Postoje mišljenja kako bi trebalo prvo čistiti nos, pa kapati (Efedrin). Mi smo do sada prvo kapali, pa malo poslije čistili. Ima li netko nešto argumenata ili barem emocionalno nabijeno mišljenje o tome?
Postoje mišljenja kako bi trebalo prvo čistiti nos, pa kapati (Efedrin). Mi smo do sada prvo kapali, pa malo poslije čistili. Ima li netko nešto argumenata ili barem emocionalno nabijeno mišljenje o tome?
meni je patronažna rekla da Ederfin može isušiti sluznicu, nego sa kupim korijenčiće bijelog sljeza , uzmem 10-ak i poparim s malo vode, nakon pola sata s kapaljkom stavim u nosić, pričekam da djeluje i onda očistim pumpicom, inače je bijeli sljez odličan za probleme s dišnim putevima
ili kapi od morske vode (Aqua maris)
Čišćenje, koliko ide, kapanje (koristimo sprej Operil za djecu, po preporuci otorinolaringologa), ispuhivanje kad se otčepi. Kad je nosić začepljen treba ga otčepiti, jer inače lako može doći do upale uha. Onda, umjesto par kapi slijedi porcija antibiotika.
Ako pomaže fiziološka otopina ili korijen bijelog sljeza, super. A ako ne, onda treba kapati s efedrinom (ako je beba mlađa od godine dana), inače se može desiti ovo o čemu Zdenka govori. Mi najprije čistimo, a zatim kapamo.
Na uputama od Chiccove pumpice pise prvo fizioloska, pa nakon par min pumpica. Meni se isto tako cini logicnije, da se prvo malo omeksa, navlazi, pa se izvuce.
kako sa fiziološkom? koliko kapi se smije ukapavati? može li se beba ''predozirati'' sa time?
kada iglom i špricom isišete otopinu iz boce, kuda s njom? u neku posudicu, pa onda sa
kapaljkom u nosić ili kako?
sa čime čistite nosić? vatica?
meni sa pumpicom baš i ne ide van.. !?
Ne može se predozirati fiziološkom, možeš to kapat koliko hoćeš puta dnevno. Fiziološka otopina je 0.9% otopina natrij klorida, znači voda i maaalo kuhinjske soli.
Kakva igla i šprica?! Najjednostavnije je da u apoteci kupiš fiziološku kao kapi za nos i direktno kapaš.
Ja čistim onim štapićima koji imaju zadebljani dio, a pumpicu koristim jedino kad mu curi nos i kad je zaštopan, što nije često.
pa kupila sam fiziološku u onoj velikoj boci, kao za infuziju...
E onda lijepo daš nekom s čvrstom rukom da ti skine onaj metalni dio i ostane ti gumeni čep. Kupiš u apoteci staklenu kapaljku i ujutro napuniš kapaljku, staviš ju u šalicu i prek dana kapašmay prvotno napisa
![]()
Ja ti smotam malo vatice i onda njome vadim "blago" iz nosića (traje malo dulje, ali mi djeluje sigurnije). Možeš i vatu natopiti fiziološkom.
moja boca je čini se malo drugačija...![]()
no, ja izvadim sa iglom i ukapam u kapaljku...
ok, thanks
Ne moj otvarati čep - sterilnije je iglom i špricom vaditi fiziološku! Ipak je to velika boca - trajat će ti sto godina...
Ja to potrošim u tjedan dana jer i ja koristim tu fiziološku (sinusi, alergijski rinitis...)
nisam otvorila..vodila sam se tvojom praksom
u tjedan dana koliko potrošiš? pola litre? :shock:
Nama je rekla pedijatrica:
Prvo nakapati fiziološkom i pričekati par minuta da se to malo natopi, onda pumpicom izvući sluz, onda štapićem očistiti nosić i ostatke i tek na kraju Eferdin.Nama to super funkcionira.
ja sa pumpicom ništa ne mogu izvući..možda zato što i nema puno..
a zašto još na kraju efedrin ?
pa ak joj je začepljen nos i ne može disati, onda samo fiziološka ne pomaže.barem ne nama.may prvotno napisa
Ja sam Zari kapala "Aqua Maris Baby" (izotonizirana morska voda iz Jadrana s prirodnim oligoelementima) i puno mi je bila bolja nego Sunce moje malo. I koliko god joj kapala, uvijek bi joj se stvarali mokulići, koje smo onda vadili štapićima za uši (bez zadebljanja). E onda sam joj jednom slučajno malo povrijedila nosnicu i bilo je malo sukrvice. Nakapala sam malo svog mlijeka i sve super, sve 5! :D Taj cijeli dan sam joj kapala nos sa mlijekom, i drugi dan mokulića više nije bilo! :D Tako da smo fiziološkoj rekli, a mlijeko kapam preventivno samo pred spavanje (jer za drugo nema potrebe).
Moram napomenuti da samo Lauri dok je bila beba stalno kapali nos fiziološkom i stalno je bila šmrkava, ništa nije pomagalo. Dok malo zahladi ili bude promjena vremana, njoj curi nos. Ali sada i njoj ukapam malo mlijeka, i više ne šmrca!
A redoslijed - prvo kapanje, pa čišćenje.
ja se ''bojim''kapati mlijeko da se ne slijepi u sluznici!? ali ako ti to radiš, a rade i neke druge, vjerujem da nema problema!?Winnie The Pooh prvotno napisa
ja se ''bojim''kapati mlijeko da se ne slijepi u sluznici!? ali ako ti to radiš, a rade i neke druge, vjerujem da nema problema!?
isto pitanje + dopuna: kako (čime) kapaš mlijeko? Ja dok kapnem fiziološku prvo iskapam 10 kapi oko nosa dok ne potrefim (iako je fiziološka iz dm-a u super malim pakovanjima) pa si ne mogu predočiti to s mlijekom, jel izravno iz original pakovanja ili se izdojiš pa u kapaljku?
Izdojim malo mlijeka u bočicu od fiziološke i onda joj kapam. U početku je to bila nemoguća misija (ukapati u bočicu), ali s vremenom skužiš kako treba stisnuti ciku da krene mlaz, i to je to. Nakon svakog kapanja, bočicu operem pod vrelom vodom.LIMA prvotno napisa