bjelanjkom pomijesanim sa kokosom i tako sve zajedno ide u pecnicu :/Biskvit uvijek možeš naknadno nakvasiti ako je pre suh
cure, malo sam u frci sa ispitima, pa čim se bura stiša pišem recept![]()
white_musk,sretno na ispitima!Samo ti daj ispite,lako za kolače!
na prvi pogled sam pomislila da si napisala samo ti daj recept, lako za ispite
![]()
a ja se ponadala da je napisala recept... baš zadnje dane nekako često razmišljam o njemu....
Ljubiteljice bountija pogledajte ovaj recept :
http://www.coolinarika.com/recept/domaci-bounty
e sad čekam tko će ga prvi probatibrigita2 prvotno napisa
![]()
Paaa, po slici dobro izgleda ali recept mi se ne čini baš.... u Bountyu koji sam jela sigurno nema krumpira i limunove korice. Hvala na trudu. Bit ću strpljiva i čekati dok ne dodje "onaj pravi"![]()
a da pitas u toj slasticarni
vidim na netu da postavljaju i recepte![]()
http://www.meli.com.hr/ponuda.php
pri kraju stranice ima slika i od bounty kocki
Vidjela sam njihove stranice. Mislila sam pitati, ali sumnjam da bi mi otkrili tajnu. Čak sam pomišljala poslati mm-a. Možda bi se njemu "smilovali" 8)
ako ga uspijes dobiti podijeli sa nama![]()
A može li u taj kolač ići krema Rafaelo torte?
Prema receptu kojega imam u kremi nema jaja.![]()
Sastojci za kremu:
20 dag bijele čokolade + 2,5 dl slatkoga vrhnja - ove sastojke otopiti na laganoj vatri i ostaviti da se hladi u hladnjaku preko noći.
Ostali sastojci: 1/2 l slatkoga vrhnja, 2 vrećice kremfiksa, 10 dag kokosova brašna
Vrhnje izraditi s kremfiksom u šlag i polagano dodati kokos. Tvrdu masu od prethodnoga dana izraditi el. miješalicom i dodati u šlag kremu s kokosom.
Vjerujem da vam je poznat ovaj recept, ali krema je izvrrrrrrsna!
Inače, oboooožavam kokos!![]()
tinki vinkice, evo recepta![]()
Biskvit:
4 jaja
150 g šećera
1 žlica kakao-praha
250 g brašna
prasak za pecivo
3 bjelanjka
150 g šećera
200 g brašna od kokosa
Krema:
2 pudinga od vanilije
1/2 l mlijeka
3 žumanca
200 g margarina
150 g šećera u prahu
Glazura:
150 g čokolade
100 g margarina
kokos za posipanje
Otopite čokoladu i margarin, glazirajte kolač, pospite kokosom.
NACIN PRIPREME:
Biskvit; Tuci jaja i šećer, dodaj brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Izlij u namazanu tepsiju. Istuci snijeg od 3 bjelanca, dodati šećer i umiješaj kokos žlicu po žlicu. To preliti preko tamne smjese i sve zajedno peci 10-15 minuta na 180 C. Krema: Skuhajte puding, i prije nego sto ga maknete s vatre umiješajte žumanca. Premažite ohlađeni biskvit kremom.
sad mi ga je mama mailala, mislim da je to taj.
Pa šta ima, cure sa ovog topica![]()
na ovom se topicu se iskupilo dosta meni dragih forumašica![]()
WM![]()
ne bih htjela biti picajzla, ali meni mjesecima cure sline na ovo:
white_musk prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
imamo li šanse za recept?
probala i stvarno je predobartinkie winkie prvotno napisa
![]()
planuo je u sekundi (a mi ne volimo kokos, ali stvarno ne, medjutim nasoj curici se svidja)
jedina izmjena koju sam napravila je da sam umjesto ekstrakta vanilije (koji nemam) stavila 3 kapi ekstrakta kruskovca i 5 kapi ekstrakta ruma - i mislim da sam time izvrsno pogodila aromu
smjesa se dala lijepo oblikovati u štapice, a jedino sljedeci put mislim malo smanjiti kolicinu štaub šećera jer nam je mrvicu presladak (zapravo, meni; djetetov otac i dijete nijesu imali prituzbi)
preporucam svima, stvarno je gotov za tren
(koristila sam obicnu krasevu mlijecnu cokoladu, treba malo vise od 100 g)
tinki vinkice, evo izvornog :D :
Čokoladni biskvit:
5 žutanjaka
5 žlica šećera
3 žlice ulja
3 žlice kakaa
5 žlica brašna
snijeg 5 bjelanjaka
Ispeći biskvit I još vruć preliti vrućim preljevom
Preljev - u 2 dl vode promiješati 5 žlica šećera i prokipjeti
Kokos u šećernom sirupu:
10 dag šećera i 5-6 žlica vode kuhati na laganoj vatri dok ne provre, dodati 10 dag kokosa, kratko prokuhati da više ne bude vode i kad se skroz ohladi pomiješati s 10 dag margarina izmiksanog s dvije žlice štaub-šećera
Premazati preko ohlađenog biskvita
Buterkrema čokoladna:
2 pudinga od čokolade skuhati u pola litre mlijeka
umiješati 10 dkg margarina u hladno
Čokoladna glazura:
150 g čokolade
100 g margarina
Kokos za posipanje
To je kombinacija od sunce,Male Sirene i mojih recepata![]()
anledo, thnx što si probila led!![]()
WM tisuću, tisuću pusa zahvalnica![]()
![]()
![]()
Napravljen je. Ispalo super :D :D Fino hladi u ove prevruce danetinkie winkie prvotno napisa