Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Sta nositi u jaslice??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Sta nositi u jaslice??

Dakle uskoro krecemo u jaslice i ja pojma nema sta trebam nositi?? :?
    Predpostavljam pelene, pape, flasu iz koje pije i to je tacka...
    Sta jos - treba li pidzamica, bodici, presvlaka... stvarno sam tokmak

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas se ne nose pidjame.
    nosili smo:
    svaki dan- 3 pelene i rezervnu robicu ( ili smo ostavljali u ormaricu tu robicu).
    bocicu i dudu ak koristi+ neku igracku koja je najdraza za utjehu.

jednom mjesecno smo nosili kremu za guzicu, 10 paketica papirnatih maramica, rolu-dvije papirnatih rucnika, paket vlaznih maramica.

al sve ti to ovisi od vrtica do vrtica tak da je najbolje pitati tete.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovor na tvoje pitanje ipak trebas postaviti tetama, vrlo je razlicit rezim od jaslicaa do jaslica
    npr. kod nas: pelene+presvlaka+vl. maramice su na roditeljima+papucice+pidjama; a vrtic daje kremu, sampon i sl
    ako dijete ima dudu, bocu, dekicu ili sl. pozeljno je da i to ponese

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti ovosi od jaslica do jaslica...sigurno će vam to detaljnije objasnit na prvom sastanku....
    mi smo imali kutiju koju smo držali kod teta na polici u sobi, na njoj je bilo Tinovo ime a u njoj:dvije kompletne presvlake (gaćice, donja majčica, čarapice, hlačice, majica) s tim da sam ja uvijek u ponedjeljak u kutiju donosila 5-ore gaćice i 5 pari ćarapica i dvije piđamice...petkom smo sve to nosili doma,oprali i u ponedjeljak opet donijeli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E bas vam hvala na idejama. Inace je kod nas osoblje "jako ljubazno" i "strasno se trudi", pa sam htjela da provjerim sa svojim pametnicama i iskusnim mamicama.
    Znaci treba mi slijedece:
    pelene, vlazne maramice, papirnate maramice
    pape, ev. pidzama, carapice i 1-2 presvlake
    flasa iz koje pije
    dudu i igracku-tjesilicu nemamo

A BTW, kad se oni odluce za igracku-tjesilicu

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne znam- gle- lucija je nosila neku ovcu s kojom se u to vrijeme najvise igrala pa smo to i uzeli.
    nije ju dugo ni nosila.

sto se tice osoblja- oni ce ti sigurno reci sto treba donijeti - pa ne mozes to znati sama- u svakom je vrticu drugacije ( kao sto vidis).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neki se nikad ni ne odluce. :D Mislim da je pogotovo medju mamama dojilicama rasirena pojava da njihova djeca nemaju tjesilice, bilo u vidu igracaka, dekica itd.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moje dijete ima dvije tješilice - lijevu i desnu :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E super apricot i kod nas je isto Bas sam mislila da nesto nije u redu jer on uopste nije vezan niti za jednu igracku, iako ima punu ogromnu kutijetinu raznih.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moje dijete ima dvije tješilice - lijevu i desnu
    :D :D :D

Tako je slično i kod nas bilo. Samo što je Marija imala samo desnu. Lijevu je koristila samo do mjesec dana starosti.

U jaslice smo nosili samo pelene i rezervnu robicu i šlapice, a kasnije i bočicu za čaj. A vlažne i papirnate maramice kao i kremu za guzu osigurava vrtić. Posteljina je također njihova.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi nosimo pelene, bočicu, jastučnicu, šlapice, rezervnu odjeću i sada po ljeti body kratkih rukava za spavanje, a zimi gornji dio piđame.
    Nama tješilica ne treba jer ju imamo u vrtiću (autići )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh bila ja jucer u jaslicama i prijatno sam se iznenadila. Razgovarala sam sa glavnom med. sestrom koja vodi Dzanovu grupu i jako je prijatna zenica. Pored nje, za grupu je zaduzena jos jedna med. sestra i dvije vaspitacice. U grupi je ukupno 9 djece, sto je super balans. Rekla mi je da nosimo: paket vlaznih maramica, paket pelena i kremicu ako koristi. To stoji ispred spavaonice na polici sa njegovim imenom. Pored toga, nosimo torbu sa kompletnom presvlakom i jedan par papa. Kad sam joj rekla da ima svoju flasu iz koje pije, malo me je ruzno pogledala - u stilu "sta ce mu to", ali kad sam objasnila da je u pitanju ona sa slamkom rekla je da je onda OK I jos mi je rekla za igracku, ali kako je nemamo, onda ne nosimo (a mozda se i veze za nesto do srijede - you never know )
    I da, kaze ona meni da se pripremim psihicki na to da ce plakati prvih dana, a ja sam joj rekla da je meni to vec normala, jer to vec imam. Dakle nista novo.
    Eh sad, kod nas nema tog programa adaptacije kojeg vi stalno spominjete :/ , vec dodjes ostavis dijete i pokupis ga kad za to dodje vrijeme. Ne znam sta da mislim o tome :/
    I jos da napomenem da mi se sva ona djeca cine sretna i vesela, svi su bila tako slatki, pravi mali , nadam se da cu u takvom veelom izdanju kupiti Dzana iz jaslica.
    Krecemo u srijedu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Majo, meni se ta atmosfera o kojoj pišeš čini prekrasnom.
    Pogotovo omjer teta/sestara i djece :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E pa da, i ja sam se odusevila. I jos mi je teta pokazala kupatilo, koje je fakat cisto i u njemu jedno 10-15 tuta. Kaze da ih uce skidanju pelene. Al to cu jos raspitati kako hoda.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Malo podižem ovu temu jer imam pitanje. Kakve papučice je najbolje kupiti za jaslice? Ono, baš prave papučice ili mogu i neke laganije tenisice ili sandalice? Naime, danas sam bila u Cicibanu i Bambiju i njihove mi se papučice baš ne sviđaju, ali imaju zgodne onak platnene cipele-tenisice, pa razmišljam o tome...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Po meni je bitno da nije sintetika nego prirodni materijal, i bilo bi dobro da su na čičak jer se tako klinci najlakše nauče sami obuvati.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Redovito nosimo 3 kom. pelena pošto smo još pelenaši.
    Svoga medu sa kojim spava.
    Dok smo bili manj tj. prošle godine dudu i flašicu.
    Papuče naravno, rezervnu robicu ponesemo i stavimo u ormarić i to stoji ako zatreba.
    Mjesečno paket vlažnioh maramica,
    paket papirnatih maramica,
    dvije role papirnatih ručnika,
    plastićne čaše pošto sada svi piju iz čaše.

U dva njeseca pavlovičku pošo još ima pelene.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

u ormariću je piđama koju petkom nosimo na pranje,maramice vlažne i kremica..rezervne hlače i majca..
    svakodnevno dolazimo s sokićem i dudicom bez nje NIGDJE ! za sada...
    a mjesečno...pa sve ono o čemu smo već pisali...čaše,ubruse,vlažne maramice za ostale....

papuče smo kupili u cicibanu zimske zatvorene !pola jaslica ima takve crvene!1

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Potpis.
    Ali njih mu ne mogu ostaviti u jaslicama

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I Maša! Kad joj ujutro oblačim šlape onda mi da dudu pa tješilice i to moram spremit u ormarić. Prije spavanja joj teta donosi tješilice jer otima drugoj djeci njihove. U svakoj ruci mora imat nešto.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    I Maša! Kad joj ujutro oblačim šlape onda mi da dudu pa tješilice i to moram spremit u ormarić. Prije spavanja joj teta donosi tješilice jer otima drugoj djeci njihove. U svakoj ruci mora imat nešto.
    mislim da je mojoj stalno otimala ovcu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovisno od vrtića do vrtića - kod nas: 3 pelene dnevno, svakih cca. mjesec dana paket vlažnih maramica, svakih cca. 4-5 mjeseci kremu, piđamu, šlape i rezervnu odjeću (body, hlačice, majca).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uz pelene, maramice i kremice, mislim da je posebno važno imati rezervnu robicu. Pogotovo ako se dijete ovikava od pelena.
    Osim toga u jaslicama se puno "radi" (igra), pa se često dogodi da se dijete npr. zafleka temperama. A kad se to dogodi teta lijepo obuće dijete u čistu i suhu robicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •