Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: jednokratna pomoc socijalnog...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno jednokratna pomoc socijalnog...

Cula sam pa sam natjerala decka da se ode prijaviti na Zavod za zaposljavanje (radi nesto slabo na crno )) da socijalna skrb daje jednokratnu pomoc od 700kn ako si bez posla a najmanje 3 mjeseca si prijavljen na Zavodu. Uz to, ja sam studentica i, osim porodiljnog na temelju statusa redovnog studenta, nemam nikakvih primanja. A imamo malu Nilicu, naravno. :D
    Moze li mi itko reci vise o tome???

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: jednokratna pomoc socijalnog...

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Cula sam pa sam natjerala decka da se ode prijaviti na Zavod za zaposljavanje (radi nesto slabo na crno )) da socijalna skrb daje jednokratnu pomoc od 700kn ako si bez posla a najmanje 3 mjeseca si prijavljen na Zavodu. Uz to, ja sam studentica i, osim porodiljnog na temelju statusa redovnog studenta, nemam nikakvih primanja. A imamo malu Nilicu, naravno. :D
    Moze li mi itko reci vise o tome???
    Zar nitko za to ne zna? Nista o tome? :?

Dobro, a sta je s naknadama za samohrane majke? Predala sam dokumentaciju jos u 8 mj. i nista do sada....zna li itko koliko iznosi????

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ti imaš pravo na socijalnu pomoć u iznosu od 740 kn mjesečno,jer ne radiš,a mislim i zato što se vodiš kao samohrana majka,jer nisi vjenčana s ocem djeteta.A imaš i pravo na jednokratnu pomoć svaka 4 mjeseca.To nema veze ja mislim sa Zavodom za zapošljavanje ili ima???To ne znam,ali znam da na ovo imaš pravo.I na subvencioniranje od socijalnog režijskih troškova,ako ste nezaposleni,mislim bar nemate prijavu radnu!!!!!Provjeri sve kod socijalne radnice.Ja mislim da će ti se isplatit!Puno sreće

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A šta je s tim naknadama za samohrane majke???Gdje si predala papire???ja sam čula nešto za to,ali nisam baš sigurna šta i koliko.Molim te možeš li mi malo pojasnit to???Hvala

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Marijela,što treba predati (osim molbe) za jednokratnu novčanu pomoć?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mirjana ne znam šta treba predat za to,ali to unam po mojoj prijateljici koja je samohrana majka i koja to prima točno u tom iznosu.Samo se javi svojoj socijalnoj radnici ili czss prema mjestu stanovanja i to će biti rješeno.Vjerojatno treba rodni list od djeteta i dokaz o tome da je neko samohrani roditelj!!!!!Pravomoćna presuda suda o razvodu ili ako uopće nema neko vjenčani list.Koliko ja znam,ali pomoć se prima i to je 100 %:Sretno i obavezno pitaj socijalnu prem amjestu stanovanja,ali to je za nezaposlene

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marijela prvotno napisa
    Mirjana ne znam šta treba predat za to,ali to unam po mojoj prijateljici koja je samohrana majka i koja to prima točno u tom iznosu.Samo se javi svojoj socijalnoj radnici ili czss prema mjestu stanovanja i to će biti rješeno.Vjerojatno treba rodni list od djeteta i dokaz o tome da je neko samohrani roditelj!!!!!Pravomoćna presuda suda o razvodu ili ako uopće nema neko vjenčani list.Koliko ja znam,ali pomoć se prima i to je 100 %:Sretno i obavezno pitaj socijalnu prem amjestu stanovanja,ali to je za nezaposlene
    Marijela tek sada vidjeh da si me nesto ovdje pitala!!!! To sto si rekla da bi trebala primati oko 700kn socijalne pomoci je punoooo nofca....mislim da smo isli za tim ali u socijalnom traže čudo papira i onda još dolazi socijalna radnica provjeravati kako i gdje živite!!!!! :/

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja imam prijateljicu koja radi u CZSS pa ću je pitati čim prije

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a to it je normalna procedura da dolazi socijalna da provjeri gdje i skim i kako živiš.Mislim kao to njih zanima malo sutra samo pro forme.Ali ja znam po svojoj susjedi koja je samohrana majka i koja je bila nezaposlena da je primala točno 740 kn dok nije počela radit.100% jer i ovaj mjesec ću za nju uzet odrezak s obzirom da se odselila i ima pravo na nakanadu od prošlog mjeseca,mislim jer se tako isplaćuje!!!Sretno,ali piatj za svaki slučaj.Ovo ti je ziher

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

maloprije sam pričala sa svojom prijateljicom iz CZSS... ma nije mi baš mogla puno reći, s obzirom da nije upućena u konkretnu priču, a ni ja joj nisam znala opisati kakvo je stanje za ovaj slučaj 8)

Uglavnom, postoji nešto što se zove "stalna novčana pomoć" za osobe koje nemaju vlastita primanja, za samce iznosi oko 400 kn, a ako si samohrana majka onda je to 320 kn za tebe i 420 za dijete (to je dakle tih 740 kn o kojima govori marijela)

To dobivaš od strane CZSS, znači trebala bi se njima javiti i podnijeti zahtjev. Oni će ti reći koje dokumente trebaš priložiti, a uglavnom su to potvrde o primanjima i prihodima (porezna kartica, potvrda od katastra ili gruntovnice jesi li ili nisi vlasnik/posjednik kakvih nekretnina), potvrda od zavoda za zapošljavanje, onda rodni lisrt djeteta, itd.

Također imaš pravo pored ove pomoći i pravo na jednokratnu pomoć od CZSS, zatražiš u Centru obrazac koji se ispuni (u pravilu, navodno CZSS odobrava 1-2 put godišnje, ne znam koji iznos)
    Također jednom godišnje imaš pravo na 880 kn za ogrijev

Nije loše poći u Grad, i raspitati se daju li oni kakve pomoći, određene jedinice lokalne samouprave imaju plan i program te izdvajaju određene novce iz proračuna za pomoć "socijalnim" slučajevima.

E da, imaš pravo i na povrat novca za sve ono što inače plaćaš kod doktora, trebaš sačuvati račune i donijeti u CZSS

S obzirom da si ovaj topic otvorila priije nekoliko mjeseci, nadam se da si velik dio od svega ovoga i ostvarila

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

linka za zakon o socijalnoj skrbi:

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1997/1255.htm

čl. od 10 do 42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove