Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Kad šlajm curi "otraga".

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Kad šlajm curi "otraga".

Imamo astmu, imamo uvećan treći krajnik i imamo terapiju za astmu koja nam pomaže.
    Ali, po noći mu se i dalje slijeva šlajm u grlo, nos mu nije zaštopan.
    Ponekad, preko dana može i ispuhati taj šlajm na nos, najviše ujutro, ali uglavnom curi u grlo, i uglavnom je prekrasne žuto-zelene boje.
    Ujutro mu se osjeti zadah iz grla.
    To nam se dešavalo i prošle godine, cijelu zimu, ali smo bili bez terapije za astmu, onda je kao rezultat svega dobio upalu pluća, bakterija nije ulovljena.
    Da li je još nekome tako ?
    Sve mi ti "smrdi" na neku beštiju koja radi probleme, a ni upala pluća nije došla od ničega. Ili je od trećeg krajnika ? Šta vi mislite ? Alergija mu nije dokazana. Da nisu sinusi
    :? :? :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino što znam...kada šlajm curi "otraga"..obavezno potaknuti iskašljavanje sa : sirupima, inhalacijama, mazanjem prsa i leđa eukaliptusovom masti, ispiranjem nosića (vidjet ćeš kako procuri), i definitivno ručnom drenažom!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sve ovo radimo i ne znam koliko pomaže, valjda djeluje
    kako se radi ručna drenaža?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da su sinusi,mi smo imali slicnu situaciju-GODINAMA curenje nosa,slijevanje niz grlo,bronhitisi.Skoro svaki put lijeceni i antibioticima,ali antibioticima koji djeluju na donje respiratorne organe.
    Nedavno smo po prvi put dobili Cefalexin sirup,koji izmedju ostaloga djeluje i na upale sinusa.I ja ne mogu da vjerujem,ali nos ne curi!!!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    sve ovo radimo i ne znam koliko pomaže, valjda djeluje
    kako se radi ručna drenaža?
    evo ovdje imaš objašnjeno:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=drena%9Ea

moraš potaknuti iskašljavanje

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Već sam napisala da sam išla u astma školu i tamo su nas poučavali drenaži. U principu je tako kako je napisano samo bih dodal da se lupka po 3 minute, u predjelu između rebara i bubrega (ne smije se ni po bubrezima na po rebrima), rukom-lagano savinutom, (onako kao da u njoj želiš zadržati vodu), ili ako je ruka prevelika, a dijete malo, lupka se se 4 prsta (bez palca).
    Nadam se da možete skužiti iz mog opisa. To treba napraviti ujutro i navečer.
    A što se šlajma tiče, sad vidim da bi treći krajnik ipak mogao biti najveći problem.
    Uvela sam navečer prije spavanja špricanje propolis spray-a bez alkolhola u usta. Pa možda uspijemo malo ublažiti simptome s obzirom da je propolis nekakav prirodni antibiotik.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Napravite bris nazofarinksa, to bi trebalo uhvatiti beštiju, ali da li će antibiotik po antibiogramu pomoći na dužu stazu, to je upitno. Mi se nismo zelenaca riješili dok nismo operirali 3. mandulu.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nas su u klaicevoj, kadje toncek tamo bio hospitaliziran s 13 mjeseci, naucili raditi rucnu drenazu.
    Polozila sam ga na svoje noge, tako da mu glava malo visi prema dolje, i onda lupkala po tri minute po ledjima, pa bocno po rebrima, pa onda jos mozda (nisam vise sigurna) po prsima, i to tako da sam pocela od nizeg (blize struku) prema gore (glavi). Rukom savinutom kao sto pise gore (u bolnici su to radili necim silikonskim, izgledalo je kao ono za otcepljivanje odvoda).
    Nakon sto bi tretman bio gotov, trebalo ga je prstom jako stisnuti u onu udubinu izmedju kostiju pri dnu vrata, da se izazove refleks kaslja, da se izbaci sluz koja se drenazom odlijepila.
    To je bilo fakat mucenje djeteta (a nitko osim mene nije to htio raditi), on je ridao, na vratu je vec imao petehije od naprezanja i stiskanja, ali je pomoglo.
    uf, kad se sjetim...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mom Luki curiiiii bljak, grozno, po paket -dva maramica dnevno ispuše, a ono i dalje curiiii. Bila sam oduševljena kad su mu ispumpavali nos na Srebrnjaku, barem jedno vrijeme nije curilo, do navečer. Ne znam, dr. sumnja na 3.krajnik, mi imamo dobrog otorinca, vidio bi ju da je ponovo narasla, operirao ju je sa 3.g.Otorinac kaže da je od alergije, od grinje valjda jer koliko znam nema peludi u zraku, osim ako se varam,kao da je grinja u nečem mekanom, plišu ili sl. Svako jutro špricamo flixonase u nosnice i žvaće Singular junior 1x dnevno, špricam mu i sa fiziološkom u nos i niš ne pomaže. Budem probala sa acidosalusom u spreju pa ću mu špricati to, valjda pomogne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •