a po kojem oni to principu daju lok. anestetik kad te šivaju?
Vidim da neke cure nisu osjetile šivanje a drugima su radili na živo.
Ja sam pitala ginića i on mi je rekao da se obavezno daje injekcija?
U čemu je fora?Ovisi o bolnici? moraš ih moliti?
a po kojem oni to principu daju lok. anestetik kad te šivaju?
Vidim da neke cure nisu osjetile šivanje a drugima su radili na živo.
Ja sam pitala ginića i on mi je rekao da se obavezno daje injekcija?
U čemu je fora?Ovisi o bolnici? moraš ih moliti?
Ja sam oba dva puta dobila inekciju, rodila sam u Petrovoj, i cure koje su u mom društvu isto potvrđuju.
Svaki put u svakoj bolnici se daje lokalna anestezija prije šivanja.
Problem nastaje jer žene ne reagiraju jednako na anestetik, nekima primi prije, nekima kasnije.
Možda ovisi malo i o dobro pogođenom mjestu uboda i dobroj količini ubrizganog anestetika.
Nažalost nemoguće je da apsolutno ništa ne osjećaš.
Kod epi sam ja točno osjećala ubode i zatezanje konaca (malo je jeziv osjećaj) iako mislim da mi je anestezija dobro primila. Znači nisam osjetila bol već više mehanički osjećaj pikanja i zatezanja.
Drugi put sam malo popucala. Stavila mi je doktorica dva šava. Pri nisam osjetila uopće, ali zato sam kod drugog baš osjetila ubod i bolilo je.
ja nisam nista osjecala dok me sivala. dobila sam 4 injekcije, i tek kad je provjerila da nista ne osjecam, pocela me sivati.
mijenjam naziv topica da bude razumljiviji i prebacujem na porod. podforum nakon poroda se odnosi na babinje, dakle dane nakon poroda.
Vidi ti luksuza kod Felix, 4 komada...to je prava stvar!![]()
ja ne znam koliko sam injekcija dobila, al vjerojatno dosta, pošto su me šivali sat i pol, a nisam osjetila ništa![]()
prvo je stavila jednu, pa sam rekla da osjecam i da mi nije dovoljno, pa drugu, pa trecu... dok nisam dozvolila sivanjeFidji prvotno napisa
![]()
Ja sam dobila jednu, a uvijek mi treba konjska doza kod zubara, tako da sam sve osjetila i ne mislim više to ponoviti.
Doktorica se čudila kako to da osjećam nešto, a šiva mi baš tamo gdje mi je dala anesteziju. Imala je sreće što sam friško rodila pa sam bila ponesena uzbuđenjem i bujicom osjećaja, inače bi ju sigurno nečim pogodila.
Nikad više!
Meni su stavili 2 sava 1,5h nakon ovog zadnjeg poroda. Bilo mi je samo malo neugodan taj osjecaj provlacenja konca, ali me zacudo uopce to nije bolilo. Mozda zato sto je bilo samo povrsinski?
fidji, nazalost nije tocno da svi dobivaju analgetik za sivanje...
ili mozda jeste sada - u svakom slucaju to bi bilo super...
ja sam rodila prije 5 godina u Merkuru i sivanje je bilo najbolniji dio poroda - molila sam ih da mi daju bilo sto samo da me manje boli a doc. mi je rekla da nema smisla da mi daju ista jer da sam popucala iznutra tj. maternica - i da injekcije nemogu djelovati na to...
nemam pojma nisam strucnjak ali znam da je to bilo strasno jer je dugo trajalo i sve sam osjecala
moram reci da inace trpim bol dosta dobro i da sam rodila najprirodnije bez ikakvih lijekova ni dripa ni epiduralne ni nista... ali je bilo brzo i turbo sam popucala i reznuli su me kad je vec bilo kasno) i nikakva bol pri trudovima i porodu nije bila usporediva sa sivanjem
moj prvi porod isto na merkuru, lateralna epiziotomija, dobila cak dvije inekcije, boljelo strasno...gore od poroda i svega zajedno.lumpar prvotno napisa
drugi porod pukla, nisam ni osjetila sivanje, a samo jedna inekcija.
moj rpvi porod je ostao komad posteljice pa su me uspavali i nisam osjetila sivanje (ali sam osjetila rezanje), drugi put su me rezali i dali inekciju za sivanje al je bolilo ko vrag, rekla zena da je zato sta ne djeluje na sve slojeve, treci put pukla malo, bez epi, bez inekcije, nije bolilo bas toliko, sad je do epi ili nije :/
33 pa ti si rodila ... super cestitam odoh na cestitke :D
lumparica, ajme, prvi put čujem da netko nije dobio anestetik, jako mi je žao što si to morala proživjeti.
Strašna priča, ali ne znam koliko ima smisla jer sam ja prilikom kiretaže (imala sam zaostatak posteljice) dobila lokalnu anesteziju baš u grlić maternice i nije me bolilo.
Ja sam od mnogo žena čula da šivanje užasno boli, da je gore od cijelog poroda, ali se nadam da se neke stvari mijenjaju na bolje, da zaista svaka dobije anestetik. Znači Felix ti nisi dozvolila šivanje dok nije počelo djelovati? Super da su te poslušali!
Ja sam dobila anestetik, ali bilo bi bolje da su me opalili toljagom po glavi, jer na mene nije uopće djelovao. Bolilo me strašno, a nisu mi vjerovali :? jer su mi dali injekciju pa kao ne bi trebalo toliko boljeti.
Stvarno mi je žao svih sa groznim iskustvima šivanja![]()
Ja nisam ništa osjećala...čak sam u jednom momentu pitala doktora kada će me početi šivati (mislila sam da se tek priprema) a on meni kaže da je skoro gotov.
mene u početku nije niš bolilo, ali kak su me dosta dugo šivali, valjda je anestezija popustila :? , pa mi je zadnjih par šavova potegnuo na živo. riknula sam skoro! počela sam vikati nek me ostavi tak kak je jer da ću ga inače nogom lupit![]()
nakon prvog poroda nisam apsolutno ništa osjetila![]()
dva puta sivana i obadva puta nisam osjetila
cak sam toliko zaboravila na to da sam se posjela na ranu cim su me dovezli u sobu![]()
Dvije inekcije, površinsko šivanje, porod u vodi 15-20 min. ranije - i boljelo vraški, za razliku od laganog poroda.
Rodila sam prije 2 mjeseca u Petrovoj i sasili su rez tek nakon sto sam dobile 4 injekcije (sivali su 3 sloja).
Lokalna?!Ja sam imala opću (jer mi posteljica nije htjela reći pa-pa),
tako da nisam ništa osjetila,ni čula ni vidjela 8) (svako zlo za neko dobro)
Al sam,ben poslje,kad se sve ohladilo,i kad noćima nisam mogla spavat,
danima sjedit...
ja sam dobila lokalni anastetik prije sivanja, rodila na firulama u st. ali isti cas me je dokto poceo sivat :?
, mislim da nije ni pocelo djelovat,
svaki ubod sam osjetila za razliku od poroda u makarskoj kad sivanje nisam ni osjetila!!
Kad sam rodila drugo djete spavala sam kad su me sivali pa nisam ni osjetila (rađe bi da sam osjetila al nisam)
S prvim sam osjetila svaki ubod al nije bilo tako strašno... samo neugodno i dobila sam inekciju prije skoro 8 godina
Dobila sam anesteziju u oba poroda, ali je nakon prvog bilo kao da nisam. Bolilo je užasno.![]()
Drugi put je lokalna djelovala na onom mjestu koje su planirali šivati, ali sam dobila i 2 punta malo dalje i to sam osjetila, ali ne strašno.