Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: temperatura

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno temperatura

evo, Edita je po prvi put imala temperaturu i to se popela na 39.9 stepeni. Dala sam joj Mexalen cepice kada je imala 38.5, i tem. umjesto da spada, pocela je da raste.
    Pozvali smo kucnog ljekara koji je ustanovio krajnika. Hvala Bogu na pluca nista nije otislo. E sad me interesuje, zbog cega mi je za Edi propisao Voltaren cepice. To se kod nas (u Austriji)ne daje, nego Mexalen. Zaboravih napisat da smo trenutno u Sarajevu.
    Jos nesto. Uzasno sam se prepala jer su joj sake bile hladne, a gorila je u temperaturi. Ljekar mi je rekao da joj stavljam obloge od senfa.
    Sta mislite o ovako visokoj temperaturi? Njoj je sada bolje, zivnula je, prica, a temperatura je 37.5 :/
    samo da ste vidjeli kako je izgledala sa onako visokom temperaturom. nasikirala sam se do bola. Tek sad vidim kako je kada je dijete tako bolesno.
    Boze dragi, kolika se ljubav , ali i odgovornost osjeca prema djeci.

p.s oprostite mi na konfuznom postu, ali ja se javljam poslije prvog soka. A i kompjuter mi je drugaciji :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zaboravih napisat da je dobila i analginsku inekciju, kao i paracetamol u slucaju ponovne temeprature kao i nekakav sirup.
    Najgore mi je sto MM nije tu. Plus sto sam ja u petom mjesecu trudnoce i tako mi je zao tog bebaca o kojem ponekad nestignem ni razmisljat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki, baš mi je žao, šaljem puse ozdravilice

Voltaren neki pedijatri prepisuju i u RH ali najčešće daju Lupocet.

Lupocet sam i ja davala malom, kad je kurio iznad 39, davala sam i Panadol sirup na žlicu (ima mrvicu bolji okus od Lupocet sirupa).

Obično bi mu se temperatura skroz spustila nakon jednog do dva čepića (iako sam mu, kad je bio manji, davala pola čepića, nikad cijeli), no u zadnjoj upali grla doktor mi je preporučio i sirup.

Za obloge od senfa :? , priznajem, nikad nisam čula. U našoj familiji 'mudruju' s krumpirom.

Ono što svakako preporučam jesu kupke u mlakoj vodi, nikako ne prehladnoj. Kupaj je u vodi 10-ak minuta, to kombiniraš s čepićima i/li sirupom, pomaže.

Javljaj kako je, ako stigneš i drž'se!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neznam, mi smo se nekako naucili na povremene visoke temperature i ne brinemo se zbog njih osim ako su klinci istovremeno i koma.

Skidamo ih uvijek paracetamolom i ibuprofenom za djecu, oralno, nikad ne cepicima.

I to samo kad su iznad 38.5 stupnjeva.

I, skroz je normalno da su djeci udovi (ruke i noge) hladni iako ostatak tijela kuri. Dapace, mislim da je to jako cesto slucaj (kod nas skoro uvijek).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ancice, doktor kaze da ne valja da ruke budu hladne, odnosno, nije dobro da se temperatura koncentrise u jedan dio tijela, posebno glavu. Kao, obloge treba stavljat na mjestima gdje je temperatura.

sad je zaspala, te se nadam da nece biti nista strasno. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi se borimo od sinoc 39-40 pa padne na 38 pa opet na 39 ma muka ziva. Paracetamol i tusiranja. Puno napitaka bistrih i juhe puno ono samo juhica i rezanci i to je to. Ovaj put je Annabel.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Najmlađem klincu lupocet sirup,ako povrača onda isti čepić ili obrnuto ako je u pitanju proljev.i naravno tuširanje mlakom vodom.doma uvijek imam i voltaren čepića,koje upotijebim (kao i neki dan kad je kurio 40) kad se temperatura ne spušta.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Ancice, doktor kaze da ne valja da ruke budu hladne, odnosno, nije dobro da se temperatura koncentrise u jedan dio tijela, posebno glavu. Kao, obloge treba stavljat na mjestima gdje je temperatura.
    A nama su rekli da je to uobicajena pojava i da ne treba brinuti zbog toga. Tocno se sjecam, bili smo na hitnoj jer je Petra zakurila na preko 40 mada je i pod tom temperaturom izgledala skroz normalna i zdrava, natjeravala se po hodnicima, a noge i ruke su joj bile hladne. Pregledali su ju, trazili simtome neke infekcije (primjerice mokracne), nisu ih nasli i dijagnoza bila - virusna temepratura. Skinuli smo je, kao i sve prije i poslije toga paracetamolom i/ili ibuprofenom.

Ne sjecam se da smo ikad stavljali obloge ili cak davali kupke/tus osim mozda jednom. Cak dapace, receno nam je da one bas i nisu nesto pozeljne jer problem nije u vanjskoj temperaturi (na kozi i sl.) nego iznutra. I onda kad ih ides hladit izvana (oblozima, kupkama i sl.) tjeras tijelo da iznutra jos vise grije da nadoknadi to vanjsko hladenje. Al neznam kolko je to teorija a kolko zasnovano na cinjenicama :?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi koristimo samo sirup panadon ili lipocet,te tusiranje mlakom vodom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako je temperatura visoka, onda je normalno da su šake i stopala hladni.
    Za niže temperature - najbolje se otkrije opravo po vrućim ručicama.
    Snorki, to je normalno.
    Za senf, ne znam što bih rekla, osim :shock:
    Na zaraznoj uvijek kažu da se stavljaju mlake obloge na mjesta gdje se čuje bilo: zapešća, gležnjevi, vrat i čelo. Ako je baš jako visoka temperatura, umotati cijelo dijete u vlažnu plahtu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakvog smisla ima stavljati obloge na zapešća i gležnjeve ako su ruke i noge hladne?
    Ja imam jedno takvo iskustvo visoke temperature (u dobi od 2 godine) zbog koje smo otišli u Zaraznu (jer nije reagiralo na paracetamol, a u dežurnoj ljekarni se nisu sjetili ibuprofena - ja tražila čepiće, oni rekli nema i gotovo, a ima sirup). Uglavnom riješili s ibuprofenom, kod nas postoji baš sirup za djecu. Prije toga sam probala s čarapama namočenim u ocat ali osim Lukinog histeričnog napada efekt je bio 0.
    Senf zaboravi. Može izazvati osip. Supstance u goruščici (biljka od koje se radi senf) su srodni onima koji se koriste kao bojni otrovi-plikavci. Ne vjerujem da bi bilo ikakvih efekata na temperaturu, eventualno može pomoći za kašalj.
    Mexalen je paracetamol.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tara je jednom kurila skoro 40, došli u Klaićevu i prvo što su napravili skinuli su je do gola, i omotali mokrim ručnicima, da temperatura što prije padne barem malo. Nakon 20-tak minuta su joj dali Ibruprofen, jel Tara je dijete koja "dobro podnosi" temperature, i organizam joj ne reagira na čepiće. Fala bogu, nismo već dugo kurili tak jako, u stvari nismo uopće

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

od nas samo ozdravilica za edi i smirilica za mamu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo danas bolje. Koristili smo samo paracetamol jer sam od ibuprofena malo se prepala poslije citanja ovog clanka:

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNew...5_7?hub=Health

Tusirali smo se juce par puta u kombinaciji s paracetamolom i dans nema fibre. Kroz noc sinoc je bila 37.5 sa paracetamolom sto znaci da bi bila visa da nismo nista dali. Inace frendica koja radi kao epidemiolog(ili kako se to vec zove) za WHO kaze da ako se misli da je gripa da se fibra treba konstantno skidati ono sirup svakih 4-6 sati i ne cekati da ponovo podje rasti. Ja sam inace radila bas to ako spadne ja nista ne dajem dok ne naraste ponovo pa smo zato imali situacije: U 11 nema fibre u 11.20 37.4 i ja ne dam nista jer mislim nije to nista a onda u 11.45
    40 :shock: :shock: :shock:

Juce sam je poslusala i davala sirup svakih pet sati i bilo je ok.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kako noc dolazi, ja strepim da ne dobije ponovo temperaturu. Sinoc joj je spala oko ponoci i vise nije bilo problema, izuzev sto je grozno nervozna i kmezava. Nije ni cudo kad je sinoc bila onoliko smlacena.

Danas sam od dosta ljudi cula za lijecenje senfom, mada sinoc nije bilo potrebe za oblogama jer joj je temperatura poslije inekcije odmah pocela opadat.
    Iduce sedmice bismo trebali nazad, a kako ni sama ne znam. :/
    zar ibrufen i voltaren nisu protiv bolova? znam da sam to pila kada sam imala uzasno bolne menstruacije.
    Doktor mi je dao paracetamol u slucaju ponovne temperature.
    Onda da joj dam samo mexalen ili paracetamol?
    Ovo moje drustvo mama u Austriji (prijateljice )nikad nije fculo da se daje voltaren cepici.
    Malo me sve to buni jer su u Bosni slovenacki ili hrvatski proizvodzaci ljekova. :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moj klinac je opet danas zakurio 40,pa sam mu ponovno morala dati voltaren čepić ,jer sa paracetamolom se temp.nije skidala,a ne daj bože da mi dobije febr.konvulzije koje je imao moj najstariji sin pa je ko beba od 15.mj završio u bolnici.tamo su mu dali voltaren čepić i od tada ga ja stalno imam doma.pročitaj uputstva i nemaš bojazni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I jopet

Eto fibre nazad. Treci dan brojimo a sad smo i proljev dobili.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

TRODNEVNA GROZNICA

Dariana je prošli petak dobila temperaturu 39.5 i naravno pohitale smo doktorici u zamjeni, jer je naša radila ujutro. Dobili Amoxil i preporuka panadol (grlo crveno, uši- vjerojatno upala!!). Temperatura je ludovala, npr. u 11 h 39,5 stavimo cijeli čepić lupoceta kad u 15h 40,2. Umrla sam od panike. Uz to sve od amoxila dobije teški proljev!!! Druga dr. u subotu nam umjesto amoxila da silapen. Temperaturu sam uspjela skinuti jedino sa voltaren čepićima. U ponedjeljak dijagnoza: trodnevna groznica, ništa antibiotici, a naša pedijatrica kaže da je kod trodnevne česta takva temperatura. Sada više nemamo proljev i temperaturu, ali zato imamo crveni osip.!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Edita sinoc nije imala temperaturu, hvala dragom Bogu
    Izgleda da joj je bolje od sirupa i inekcije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super za Editu

I Annabel nema od juce popodne. Vidjet ce mo danas i onda ako nema nista sutra ide u skolu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ni Gabriel danas hvala bogu više nema temp.ali pije amoxil ,jer je uho u pitanju.
    Ariana,osip ti je od temperature.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ariana prvotno napisa
    TRODNEVNA GROZNICA

Dariana je prošli petak dobila temperaturu 39.5 i naravno pohitale smo doktorici u zamjeni, jer je naša radila ujutro. Dobili Amoxil i preporuka panadol (grlo crveno, uši- vjerojatno upala!!). Temperatura je ludovala, npr. u 11 h 39,5 stavimo cijeli čepić lupoceta kad u 15h 40,2. Umrla sam od panike. Uz to sve od amoxila dobije teški proljev!!! Druga dr. u subotu nam umjesto amoxila da silapen. Temperaturu sam uspjela skinuti jedino sa voltaren čepićima. U ponedjeljak dijagnoza: trodnevna groznica, ništa antibiotici, a naša pedijatrica kaže da je kod trodnevne česta takva temperatura. Sada više nemamo proljev i temperaturu, ali zato imamo crveni osip.!!

S obzirom da pije antibiotik trebas pripaziti da osip nije alergijski zbog antibiotika. Moja cura ima alergiju na Amoxil.

Inace evo ti teksta o trodnevnoj groznici.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=203&Show=1351

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo i mi smo jučer po prvi puta zakurili! Temperatura je bila 38,9 a Nika je i dalje super raspoložena. Noćas sam snižavala temperaturu (čepićima, nije htjela otvoriti usta) ali nikako nije padala ispod 38,3. Znam da to i nije nešto jeko velika temperatura, ali nam je prva pa sam se sva smotala.
    Zanima me, ako je opće stanje dobro, trebam li je noću boditi za snižavanje temperature!? Trebam li je voditi pedijatrici (strah me da ne pokupi nešto gore)!?
    Snorki, sorry što ti kradem topic!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi nikad ne koristimo ibuprofen (sva sreca, ja sam isto procitala onaj clanak koji navodi Natasa).
    Voltaren cepic stavim Luki kad mu temperatura naglo skoci, recimo sa 38 na 39.7 ili cak 39.9. Inace skidamo sa paracetamolom, 2 zlicice npr. Panadol baby.
    Onda ga istovremeno pocnem i tusirati, odmah nakon cepica.
    Toliko je dugo u kadi dok ja ne osjetim da temperatura pada.
    Mi smo 3. rodjendan docekali sa hitnom u kuci, upravo zbog visoke temperature koju nismo mogli skinuti. Tada mi je rekla doktorica da je voltaren cepic super za skidanje tako visoke temperature.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad i Noah kuri plus se sad tako ispovracao a prazan mu stomak pa sve kiselinu jadan povracao.

A operacija u srijedu. Ako ne ozdravi jos ce nam otkazati

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Voltaren (diklofenak) se daje kod viših temperatura i kod djece kod koje se zna da imaju veći rizik od razvitka febrilnih konvulzija zato jer on klinički dokazano brže skida temperaturu od paracetamola (Lupocet, Plicet, Panadol) ili ibuprofena (Ibuprofen, Dalsy). Naravno, primjenjuje se i kod djece za koju se zna da ne reagiraju na neki od ovih drugih antipiretika, a temperatura je u porastu ili već vrlo visoka (iznad 39,5). Ovo je informacija od pedijatra-anesteziologa, Klaićeva, gdje je i provedeno kliničko ispitivanje učinkovitosti ovih lijekova kao antipiretika u djece.

Svoj dječici želim brzo ozdravljenje!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MM i stariji sin su bolesni, temp. 39 C i sve što ide uz to.Pa se sad pripremam šta ću ako i bebač i ja dobijemo. Kako snižavati temp. tako maloj bebi i kako mami dojilici. i da li treba bebi davati dodatnu tekućinu.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da ne otvaram novi topic,kurimo do 40 već drugi dan,gnojna angina pa dobili Silapen i ibuprofen Dalsy za skidanje temperature pošto Lupocet čepićima nismo uspjeli skinuti temperaturu.
    E sad, meni je logično da se ibuprofen koristi kao paracetamol,dakle po potrebi ako ima temperature samo svako 6 sati a ne svaka 4 kao paracetamol.
    Iznenadila su me uputstva Dalsy-ija u kojima piše :"Važno je znati da lijek morate uzimati redovito sve dok vam liječnik ne kaže da prestanete. Lijek nemojte prestati uzimati samo zato što se osjećate bolje.Ako prerano prestanete uzimati lijek vaše se stanje može pogoršati."
    Ne kužim,pa zar se ibuprofen koristi kao antibiotik,dok ne popiješ cijleu turu?? :?
    Iz ovog ranije napisanog vidim da nije ni bezazlen al sad što je tu je.
    Znači kod visoke temperature bilo bi najbolje Voltaren čepiće i tuširanje koristiti? Jesam dobro skužila?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Iznenadila su me uputstva Dalsy-ija u kojima piše :"Važno je znati da lijek morate uzimati redovito sve dok vam liječnik ne kaže da prestanete. Lijek nemojte prestati uzimati samo zato što se osjećate bolje.Ako prerano prestanete uzimati lijek vaše se stanje može pogoršati."
    Ne kužim,pa zar se ibuprofen koristi kao antibiotik,dok ne popiješ cijleu turu?? :?
    Iz ovog ranije napisanog vidim da nije ni bezazlen al sad što je tu je.
    Znači kod visoke temperature bilo bi najbolje Voltaren čepiće i tuširanje koristiti? Jesam dobro skužila?

Nisi.
    Voltaren izbjegavaj, tj. potpuno zanemari. Dalsy je samo sredstvo za skidanje temperature, ne ga davati "redovno" jer to mu nije namjena, već onda kad je potrebno - iznad 38,5°C.
    Tuširanje je ok, naravno.

Ako primijetiš da ne možeš spustiti temperaturu, naizmjence možeš davati paracetamol i ibuprofen - recimo - u 21 sat paracetamol, u 24h ibuprofen, u 3h paracetamol, u 6 ibuprofen itd.

Nadam se da ćete vrlo skoro ozdraviti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •