Molim moderatora da sve izbrise jer ne zelim nervirati mame.

I sta sad, sladjana, ako ti odgovorim na tvoja pitanja neke mame ce reci da reklamiram.

Ne muljam, ovo je statisticki podatak a ti vjeruj ili ne. Ako ti je stalo da saznas istinu, kontaktiraj proizvodjaca pa provjeri. Ali opet neces ni njima vjerovati.

Evo ti price. Dok su ljudi naseljavali Francusku polineziju u kanuima prije 2000 godina su sa sobom nosili osam biljaka koje su vrlo cijenili. Jedna od najcjenjenijih koju su nazivali kraljicom biljaka bila je Noni. U Francuskoj polineziji su ljudi Noni koristili 2000 godina kod mnogih zdravstvenih problema. Bilo je istrazivaca koji su dosli u doticaj sa ovom biljkom ukljucujuci i Jamesa Cooka. No ova biljka je ostala nepoznanica za zapadni svijet do prije 10 godina. Ono sto sam cuo iz usiju jednog od osnivaca kompanije kad je prije par mjeseci bio u Zagrebu prilikom otvorenja Hrvatske je da se je biljka sjekla i unistavala jer su plodovi neugodnog mirisa a djeca su se grudala sa trulim plodovima pa su na odjeci ostajali flekovi koji se ne mogu oprati. Kad je pocela proizvodnja TNI soka 1996., sve se je promijenilo. Sama kompanija je toliko promijenila odonos prema ovoj biljci da je Morinda Citrifolia (lat ime za Noni) danas izvozno dobro broj 1 u Francuskoj polineziji. Tvrtka je dobila nagradu Ujedinjenih nacija zbog poticanja privrede u Francuskoj poloneziji i utjecaja na opcem poboljsanju zivota. Sto se tvoje opaske o cjeni tice, tvrtka je dala podatak da sami Tahicani danas radije kupuju TNI sok u boci nego da ga sami spravljaju od voca. A jesu li zdravi i veseli, ne znam ali sudeci po onome sto sam vidio na dokumentacima jesu vedriji i srdacniji od nas. Kad odem na Tahiti onda cu se valjda sam u to uvjeriti. Ova opaska o karcinomu nije potrebna. Jesam li ja tvrdio da je sok cudotvoran? Nisam. Tvrdio sam da pomaze i da su ljudi koji ga trose sretniji i zdraviji. Ako hoces link sa medicinskim istrazivanjima o karcinomu, dati cu ti kao i clanak specificno vezan za ovo ali morati ces me zamoliti preko pma jer necu vise davati nikakav link ovdje.

Sto sam rekao sve je istina. A sad ajde po meni drvljem i kamenjem.

Samo se nemojte nervirati. Bolje sve izbrisati.